Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

Nadalam 50. uzvara "Roland Garros" kortos, pusfinālā jāspēlē pret Fereru

Nadalam 50. uzvara "Roland Garros" kortos, pusfinālā jāspēlē pret Fereru
Rafaels Nadals
Foto: AFP

"French Open" vīriešu vienspēļu turnīrā gaidāms Spānijas pusfināls. Tas kļuva skaidrs pēc šīs dienas ceturtdaļfināliem, kurā Rafaels Nadals izcīnīja savu 50.uzvaru "French Open" turnīrā (trīs setos uzveikts Nikolass Almagro), bet Davids Ferers četros setos nolauza Endiju Mareju.

Nadalam 50. uzvara „Roland Garros” kortos

No šīs dienas vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināliem centrālajā kortā bija jāspēlē diviem spāņiem – Rafelam Nadalam un Nikolasam Almagro. Abi tenisisti līdz ''French Open'' ceturtdaļfinālam tikuši diezgan viegli, nezaudējot ne seta. Almagro līdz ceturtdaļfinālam bija paspējis apspēlēt tādus tenisistus kā Markosu Bagdati un Janko Tipsareviču, bet Nadalam pagaidām nopietnākais pretinieks bija Huans Monako, kuru tāpat izdevās apspēlēt trijos setos, turklāt divos no tiem uz nulles. Almagro labākais sasniegums ''French Open'' turnīrā ir ceturtdaļfināla sasniegšana, ko izdevies izdarīt trīs reizes - 2008., 2010. un 2012. gadā, tikmēr Nadals prestižajā tenisa turnīrā paspējis triumfēt sešas reizes, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009. gadā, kad negaidīti nācās piekāpties zviedram Robinam Soderlingam.

Spēle starp Nadalu un Almagro sākās mirklī, kad Parīzē sāka vāji līt, tomēr lietus ātri mitējās, un mačs droši varēja sākties. Abi tenisisti pirmajā setā lieliski spēlēja pie savas serves, līdz pat 11. geimam nedodot otram cerības tikt pie breikbumbām. Rezultātam esot 5:5 un 30:30, Nadals lieliski uzbruka un gadrīz aizsniedzās līdz breika iespējai, taču Almagro palīdzēja tīkls. Mirkli vēlāk Nadals tika pie pirmās breika iespējas, taču Almagro nospēlēja labāk un noturēja savu servi neieņemtu - 6:5 Almagro labā. Pirmais sets nonāca līdz taibreikam, kura sākumā pārliecinošāks bija Nadals, ātri iegūstot 4:0 vadību. Lai gan taibreika turpinājums Nadalam neizdevās tik veiksmīgs kā sākumā, tomēr setu ranga 2. numuram izdevās uzvarēt - 7:6(4).

Otrajā setā Nadals ātri ieguva breika pārsvaru, ko mirkli vēlāk izdevās arī nostiprināt - 4:1. Almagro septītajā geimā bija iespējas atgūt zaudēto breiku, taču Nadals nospēlēja precīzi, uzvarot trīs punktus pēc kārtas un panākot jau 5:2. Almagro turpināja kļūdīties daudz biežāk nekā pretinieks un nākamajā geimā, Almagro servējot, ranga 2. numurs tika pie iespējas noslēgt otro setu, ko arī izdevās izdarīt - 6:2, un Nadalam jau divu setu pārsvars. Pēc otrā seta pār ''Philippe Chatrier'' tenisa kortu sāka nedaudz smidzināt, kā dēļ maču uz piecām minūtēm nācās pārtraukt.

Trešā seta piektajā geimā Almagro ar savu aktivitāti tika pie breikbumbas, tomēr sitiens no neērtās puses lidoja aiz sānu līnijas - 40:40. Mirkli vēlāk Nadala kļūdu dēļ Almagro tika pie vēl vienas breikbumbas, tomēr atkal nespēja to izmantot - 3:2 Nadala labā. Nakamajā geimā pēc Almagro dubultkļūdas pie breikbumbas tika Nadals, tomēr ATP ranga 13. vietas īpašnieks ar vairākiem skaistiem uzbrukumiem panāca 3:3. Lai gan septītajā geimā Almagro bija vēl viena breikbumba, tomēr viņš atkal neprata to izmantot. Nākamajā geimā pie breika iespējas tika Nadals, un šoreiz seškārtējais ''French Open'' uzvarētājs iespēju garām nelaida. Garā izspēlē Rafa piespieda Almagro kļūdīties un izvirzījās vadībā ar 5:3. Devītajā geimā Almagro pieļāva vairākas kļūdas un nespēja atgūt zaudēto breiku, kas nozīmēja Rafaela Nadala uzvaru un iekļūšanu ''Roland Garros'' pusfinālā. Jāpiemin, ka Nadals turnīra gaitā vēl nav zaudējis ne seta, kā arī to, ka šī Spānijas tenisa pārstāvim bija jau 50. uzvara šajā turnīrā.

