Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Mladenoviča izslēdz Mugurusu; Parīzē būs jauna "Grand Slam" čempione

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mladenoviča izslēdz Mugurusu; Parīzē būs jauna "Grand Slam" čempione
Kristina Mladenoviča
Foto: AP/Scanpix

"French Open" sieviešu turnīrā tiks kronēta jauna "Grand Slam" čempione, jo turnīrā vairs nav palikusi neviena šāda līmeņa sacensībās uzvarējusi tenisiste. Svētdien izstājās pēdējās trīs, ieskaitot divas "French Open" uzvarētājas. Pagājušā gada čempione Garbinje Mugurusa ar 1:6, 6:3, 3:6 zaudēja Kristinai Mladenovičai, bet 2009. gada čempione Svetlana Kuzņecova ar 1:6, 6:4, 2:6 piekāpās Karolīnai Vozņacki.

Garbinje Mugurusa dominēja mačā pret Francijas labāko tenisisti, kura paļāvās uz pretuzbrukumu taktiku. Mugurusa agresīvākā tenisā nespēja nospēlēt pietiekami precīzi, kamēr Kristinai Mladenovičai krietni kvalitatīvāks teniss, turklāt Francijas tenisiste produktīvi pielietoja "dropšotu" taktiku. Mladenoviča spēja uzvarēt, neskatoties uz 16 dubultkļūdām (no tām septiņas bija pēdējā setā).

Zaudējot 4. kārtā, pārtrūka Mugurusas "French Open" ceturtdaļfinālu sērija. Garbinje trīs gadus pēc kārtas bija tikusi astoņniekā. Mugurusa pēc "French Open" izkritīs no ranga Top 10. Tikmēr Mladenovičai Parīzē būs otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Pirmo viņa sasniedza 2015. gadā "US Open". Francijai šoreiz būs divas "French Open" ceturtdaļfinālistes, jo rīt vienu 4. kārtas maču izspēlēs divas vietējās tenisistes – Karolīna Garsija un Alizē Kornē.

Svetlana Kuzņecova zaudēja līdzīgā veidā kā Mugurusa. Proti, Svetai izdevās atspēlēties pēc sagrāves 1. setā, bet tika izgāzts pēdējā seta sākums. Kuzņecova 3. seta pirmo geimu pabeidza ar dubultkļūdu un drīz bija iedzinējos ar 0:3 (divi breiki) un atpakaļ mačā netika. Karolīna Vozņacki savstarpējos mačos tagad ir vadībā ar 8-6, abas pirmoreiz sacentās uz māla seguma.

Vozņacki otro reizi spēlēs "French Open" ceturtdaļfinālā, atkārtojot savu labāko rezultātu Parīzē. Karolīna pirms sešiem gadiem mačā par iekļūšanu pusfinālā zaudēja nākamajai čempionei Frančeskai Skjavonei.

Timeja Bačinskī otro gadu pēc kārtas astotdaļfinālā pieveica Venusu Viljamsu. Šveices tenisiste pērn šajā posmā bija pārāka ar 6:2, 6:4, bet šoreiz titulēto amerikānieti pieveica ar nospēlētu vienu lieku setu – 5:7, 6:2, 6:1. Bačinskī 1. setu pamanījās zaudēt, esot vadībā ar 5:1 un arī neizmantojot divas setbumbas! Bačinskī trešo gadu pēc kārtas spēlēs "French Open" ceturtdaļfinālā. Timeja Parīzē sasniegusi trīs no saviem četriem "Grand Slam" ceturtdaļfināliem. Vēl viens viņai ir Vimbldonā (2015). Dienas pēdējā mačā spēlējušās Venusas izstāšanās garantē jaunu "Grand Slam" čempioni, jo neviena no turnīrā palikušajām tenisistēm nav uzvarējusi šāda līmeņa sacensībās.

"French Open 2017". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti 4. jūnijā

SpēleRezultāts
(13) Kristina Mladenovic – (4) Garbine Muguruza6:1 3:6 6:3
(11) Caroline Wozniacki – (8) Svetlana Kuznetsova6:1 4:6 6:2
(30) Timea Bacsinszky – (10) Venus Williams5:7 6:2 6:1
Aļona Ostapenko – (23) Samantha Stosur2:6 6:2 6:4

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 19:09, pirms 7 gadiem
Pāri ir visai interesanti tagad. Tā arī Ostapenko var tikt līdz RG finālam.

     [+] [-]

, 2017-06-04 21:17, pirms 7 gadiem
Tiešām, ilgu laiku bijusi ranga līdere, Karolina Woźniacka tā arī nav uzvarējusi nevienā Grand Slam turnīrā. Tomēr es neteiktu, ka viņa nav «tāda līmeņa» tenisiste!