Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Tīms sagrauj nogurušo Zverevu, sensacionālais Čekinato izslēdz Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms sagrauj nogurušo Zverevu, sensacionālais Čekinato izslēdz Džokoviču
Marko Čekinato
Foto: Reuters/Scanpix

Dominiks Tīms "French Open" pirmajā ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:2, 6:1 viegli pieveica nogurušo Aleksandru Zverevu, trešo reizi pēc kārtas iekļūstot prestižā turnīra pusfinālā. Savukārt otrajā ceturtdaļfinālā tika fiksēta milzu sensācija, kad ATP ranga 72. numurs Marko Čekinato ar 6:3, 7:6(4), 1:6, 7:6(11) sakāva 2016. gada čempionu Novaku Džokoviču.

Dominiks Tīms šodien atteicās no savas ierastās izteikti agresīvās taktikas, tā vietā spēlējot daudz garās izspēles. Austrieša mērķis bija skaidrs – vēl vairāk nogurdināt Aleksandru Zverevu, kurš šodienas mačā ieradās ar trim pēc kārtas aizvadītām piecu setu cīņām. Savukārt Zverevs, kurš tradicionāli labprāt ilgi bumbojas ar aizsardzības tenisu, šodien tādai spēlei noguruma dēļ nebija gatavs un forsēja uzbrukumus, kā rezultātā pārāk daudz kļūdījās.

1. setā vienīgais breiks notika septītajā geimā, kad Zverevs trīs reizes ar sasteigtiem "forehand" sitieniem bumbiņu raidīja autā. Tīms tā ieguva divas breikbumbas (15:40) un izmantoja jau pirmo, neatvairāmi uzsitot ar diagonālo "backhand". Iespēju atspēlēties Zverevam nebija, bet šis sets daudz svarīgāks bija tieši viņam.

Saša 2. setā pirmoreiz tika nobreikots jau trešajā geimā, bet pēc piektā geima bija iedzinējos ar 1:4 un diviem breikiem. Vācijas tenisistam pēc tam bija medicīnas pārtraukums kreisajai kājai, kas par sevi pirmoreiz lika manīt jau mača trešajā geimā, bet tagad – 2. seta piektajā geimā – Zverevs saprata, ka viņam būs nepieciešama palīdzība, to saņemot nākamajā pauzē starp geimiem.

Zverevs 2. setā ieguva vienu breikbumbu, kas viņam bija ceturtajā geimā – starp abiem zaudētajiem serves geimiem. Tīms uzvarēja garā izspēlē, kurā viņam punktu vajadzēja pielikt jau pašā sākumā, taču Zverevs izvilka vairākus sarežģītus sitienus, bet beigās bija spiests atzīt sakāvi sitienu apmaiņā pie tīkla.

Zverevs pēdējā setā vienīgo geimu dabūja vien tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:4. Zverevam nācās smagi nopūlēties, lai tiktu pie šī geima – atspēlētas trīs breikbumbas. Nākamajā geimā viņš ieguva savu otro breikbumbu mačā. Nežēlīgais Tīms to atspēlēja ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju, radot vēl lielākas ciešanas Zvereva kājām.

Zverevs Tīmu maijā ar 6:4, 6:4 pieveica Madrides "Masters 1000" turnīra finālā, bet visos pārējos četros mačos uz māla uzvarējis Tīms, kurš Sašu "French Open" pieveica arī 2016. gadā, kad abi tikās 3. kārtas cīņā, un Tīms uzvarēja ar 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:3.

Tīms trešo reizi sasniedza "Grand Slam" pusfinālu, visi trīs viņam ir Parīzē (2016-18), šeit spēlējot tikai piekto reizi. Tīms ir Austrijas rekordists "French Open" pusfinālu ieskaitē, divi pusfināli šeit ir Tomasam Musteram (1990, 1995), bet viens Jirgenam Melceram (2010).

