Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"French Open" junioru titulus iegūst Francija un Šveice

"French Open" junioru titulus iegūst Francija un Šveice
Rebeka Masarova
Foto: AP/Scanpix

"French Open" junioru sacensībās šogad uzvarēja Francijas pārstāvis Žofrijs Blankano, kurš finālā atspēlēja trīs mačbumbas, un Šveices tenisiste Rebeka Masarova.

Pagājušā gada čempioni Tomijs Pauls un Paula Badosa Hiberta jau beiguši junioru karjeru, tāpēc pērn iegūtos titulus neaizstāvēja. Šogad galvenie favorīti bija grieķis Stefanoss Cicipass un Krievijas tenisiste Oļesja Pervušina. Abi pirms "French Open" uzvarēja prestižajā "Trofeo Bonfiglio" turnīrā Itālijā. Cicipass Parīzē zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Pervušina netika tālāk par pusfinālu.

Zēnu turnīra finālā tikās divi tenisisti, kas dzimuši vienā dienā ar Rodžeru Federeru – 15 gadus vecais Fēlikss Ožē Aliasims un 17 gadus vecais Žofrijs Blankano. Abiem tas bija pirmais "Grand Slam" fināls. Francūzis vakar pusfinālā pieveica Denisu Šapovalovu, nepieļaujot Kanādas finālu.

Blankano arī finālā izdevās uzvarēt Kanādas pārstāvi, iespaidīgi izglābjoties no zaudējuma pret Ožē Aliasamu – 1:6, 6:3, 8:6. Francūzis pie rezultāta 5:6 atspēlēja trīs mačbumbas. Kanādas jaunais talants nākamajā geimā zaudēja servi.

Francijai pirmais "French Open" zēnu tituls kopš 2004. gada, kad šeit uzvarēja Gaels Monfīss. No šobrīd aktīvajiem frančiem "Roland Garros" junioru tituls ir arī Polam Anrī Matjē un Rišāram Gaskē. Tikai viens Kanādas tenisists uzvarējis "Grand Slam" junioru turnīros – Filips Pelivo 2012. gadā uzvarēja gan Vimbldonā, gan "US Open".

Ožē Aliasims ir Kanādas tenisa jaunā sensācija. Viņš pagājušā gada vasarā 14 gadu vecumā guva divas uzvaras "Challenger" sacensībās Kanādā, kļūstot par jaunāko tenisistu, kuram izdevies uzvarēt šāda līmeņa turnīru spēlē. Viņš arī ir pirmais 2000. gadā vai vēlāk dzimušais tenisists, kurš iekļuva ATP rangā. Šobrīd viņam 619. vieta.

Meiteņu turnīra uzvarētāja Masarova pēdējos divos mačos Parīzē uzveica ar pirmajiem diviem numuriem izliktās tenisistes – pusfinālā pirmo raketi Pervušinu (7:6(5), 6:2) un finālā ar 7:5, 7:5 otro numuru Amandu Aņisimovu. Gan 14 gadus vecajai Aņisimovai, gan 16 gadus vecajai Masarovai svētdien bija pirmais "Grand Slam" fināls. Masarova janvārī Austrālijā tika līdz pusfinālam.

Masarova ir trešā Šveices tenisiste, kura uzvarējusi "French Open" junioru sacensībās. Martinai Hingisai bija divi tituli pēc kārtas 1993. un 1994. gadā, bet Belinda Benčiča Parīzē uzvarēja 2013. gadā. Savukārt Aņisimovai neizdevās izcīnīt ASV pirmo "French Open" titulu kopš 1989. gada, kad tikai 13 gadu vecumā triumfēja Dženifera Kapriati.

"French Open" junioru čempioni pēdējos 10 gados

GadsPuišu čempionsMeiteņu čempione
2016.Žofrijs Blankano (Francija)Rebeka Masarova (Šveice)
2015.Tomijs Pols (ASV)Paula Badosa Hiberta (Spānija)
2014.Andrejs Rubļovs (Krievija)Darja Kasatkina (Krievija)
2013.Kristians Garins (Čīle)Belinda Benčiča (Šveice)
2012.Kimmers Kopežans (Beļģija)Annika Beka (Vācija)
2011.Bjorns Fratandželo (ASV)Onsa Žabēra (Tunisija)
2010.Agustins Veloti (Argentīna)Eļina Svitoļina (Ukraina)
2009.Daniels Berta (Zviedrija)Kristina Mladenoviča (Francija)
2008.Suns Hu Jangs (Taivāna)Simona Halepa (Rumānija)
2007.Vladimirs Ignatiks (Baltkrievija)Alizē Kornē (Francija)

, 2016-06-05 16:44, pirms 8 gadiem
Sieviessu uzvareetaajas ir zinaamas un pat dazzas lloti labas. A dzzekos galiigi nekas nav sanaacis no ccempioniem.
, 2016-06-05 17:41, pirms 8 gadiem
Tas tik pierāda, cik lielàka konkurence ir vīru tenisā..
, 2016-06-05 20:56, pirms 8 gadiem
Trīs Šveices meitenes - 2 slovākietes + 1 čehiete.
No pēdējo pāris gadus junioru topa - Bellis, Hu, Dalfi neviena netiek pat tuvu top100. Tā ka Aļona rullē. Kasatkina un Benčiks bij sezonu pirms Aļonas.

Rubļovs bij cerīgs, bet tālāk par kvaļiem netiek. Fratandželo labākais no visiem
, 2016-06-05 20:58, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Tas tik pierāda, cik lielàka konkurence ir vīru tenisā..
Drizāk tas pierāda ka vīrieši uzplaukst druksu vēlāk un junioru vecumā vēl bieži nekas skaidrs nav.
, 2016-06-05 21:01, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: No pēdējo pāris gadus junioru topa - Bellis, Hu, Dalfi neviena netiek pat tuvu top100. Tā ka Aļona rullē. Kasatkina un Benčiks bij sezonu pirms Aļonas.
Nenorakstīsim nu tās pirmās trīs par ātru. Hu es neatceros, bet gan Dalfi gan Bellis ir noteikti krietni jaunākas par Ostapenko. Esmu drošs ka arī viņas top 50 sasniegs (min).
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.