Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Pēc 2008. gada uzvaras "French Open" nejutos tik labi, kā tagad"

Andrejs Siliņš

Nadals: "Pēc 2008. gada uzvaras "French Open" nejutos tik labi, kā tagad"
Rodžers Federers sveic Rafaelu Nadalu ar vēsturisko panākumu
Foto: AFP/Scanpix

"2008. gadā domāju, ka spēlēju labāko tenisu mūžā, bet pēc turnīra nejutos tā, it kā būtu uzvarējis "French Open", jo katru spēli uzvarēju trīs setos," pēc uzvaras "French Open" finālā pār Rodžeru Federeru sacīja spāņu tenisists Rafaels Nadals, kurš ar šo panākumu atkārtoja Bjerna Borga iespēto - sešas "Roland Garros" tituli.

"Atkārtot Bjerna Borga iespēto ir īpaši. Tas ir liels gods tikt salīdzinātam ar viņu," pēc vēsturiskā panākuma laimīgs bija Nadals. "Tomēr pats svarīgākais ir uzvara "Roland Garros". Izcīnīt šo titulu allaž ir ļoti laba izjūta. Tad, kad tu pieliec īpaši daudz spēkus, rādi savu labāko sniegumu katrā spēles situācijā, tituls šķiet vēl īpašāks. Piemēram, 2008. gadā domāju, ka spēlēju labāko tenisu mūžā, bet pēc turnīra nejutos tā, it kā būtu uzvarējis "French Open", jo katru spēli uzvarēju trīs setos."

"Rodžeram [Federeram] nedaudz pietrūka veiksmes pirmajā setā, bet, neskatoties uz to, otrajā setā viņš atgriezās fantastiski," pretinieku uzslavēja spānis. "Trešajā setā biju vadībā ar 4:2, bet no tā brīža līdz ceturtā seta sākumam viņš nospēlēja ļoti, ļoti, ļoti labi. Tad, ja Rodžers spēlē tā, dažreiz neviens pretinieks nevar izdarīt neko. Es tikai gaidīju līdz savai iespējai, nepadevos un mēģināju viņam sagādāt grūtākas situācijas. Atgūties no 0:40 [vienā no geimiem pēdējā setā] bija ļoti svarīgi, tas bija pagrieziena punkts spēlē."

"Nesūdzos par to, kā ir, bet bija iespējas, kas palika neizmantotas," pēc finālmača sacīja zaudētājs Federers. "Uz šī seguma pret viņu vienmēr ir pietiekami daudz iespēju. Ja tu zaudē, tad vienmēr atceries tās. Man vienmēr ir nelieli pacēlumi un kritumi, turpretī Rafa spēlē vienmērīgi visu spēli. Tāpēc es vienmēr būšu tas, kurš diktēs noteikumus un spēles iznākumu. Ja rādu labu sniegumu, visdrīzāk, uzvaru. Ja nespēlēju labi, uzvar viņš."

"Domāju, ka Rafa spēlēja labi. Visas spēles laikā bija ļoti smagi. Domāju, ka parādījām ļoti augsta līmeņa tenisu, un es pats arī nospēlēju labi. Kopumā esmu ļoti apmierināts ar turnīru. Saprotams, ka pēc zaudējuma Grand Slam finālā būtu jājūtas sarūgtinātam, bet es tāds esmu tikai mazliet. Tagad prioritāte būs dažu nedēļu laikā uzvarēt Vimbldonā. Tas vienmēr ir bijis mans svarīgākais uzdevums sezonā."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2011-06-06 12:36, pirms 13 gadiem
Pat Nadals atzīst, ka veiksme stāvējusi viņam klāt.

     [+] [-]

, 2011-06-06 22:57, pirms 13 gadiem
kkk rakstīja: Pat Nadals atzīst, ka veiksme stāvējusi viņam klāt.
2x izlasīju, bet neatradu "man paveicās" ...