Tīms ar šodienas uzvaru noķēra Zverevu 2018. gadā uzvarām bagātāko spēlētāju saraksta galvgalī. Abiem tagad ir 34 uzvaras. Tikmēr Tīms ir vienīgais līderis māla uzvaru vērtējumā – Dominikam 25 uzvaras, par divām mazāk Rafaelam Nadalam, bet 3. vietā ar 21 uzvaru ir Zverevs.

Novakam Džokovičam mačā pret turnīra lielāko sensāciju Marko Čekinato problēmu netrūka. Itālijas tenisists vareni uzbruka ar jaudīgiem sitieniem no abām pusēm, regulāri arī izmantoja saīsinātos sitienus. Džokovičam atkal uz māla problēmas ar slīdēšanu, turklāt šodienas mačā Serbijas tenisistam bija nepieciešama ārstu palīdzība labajam plecam.

Nokļuvis iedzinējs ar 0-2, Džokovičs uzsāka atspēlēšanās misiju un gandrīz panāca 5. seta spēlēšanu. Džokovičs nespēja izservēt 4. setu, bet vēlāk taibreikā neizmantoja trīs setbumbas. Čekinato pēdējās setbumbas izspēlē pie 8:9 ļoti paveicās. Džokovičs ar spēcīgu "backhand" sitienu pa līniju sev izkārtoja vieglu uzbrukuma pabeigšanu ar diagonālo sitienu korta brīvajā pusē, taču viņam norāvās "forehand", kad pretinieks jau bija apspēlēts.

Džokovičs taibreikā atspēlēja trīs mačbumbas, bet no 11:11 pieļāva divas kļūdas pēc kārtas. Vispirms neprecīzs diagonālais "forehand" viņam liedza iegūt vēl vienu setbumbu, bet pēc tam ceturtās mačbumbas izspēlē Džokovičs laida garām viegli paņemamu Čekinato sisto bumbiņu, kas trāpīja laukumā.

Tā kā Džokovičs šobrīd rangā atrodas tikai 22. vietā, Noles pieveikšana Čekinato nav karjeras lielākā uzvara, skatoties pēc reitinga. Marko ir pieveicis trīs rangā augstāk esošus tenisistus, ieskaitot divus šobrīd notiekošajā "French Open",– devīto numuru Davidu Gofānu un 11. vietā esošo Pablo Karenjo Bustu.

25 gadus vecais Čekinato pagājušajā mēnesī Parīzē ieradās ar 0-4 bilanci "Grand Slam" mačos, tagad viņam no nekurienes pusfināls! Čekinato ir rangā zemāk esošais "French Open" pusfinālists kopš 1999. gada, kad līdz finālam tika 100. numurs Andrejs Medvedevs.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-05 20:50, pirms 6 gadiem
Čekinato redzu pirmoreiz, neko tādu no viņa, protams, negaidīju. Atskaitot "aizmigšanu" uz pusotru setu, nospēlēja pārsteidzoši labi. Kaut gan jāatzīst, ka Džokovičs ceturtā seta galotnē pats ielaida viņu atpakaļ spēlē ar pēkšņu vājuma brīdi.
Pēdējais taibreiks - fantastisks. Labākais turnīra moments pagaidām.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-05 20:58, pirms 6 gadiem
Čekinato 2018.gada Ostapenko? Novēlu viņam veiksmi!

     [+] [-]

, 2018-06-05 20:59, pirms 6 gadiem
Fantastisks koeficients un fantastisks mačs, Džoko pietrūka spēka, to gan varēja prognozēt, ka šāda situācija būs.
Čekinato malacis!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-05 21:26, pirms 6 gadiem
Paskatījos vēlreiz atkārtojumā, autoraprāt, "viegli paņemamo" bumbiņu pēdējās mačbumbas izspēlē - nu nekādi tai nevarēja tikt klāt, ja nu vienīgi Džokovičs būtu divu Isneru augumā. Vienkārši neizskaidrojams lēmums spēlēt "serve&volley" un iet pie tīkla - un itālis trāpīja apvedošo.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-05 21:57, pirms 6 gadiem
"Šodienas mačā intrigu nevajag meklēt, jo tās vienkārši nav. Čekinato varēs izbaudīt (sagrāves gadījumā diez vai) iespēju lielā stadionā uzspēlēt pret 12 "Grand Slam" titulu īpašnieku."
(Autors: kāds tenisa eksperts)

