Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Garsija un Mladenoviča nopelna Francijai pirmo dubultspēļu titulu kopš 1971. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Garsija un Mladenoviča nopelna Francijai pirmo dubultspēļu titulu kopš 1971. gada
Kristina Mladenoviča un Karolīna Garsija
Foto: AP/Scanpix

"French Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā svētdien triumfēja Karolīna Garsija un Kristina Mladenoviča. Viņas finālā ar 6:3, 2:6, 6:4 Jekaterinu Makarovu un Jeļenu Vesņinu.

Krievijas komanda, kas Parīzē uzvarēja 2013. gadā, finālu sāka ļoti nervozi un ilgi nespēja atrast savu spēli. Garsija un Mladenoviča uzvarēja mača pirmajos piecos geimos, daudz netrūka, lai viņām būtu "sausais" sets. Francijas duetam sestajā geimā bija divas setbumbas, no kurām pirmā bija jāņem, taču Mladenoviča iesita tīklā.

Nākamo geimu Garsija un Mladenoviča nospēlēja ļoti vāji un ar četrām kļūdām uzdāvināja pretiniecēm "sauso" breiku. Vēl viena setbumba palika neizmantota pie rezultāta 5:2 uzņemšanā, kad Makarova precīzi nospēlēja ar "backhand" apvedošo sitienu pa līniju. Otro reizi servējot par uzvaru setā, Francijas komandai vajadzēja vēl četras setbumbas. Pirmās trīs ar kļūdām izniekoja Garsija.

Makarova un Vesņina 2. setā spēlēja daudz saturīgāk, kamēr Garsijai un Mladenovičai daudz paviršību – Karolīnai spēlē no gala līnijas, bet Mladenovičai pie tīkla. Krievijas komanda vienu no diviem geimiem zaudēja ar savu servi.

Pēdējais sets sākās ar mājinieču breiku, kad Makarova breikbumbas izspēlē kļūdījās spēlē pie tīkla. Mladenovičai ļoti neveiksmīgs ceturtais geims, kurā zaudētas visi četri punkti, geima finišā izceļoties ar dubultkļūdu – 2:2. Un tomēr Francijas sportistēm bija lemts uzvarēt. Devītajā geimā iegūts vēl viens breiks, pēc tam izservējot maču.

Garsija un Mladenoviča māla sezonas laikā kopā uzvarēja četros turnīros – pirms "French Open" arī Čārlstonā, Štutgartē un Madridē. Arī Spānijā ceļa uz titulu uzveiktas Makarova un Vesņina, kuras pusfinālā tika sagrautas ar 6:2, 6:3.

Kamēr Garsija šodien ieguva pirmo "Grand Slam" titulu, Mladenovičai iepriekš jau bija panākumi jauktajās dubultspēlēs. Viņa kopā ar Danielu Nestoru uzvarēja 2013. gadā Vimbldonā un 2014. gadā Melburnā.

"French Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā Francijas komanda nebija uzvarējusi kopš 1971. gada, kad par čempionēm kļuva Gaila Šanfro un Fransuāza Durra. Viņas uzvarēja arī 1970. gadā, bet pēc sava otrā kopā iegūtā titula ar dažādām pāriniecēm vairākas reizes zaudēja finālā.

Pagājušā gada čempiones Betānija Mateka-Sendsa un Lucija Šafāržova šoreiz zaudēja jau 1. kārtā, piekāpjoties Kiki Bertensai un Juhannai Lāšonei. Ranga līderes Martina Hingisa un Sanja Mirza, kuras uzvarēja iepriekšējos trīs "Grand Slam" turnīros, cieta fiasko 3. kārtā, kur viņas izslēdza Kateržina Sinjakova un Barbora Krejčikova. Čehietes vēlāk pieveica arī 2011. gada čempiones Andrea Hlavāčkovu un Luciju Hradecku, bet pusfinālā zaudēja Makarovai un Vesņinai.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-05 17:36, pirms 8 gadiem
Atkal pierādījās, ka Mladenovičai ir milzīgs potenciàls...ja ir kāds blakus, kurš palīdz regulēt spēli...viņa toč būtu top5 vienspēlēs, ja pirms katras bumbiņas izspēles varētu aprunàties ar treneri...