Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tāpat kā pirms četriem gadiem: Federers un Vavrinka sacentīsies "French Open" ceturtdaļfinālā

Tāpat kā pirms četriem gadiem: Federers un Vavrinka sacentīsies "French Open" ceturtdaļfinālā
2015. gada 2. jūnijs Parīzē. Stens Vavrinka guvis pēdējo no savām trim uzvarām pret Rodžeru Federeru. Foto: AFP/Scanpix

Šodien "French Open" tiks izspēlēti pirmie četri ceturtdaļfināli – pa diviem vīriešu un sieviešu vienspēļu sacensībās. Kungu turnīrā savstarpējo pusfinālu centīsies nodrošināt Rodžers Federers un Rafaels Nadals, kuriem būs noguruši pretinieki. Savukārt dāmu sacensībās būs viena jauna "Grand Slam" pusfināliste.

Rodžeram Federeram (#3) pret Stenu Vavrinku (#28) ir graujoša 22-3 bilance, visus trīs zaudējumus piedzīvojot uz māla seguma, un viena no neveiksmēm bija "French Open" ceturtdaļfinālā pirms četriem gadiem. Spēlējot lielā vējā, jaudīgāk sitošais Vavrinka savu titulēto tautieti sakāva trīs setu mačā ar rezultātu 6:4, 6:3, 7:6(4)). Federers toreiz kļuva par laikapstākļu upuri, jo lietus dēļ viņam bija jāspēlē trešo dienu pēc kārtas, nespējot pretoties jaunāka pretinieka agresīvajam tenisam.

Šoreiz kalendāra problēmas ir Vavrinkam, kurš spēlēs ceturto reizi piecās dienās. Stens 3. kārtas maču pret Grigoru Dimitrovu spēlēja divas dienas un nākamajā dienā ļoti ilgā mačā 5:09 stundās pieveica Stefanu Cicipu. Vavrinkam pēc vienas dienas atpūtas jādodas cīņā pret nepiekusušu Federeru, kurš turnīrā vēl nav zaudējis nevienā setā, un svētdien kortā pavadīja tikai vienu stundu un 42 minūtes. Federera kopējais laiks četros mačos ir 7:10, bet Vavrinkam 12:27.

11-kārtējais čempions Rafaels Nadals (#2) vakar nosvinēja 33. dzimšanas dienu. Viena no viņa dāvanām ir noguruša pretinieka dabūšana ceturtdaļfinālā. Spānim pretī stāsies Kei Nišikori (#7), kurš iepriekšējos divos raundos spēlēja piecus setus pret Laslo Ģeri un Benuā Pēru, turklāt pēdējos divus setus pret francūzi aizvadīja vakar, nedabūjot brīvdienu.

Nišikori aizraušanās ar piecu setu mačiem ir ierasta parādība. Viņš janvārī Melburnā nospēlēja trīs tādus mačus un ceturtdaļfinālā ieradās ar pustukšu bāku, sevi bezjēdzīgā duelī pret Novaku Džokoviču beidzot mocīt, kad rezultāts bija 1:6, 1:4. Nišikori "French Open" ceturtdaļfinālu sasniedza 13:22 stundās, Nadals iztērēja 9:08. Nadalam pret Nišikori ir 10-2 bilance, ieskaitot perfektu 3-0 "Grand Slam" turnīros. Abi otro reizi tiksies "French Open", kur Rafa 2013. gadā uzvarēja 4. kārtas mačā ar 6:4, 6:1, 6:3.

Simonai Halepai pirms gada finālā zaudējusī Slouna Stīvensa (#7) šodien sacentīsies ar tenisisti, kurai zaudējusi abos iepriekšējos mačos. Stīvensa Lielbritānijas pirmajai raketei Johannai Kontai (#26) šogad piekāpās ne tikai janvārī Brisbenā uz "hard" seguma (4:6, 3:6), bet arī pirms trim nedēļām Romā uz māla seguma ar rezultātu 7:6(3), 4:6, 1:6. Kontai tā bija tikai otrā uzvara uz māla pret Top 10 spēlētāju, viņa divas dienas vēlāk uzvarēja arī ceturto numuru Kiki Bertensu, bet finālā zaudēja septītajai raketei Karolīnai Pliškovai. Neskatoties uz neseno zaudējumu Romā, Stīvensa mačā pret Kontu dosies kā favorīte, jo ir labāka spēlētāja uz māla un "Grand Slam" turnīros spēlē ar citādāku motivāciju.

Petra Martiča (#31) aizvakar ar piekto mēģinājumu uzvarēja "Grand Slam" 4. kārtas mačā, tiekot vaļā no psiholoģiska sloga. Arī viņas šodienas pretiniecei būs pirmais "major" ceturtdaļfināls. Astoņus gadus jaunākā čehiete Marketa Vondrušova (#38) četros mačos nav zaudējusi nevienā setā, bet piektajā cīņā viņai pretī stāsies pretiniece, kurai tikai viens zaudēts sets. Vondrušovai pret Martiču ir 0-4 bilance, visus zaudējumus piedzīvojot pēdējo divu sezonu laikā. Martiča šogad bija pārāka gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā, ar 6:4, 7:5 uzvarot "Australian Open" 2. kārtas cīņā, gan aprīļa beigās Stambulas "International" turnīra finālā ar 1:6, 6:4, 6:1.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...


, 2019-06-04 10:52, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka NextGen vecos krabjus no pjedestāla tā arī vēl nevar nostumt.
Ja Džoko paņems šo turnīru, būs liela varbūtība, ka šogad paņems visus 4 GS. Džoko labs zars, jo Nadals, Vavrinka un Federers savstarpēji noasiņos otrā pusē. Kaut gan Federers šeit diez vai ir pieskaitāms pie favorītiem.
, 2019-06-04 13:13, pirms 5 gadiem
Džoko nekādā gadījumā nepaņems šo turnīru, ja tiks pāri Zverevam, tad Tīms viņu izskolos, visu cieņu Džoko.. 1nummurs, bet uz māla, ja ne Tīms, tad Nadals viņu sadauzīs 😉 viss interesantākais būtu Prinča un Karaļa fināls 🤙
, 2019-06-04 14:39, pirms 5 gadiem
PorzingisTHEbest rakstīja: Džoko nekādā gadījumā nepaņems šo turnīru, ja tiks pāri Zverevam, tad Tīms viņu izskolos, visu cieņu Džoko.. 1nummurs, bet uz māla, ja ne Tīms, tad Nadals viņu sadauzīs 😉 viss interesantākais būtu Prinča un Karaļa fināls 🤙
Neesmu pārliecināts, ka Tīms, līdzīgi kā Zverevs, kaut kam tādam ir gatavs psiholoģiski.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.