     [+] [-]

, 2018-06-05 22:02, pirms 6 gadiem
Valdis parādīja savas ekstrasensa spējas šorīt

  +3 [+] [-]

, 2018-06-05 22:03, pirms 6 gadiem
Jāatzīst ka arī Vīlanders vakar teica ka itālim šodien variantu nebūs!

     [+] [-]

, 2018-06-05 22:11, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Valdis parādīja savas ekstrasensa spējas šorīt
Toties viņš pareizi prognozēja Tīma - Zvereva cīņas uzvarētāju.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-05 22:13, pirms 6 gadiem
Čikatilo turpina uzdarboties!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-06 07:51, pirms 6 gadiem
čoržovs rakstīja: Paskatījos vēlreiz atkārtojumā, autoraprāt, "viegli paņemamo" bumbiņu pēdējās mačbumbas izspēlē - nu nekādi tai nevarēja tikt klāt, ja nu vienīgi Džokovičs būtu divu Isneru augumā. Vienkārši neizskaidrojams lēmums spēlēt "serve&volley" un iet pie tīkla - un itālis trāpīja apvedošo.
Lēmums ir viegli izskaidrojams:
1) paņemt uz pārsteigumu;
2) pieņēmums, ka tik svarīga punkta izspēlē itālis neriskēs ar asu un riskantu uzņemšanu;
3) sagurums un attiecīgā vēlme saīsināt punkta izspēli.

     [+] [-]

, 2018-06-06 09:19, pirms 6 gadiem
čoržovs rakstīja: Paskatījos vēlreiz atkārtojumā, autoraprāt, "viegli paņemamo" bumbiņu pēdējās mačbumbas izspēlē - nu nekādi tai nevarēja tikt klāt, ja nu vienīgi Džokovičs būtu divu Isneru augumā. Vienkārši neizskaidrojams lēmums spēlēt "serve&volley" un iet pie tīkla - un itālis trāpīja apvedošo.
Attiecībā uz klāt tikšanu - vells viņu zina!
Varbūt arī varēja aizsniegt, taču bumbas lidojuma trajektorija virs tīkla bija tāda, ka toč likās auts.

     [+] [-]

, 2018-06-06 09:48, pirms 6 gadiem
Tādas klases spēlētājs kā Džokovičs ceturto setu no 5:2 nedrīkstēja zaudēt, nezin gan kā būtu 5. setā?
Ir jau sporta spēlēs situācijas, kad neizmanto izdevību, izlaiž jau tikpat kā uzvarētu setu, dažreiz pat spēli .

  +1 [+] [-]

, 2018-06-06 10:21, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tādas klases spēlētājs kā Džokovičs ceturto setu no 5:2 nedrīkstēja zaudēt, nezin gan kā būtu 5. setā?
Ir jau sporta spēlēs situācijas, kad neizmanto izdevību, izlaiž jau tikpat kā uzvarētu setu, dažreiz pat spēli .
Ko nozīmē "nedrīkstēja"?
Gan jau savu lomu nospēlēja sagurums, jo nez vai džeks tagad ir tādā pat funkcionālā varēšanā kā tad, kad bija topā.
Otrkārt, arī roka notrīcēja. Tomēr pirmais GS pēc traumas un 1/4 fināls!

Bet visu cieņu Čekinato!
Bija uz pusotru setu atslēdzies, taču "atnāca atpakaļ", un pārējā laikā izskatījās labāks par Džokoviču. Jau redzot viņā spēli pret Gofānu, tas nabūt nebija negaidīti; brīnījos, kāpēc experts Bērziņš tik viennozīmīgi Džokoviču jau bija ierakstījis pusfinālā.