Ferers nodrošina spāņu pusfinālu

Ja pirmajā pusfinālā Nadals bija izteikts favorīts, tad otrajā varēja gaidīt interesantāku spēkošanos – pretējās tīkla pusēs bija ATP ranga 4. un 5.vietas īpašnieki, skots Endijs Marejs un spānis Davids Ferers. Turnīra gaitā pārliecinošāk bija spēlējis Ferers (visas spēles uzvarētas trīs setos, kamēr Marejs divreiz spēlējis četrus setus), turklāt viņš bija uzvarējis visas trīs spēles pret skotu uz māla seguma (kopējā bilance gan spānim par sliktu – 4-5).

Jau mača trešajā geimā labas iespējas tikt pie breika bija Marejam, taču viņš tās izniekoja. Uz to Ferers atbildēja nekavējoties – 3:1. Panākt izlīdzinājumu skots varēja nedaudz vēlāk (vēl četras breikbumbas), tomēr svarīgajos brīžos spānis vienmēr bija aukstasinīgs. Pie 5:3 Fereram iespēja izservēt setu, un šajā brīdī viņš notrīcēja. Vairāku kļūdu sērija deva breiku Marejam, taču īpaši pagarināt setu viņš nespēja. 10.geimā Ferers atkal bija sekmīgāks un uzstādīja seta beigu rezultātu – 6:4.

Neveiksmīgais desmitais geims nedaudz saniknoja Mareju, kurš uzreiz ar serves laušanu iesāka otro setu, taču iegūtais uzreiz tika zaudēts. Pēc nelielās lietus pauzes tenisisti beidzot sakārtoja spēli pie savas serves, tiekot līdz 3:3. Tenisā par svarīgo dēvētajā septītajā geimā skots vēlreiz breikoja pretinieku, taču uzreiz palika sausā pie savas – atkal neizšķirts. Uzvarējuši vēl pa diviem geimiem, tenisisti uzvarētāju nolēma noteikt taibreikā. Tajā Marejs labi iesāka (5:1) un pārsvaru droši nosargāja – 7:6(3).

Trešā seta ievadā Parīzi vēlreiz pāršalca lietus (šoreiz uz nedaudz ilgāku laiku). Pēc tā beigām kortā krietni motivētāks atgriezās spānis, kurš ieguva 3:1 pārsvaru. Marejs visai ātri atguvās, tiekot līdz 3:3, tomēr atkal zaudēta sava serve visu sagrieza kājām gaisā. Vēlreiz iegūto handikapu Fereram nebija tik grūti nosargāt, jo pie 5:3 skots vēlreiz netika galā ar savu servi – 6:3 spāņa labā.

Ceturtais sets atkal sākās ar breiku (sekmīgs Marejs), taču tad turpinājās trešā beigās redzētais – Mareja serve bija pazudusi un iniciatīvu kortā diktēja Ferers. Kopumā skots zaudēja četrus savas serves geimus pēc kārtas, ļaujot spānim iegūt komfortablu 4:1 vadību. Pēdējās iespējas atgriezties mačā britu tenisa līderis zaudēja septītajā geimā, kad izsēja vēl divas breikbumbas. Brītiņu vēlāk mačs jau bija galā – 6:2 noslēdzošajā setā.

Pusfināli piektdien

Saistošie vīriešu vienspēļu turnīra pusfināli gaidāmi piektdien. Jau šobrīd skaidrs, ka izteikts favorīts uz iekļūšanu finālā ir Rafaels Nadals (uzvarējis 15 no 19 oficiālajiem mačiem pret savu tautieti Fereru), bet krietni interesantāka varētu būt cīņa starp Novaku Džokoviču un Rodžeru Federeru. Bukmeikeru skatījumā neliels spēles favorīts ir ranga līderis Džokovičs, taču jāatceras, ka tieši Federers pērn uzvarēju abu cīņā Parīzē (arī pusfinālā).

