Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Konta atkal uzvar Stīvensu un Parīzē sasniedz trešo "Grand Slam" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Konta atkal uzvar Stīvensu un Parīzē sasniedz trešo "Grand Slam" pusfinālu
Johanna Konta. Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas pirmā rakete Johanna Konta (WTA 7.) "French Open" pirmajā ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:4 sakāva pagājušā gada finālisti Slounu Stīvensu (WTA 26.), amerikānieti šogad uzvarot jau trešo reizi.

Kontai vajadzēja astoņas minūtes un atspēlēt vienu breikbumbu, lai mača pirmajā geimā nosargātu servi. Konta breikbumbas izspēlē trāpīja labu pirmo servi, kuru Stīvensa nespēja atvairīt. Stīvensai tā arī palika vienīgā breikbumba mačā. Stīvensa savā pirmajā geimā zaudēja divās izspēlēs, panākot 1:1.

Turpinājumā ilgi bija teniss "vienos vārtos". Konta teicami servēja un uzbruka ar "forehand", neļaujot Stīvensai tikt pie sev vēlama garo izspēļu tenisa. Konta no 1:1 uzvarēja septiņos geimos pēc kārtas, iegūstot seta un breika pārsvaru (6:1 un 2:0), kuru komfortabli nosargāja. Stīvensa 2. setā uzņemšanā dabūja tikai vienu punktu (1-20), kas notika ar Kontas dubultkļūdu. Konta Stīvensas aizsardzību satrieca ar 25 tīri uzvarētām izspēlēm, pieļaujot tikai 13 nepiespiestās kļūdas.

Kontai pret Stīvensu tagad ir perfekta 3-0 bilance, visas uzvaras gūstot šogad. Viņa bija pārāka arī janvārī Brisbenā ar 6:4, 6:3 un pirms dažām nedēļām Romā ar 6:7(3), 6:4, 6:1.

Kontai pirms šīs sezonas "French Open" Parīzē bija 0-4 bilance, tagad izceļoties ar pusfinālu, kas viņai būs trešais "Grand Slam" turnīros. Pirmie divi bija 2016. gadā Melburnā un 2017. gadā Vimbldonā.

Lielbritānijai sava pusfināliste "French Open" ir pirmoreiz kopš 1983. gada, kad tikpat tālu tika Džo Džūrija.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-04 17:29, pirms 5 gadiem
Rangi ir sajaukti vietām,jo Konta ir 26. Stīvensa jau necīnījās,tāpat kā Sevastova. Mūsējā par necīnīšanos saņēmusi naudas sodu,tā teica krievu komentētājs.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-04 20:50, pirms 5 gadiem
uldis2014 rakstīja: Rangi ir sajaukti vietām,jo Konta ir 26. Stīvensa jau necīnījās,tāpat kā Sevastova. Mūsējā par necīnīšanos saņēmusi naudas sodu,tā teica krievu komentētājs.
Autors lohs! Ne nepareizais rangs viņam duras acīs ne ko zin par tik svarīgu informāciju!