Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Mugurusa tiksies ar Mladenoviču, Kuzņecovai pirmais māla mačs pret Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mugurusa tiksies ar Mladenoviču, Kuzņecovai pirmais māla mačs pret Vozņacki
Garbinje Mugurusa
Foto: AFP/Scanpix

Lietus dēļ "French Open" turnīrā vēl nav izspēlēti vairāki 3. kārtas mači, bet šodien jau ir paredzēts sākt cīņas par ceturtdaļfināliem, proti, aizvadīt 4. kārtas dueļus. Tiem arī veltīts šis apskats.

Čempione Mugurusa pret mājinieci Mladenoviču

"Nav ne jausmas, kā uzvarēju šajā spēlē," pēc 3. kārtā gūtās uzvaras pār Šelbiju Rodžersu (7:5, 4:6, 8:6), sacīja Kristina Mladenoviča, kura pēdējā setā bija iedzinējos ar 2:5, tomēr spēja izglābties. Šodien Francijas labāko tenisisti gaida tikšanās ar Parīzē formu atguvušo čempioni Garbinji Mugurusu, kura spēlē daudz labāk, nekā to šosezon darījusi.

Mladenoviča tikai vienreiz spējusi tikt līdz "Grand Slam" ceturtdaļfinālam, to izdarot 2015. gadā Ņujorkā. Tikmēr Mugurusai ir jau pieci, trīs no tiem spēlējot "French Open" turnīrā, kur Spānijas tenisistei ir aktīva ceturtdaļfinālu sērija – Garbinje astoņniekā iekļuvusi trīs gadus pēc kārtas. Abas tenisistes ir vienreiz tikušās, un tas bija uz māla seguma, kad Mladenoviča 2015. gadā Marakešā uzvarēja ar 7:6(4), 7:6(6).

2009. gada čempione Svetlana Kuzņecova jau 14. reizi mēros spēkus ar Karolīnu Vozņacki. Dānijas tenisiste savstarpējās cīņās ir vadībā ar 7-6, tiesa, kas ļoti pārsteidzoši – no 13 iepriekšējām spēlēm neviena nav notikusi uz māla seguma. Tas noteikti ērtāks ir Kuzņecovai.

Venusa Viljamsa un Timeja Bačinskī 4. kārtu sasniegušas bez zaudētiem setiem. Liktenis lēmis abām "French Open" 4. kārtā tikties otro gadu pēc kārtas. Pērn uzvaru guva Šveices tenisiste, esot pārāka ar 6:2, 6:4. Bačinskī ir labāka māla spēlētāja, ko spēja toreiz apliecināt un šodienas cīņu sāks nelielas favorītes statusā. Par Aļonas Ostapenko un Samantas Stousuras 4. kārtas maču plašāka informācija šeit.

Vīriešu turnīrā šodien bez intrigām?

Deviņkārtējais čempions Rafaels Nadals aizvakar ar 6:0, 6:1, 6:0 sagrāva Nikolozu Basilašvili, gūstot graujošāko uzvaru "best of 5" mačos. Parīzē viņš grāvis daudzus, bet tik iespaidīgi vēl nebija uzvarējis. Šodien Nadalam, kurš vakar nosvinēja 31. dzimšanas dienu, tikšanās ar citu spāni Roberto Bautistu Agutu, kurš ir laba līmeņa spēlētājs, taču bez spēcīgiem ieročiem. Pacietīgs teniss garajās izspēlēs nav tāda spēle, ar kādu var uz māla uzvarēt Nadalu. Bautista Aguts ar Rafu ir vienreiz sacenties, turklāt tas notika uz māla, viņam ar 4:6, 3:6 zaudējot pirms trim gadiem Madridē.

Pagājušā gada čempions Novaks Džokovičs iepriekšējā kārtā bija spiests spēlēt piecus setus pret žiglo Djego Švarcmanu un spēja uzvarēt, pateicoties labākai izturībai, jo argentīnietis cīņas otrajā pusē manāmi pagura. Šodien Džokovičam pretī stāsies Alberts Ramoss, kurš arī aizvakar uzvarēja piecu setu mačā (pret Luku Puiji). Spāņu kreilis neapdraudēs Džokoviču ar asiem uzbrukumiem, kā to darīja Švarcmans, tāpēc Džokoviču gaida mierīgāks mačs. Tiesa, pašam būs vairāk jādara uzbrukumā, jo Ramoss ir ļoti pasīvs spēlētājs, pārsvarā turot bumbiņu spēlē bez lieliem saasinājumiem. Tāds teniss viņam pret Džokoviču viņa iepriekš nav līdzējis – zaudēti visi septiņi seti.

Dominiks Tīms pirms gada Parīzē sasniedza pusfinālu, toreiz ceturtdaļfinālā grūtā mačā apspēlējot Davidu Gofānu. Abiem ar beļģi šogad bija paredzēta tikšanās vienu posmu agrāk, proti, šodien 4. kārtā, taču Gofānam liela neveiksme lika izstāties iepriekšējā cīņā. Esot vadībā 1. setā ar 5:4, viņš izstājās potītes savainojuma dēļ, kad ļoti neveiksmīgi ietriecās pie laukuma apmales esošajā pārklājā. Tā rezultātā Tīmam šodien tiek mačs pret argentīnieti Orasio Sevaljosu, kurš pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" 4. kārtu un, lai arī prot spēlēt uz māla, diez vai spēs austrietim sagādāt tādas problēmas, kā tas būtu mačā pret Gofānu.

Milošs Raoničs pirms gada šeit 4. kārtā zaudēja Ramosam. Arī šogad Kanādas tenisistu šajā stadijā gaida tikšanās ar Spānijas tenisistu – viņa pretinieks būs Pablo Karenjo Busta. Raoniča pusē gan pieredze, gan statistika. Karenjo Busta pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" Top 16, kamēr Raoničs sešas reizes ticis tālāk, un viena no tām bijusi Parīzē, kur viņš 2014. gadā sasniedza ceturtdaļfinālu. Raoničam ir 3-0 bilance pret Karenjo Bustu, uzvarot visos septiņos setos. Uz māla abiem šodien būs pirmā tikšanās.