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2012 -...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-06 20:52, pirms 12 gadiem
Nekāds brīnums, bet tikai tagad Nadalu gaida īstā cīņa. Tautietis arī agrāk Rafam nav bijis īpašs konkurents...vismaz, cik atceros. Ceru, ka Nadalam pretī stāsies cits tautietis - Dāvids Ferers. Tā gan būtu pavisam cita cīņa. Marejam FO pusfinālā nebūs ko darīt.
, 2012-06-06 21:48, pirms 12 gadiem
Lai cik labs bija Almagro, pret Rafu nebija daudz variantu! Gribētu jau F-F finālu, bet diezi vai tā būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-06 22:21, pirms 12 gadiem
Nadals izmasēs Ferreru 3 setos (kā vienmēr) un triumfēs finālā, par cik Federera un Džokoviča mača uzvarētājs būs pārguris līdz nāvei, kur, manuprāt, spēle ievilksies līdz 5 setiem
, 2012-06-06 22:28, pirms 12 gadiem
Pielauju ka 1/2 Nadals-Ferers bus vairak final cieniga spele ka lielais finals.Nole ar Federeru lidz 1/2 ar mocibam tikusi pat ar kaut kadu mistisku speku un brinumu palidzibu.Ar tadu speli ka pedejas divas kartas vini speleja...neko pat nespetu likt preti ne Nadalam ne Fereram
, 2012-06-06 22:42, pirms 12 gadiem
Sky_Walker rakstīja: Rafa paņems 7 French Open un piedrāzt mīnusu licējus un fedjas vai noles fanus, māla karalis ir un paliek māla karalis tāka ierijiet heiteri !
to Tu varēsi teikt pēc fināla.
, 2012-06-06 23:13, pirms 12 gadiem
zel skatities uz to nabaga britu, pec katra neveiksmiga sitiena vinam kautkas iesapas, bet pec veiksmigajiem protams ne
, 2012-06-06 23:57, pirms 12 gadiem
Nu nedomāju gan! Nadals protams izskatās galvenais favorīts uz titulu, un Federera Džokoviča spēle domājams būs ļoti laba, bet abi finālā pret Nadālu noteikti nebūs izteikti zaudētāji.
Katrā ziņā uzksatu, ka pusfinālos arī ir ši turnīra 4 spēcīgākie un tālāk jau redzēs, kuram ir vairāk spēka un emociju atlicis!

rainmaker rakstīja: Pielauju ka 1/2 Nadals-Ferers bus vairak final cieniga spele ka lielais finals.Nole ar Federeru lidz 1/2 ar mocibam tikusi pat ar kaut kadu mistisku speku un brinumu palidzibu.Ar tadu speli ka pedejas divas kartas vini speleja...neko pat nespetu likt preti ne Nadalam ne Fereram
, 2012-06-07 00:02, pirms 12 gadiem
revits rakstīja: Nu nedomāju gan! Nadals protams izskatās galvenais favorīts uz titulu, un Federera Džokoviča spēle domājams būs ļoti laba, bet abi finālā pret Nadālu noteikti nebūs izteikti zaudētāji.
Katrā ziņā uzksatu, ka pusfinālos arī ir ši turnīra 4 spēcīgākie un tālāk jau redzēs, kuram ir vairāk spēka un emociju atlicis!
Nadals jau reiz finala atstaja Federeru ar 6-2 6-1 6-0....ta ka ir iespejams pat kad finals 1-2 vai 2-3 rakete var but vienpusejs un bez jebkada iespringuma
, 2012-06-07 00:33, pirms 12 gadiem
Protams iespējams var būt, bet es tam šogad neticu. Ceru, ka tieši Federers paspēkosies finālā ar Nadālu cienījami!
rainmaker rakstīja: Nadals jau reiz finala atstaja Federeru ar 6-2 6-1 6-0....ta ka ir iespejams pat kad finals 1-2 vai 2-3 rakete var but vienpusejs un bez jebkada iespringuma
, 2012-06-07 12:00, pirms 12 gadiem
Federers pagājušajā gadā totāli *IZGĀZA* finālu!!!...tā negribētos atkal to pašu!!! Nole vēl nekad neko izšķirošajā stadijā, jo īpaši ar Nadalu, nav izgāzis vienmēr interesanti, jo nav vienos vārtos!!! GO NOLE !!! Ceru uz *Nole Slam*
, 2012-06-07 12:08, pirms 12 gadiem
Un pagaidām ceturtdaļfināla spēle - Nole / Jo - ir vislabākā un visinteresantākā turnīrā!!! Vakardienas spēles bija tik garlaicīgas un tik kaitinošas...uzvarētājs jau bija skaidrs no paša sākuma...un vēl tas pats sagaidāms vienā pusfinālā, kurā Ferers ir Nadala nākamais upuris
, 2012-06-07 12:11, pirms 12 gadiem
Sveiciens Federera pielūdzējiem!!! SHUT UP
Roger Federer tells the crowd to "SHUT...
, 2012-06-07 18:38, pirms 12 gadiem
Simply the Best rakstīja: Sveiciens Federera pielūdzējiem!!! SHUT UP
http://www.youtube.com/watch?v=uMHPdnJ7hyk
Nu un kas tajā video tāds īpašs?
, 2012-06-07 18:39, pirms 12 gadiem
Simply the Best rakstīja: Federers pagājušajā gadā totāli *IZGĀZA* finālu!!!...tā negribētos atkal to pašu!!! Nole vēl nekad neko izšķirošajā stadijā, jo īpaši ar Nadalu, nav izgāzis vienmēr interesanti, jo nav vienos vārtos!!! GO NOLE !!! Ceru uz *Nole Slam*
Priecājies, ka tev Novāks vispār izspruka, jo tur viņam tiešām daudz smaidīja veiksme, takā pirms blato pagaidi rītdienas spēli
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.