Cita lieta, ka tagad Čekinato var būt ieguvis padarīta darba sajūtu. Ar tādu 1/2 pret Tīmu nav ko darīt. Ja joprojām būs izsalcis - Tīms dabūs pasvīst. Un kas zina - kādā brīdī nupat pirms FO nospēlētais turnīrs Tīmam var likt sevi manīt.

     [+] [-]

, 2018-06-06 11:24, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Attiecībā uz klāt tikšanu - vells viņu zina!
Varbūt arī varēja aizsniegt, taču bumbas lidojuma trajektorija virs tīkla bija tāda, ka toč likās auts.
Drīzāk jau ne tomēr... Ar klāt tikšanu domāju arī spēju nokontrolēt, ne tikai pieskarties, lai pēc tam bumbiņa aizlido nezin kur.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-06 11:28, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Gan jau savu lomu nospēlēja sagurums, jo nez vai džeks tagad ir tādā pat funkcionālā varēšanā kā tad, kad bija topā.
Otrkārt, arī roka notrīcēja. Tomēr pirmais GS pēc traumas un 1/4 fināls!

Bet visu cieņu Čekinato!
Bija uz pusotru setu atslēdzies, taču "atnāca atpakaļ", un pārējā laikā izskatījās labāks par Džokoviču. Jau redzot viņā spēli pret Gofānu, tas nabūt nebija negaidīti; brīnījos, kāpēc experts Bērziņš tik viennozīmīgi Džokoviču jau bija ierakstījis pusfinālā.
Kopumā jau Džokovičs nespēlēja slikti, vispār spēle bija diezgan augstas kvalitātes ar daudzām skaistām izspēlēm. Atšķirība no "top" Džokoviča bija tā, ka svarīgos brīžos nespēja būt pietiekami koncentrējies un nospēlēt bez kļūdām. Ja paskatās kaut vai izšķirošo taibreiku: Čekinato neuzdāvināja neko, Džokovičam viss bija jāizcīna pašam, savukārt Džokovičs pieļāva 3-4 kļūdas, kas arī izrādījās izšķirošas. (Pēdējo "serve&volley" es te pat nepieskaitu, tas vienkārši bija riskants lēmums, kas neattaisnojās.)

     [+] [-]

, 2018-06-06 11:33, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ko nozīmē "nedrīkstēja"?
Gan jau savu lomu nospēlēja sagurums, jo nez vai džeks tagad ir tādā pat funkcionālā varēšanā kā tad, kad bija topā.
Otrkārt, arī roka notrīcēja. Tomēr pirmais GS pēc traumas un 1/4 fināls!

Bet visu cieņu Čekinato!
Bija uz pusotru setu atslēdzies, taču "atnāca atpakaļ", un pārējā laikā izskatījās labāks par Džokoviču. Jau redzot viņā spēli pret Gofānu, tas nabūt nebija negaidīti; brīnījos, kāpēc experts Bērziņš tik viennozīmīgi Džokoviču jau bija ierakstījis pusfinālā.

Cita lieta, ka tagad Čekinato var būt ieguvis padarīta darba sajūtu. Ar tādu 1/2 pret Tīmu nav ko darīt. Ja joprojām būs izsalcis - Tīms dabūs pasvīst. Un kas zina - kādā brīdī nupat pirms FO nospēlētais turnīrs Tīmam var likt sevi manīt.
Man patīk eirosport komentētāji, viņi paši bijuši tenisisti un saprot spēli. 4. seta vidū Džokovičs laikam jau bija noticējis, ka sets uzvarēts un arī Marko ar to bija samierinājies un izskatījās, ka taupās 5. setam. Bet pat lieliem meistariem, kā Džokovičs dārgi maksā mirkļa atslābināšanās, koncentrācijas zudums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja