Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Nestors un Mirnijs kļūst par dubultspēļu čempioniem

Nestors un Mirnijs kļūst par dubultspēļu čempioniem
Daniels Nestors un Maksims Mirnijs
Foto: AP/Scanpix

Par "French Open" vīru dubultspēļu sacensības čempioniem šodien kļuva Kanādas un Baltkrievijas jauktais duets - Daniels Nestors un Maksims Mirnijs, kuri trīs setos sīvā cīņā ar 7:6(3), 3:6, 6:4 uzveica Huanu Sebastianu Kabalu (Kolumbija) un Eduardo Švanku (Argentīna). Uzvarētājiem tas ir pirmais kopīgais "Grand Slam" tituls.

Turnīra pusfinālā par pārsteigumu parūpējās Huans Sebastians Kabals un Eduardo Švanks, kuri pārsteidzoši uzveica sacensības pirmos numurus un galvenos favorītus brāļus Bobu un Maiku Braienus. Jāpiebilst, ka Kolumbijas un Argentīnas duetam šis bija pirmais turnīrs, spēlējot kopā. Kabalam tā bija debija "Grand Slam", bet Švankam labākie panākumi četros lielajos turnīros iepriekš bija pusfināli Vimbldonā un "US Open". Viņu pretinieki šodien finālā Daniels Nestors un Maksims Mirnijs "Roland Garros" pusfinālā uzvarēja divos taibreikos pret Mikelu Lodrā un Nenadu Zimoniču (7:6(4), 7:6(5)) un ieguva tiesības cīnīties par čempiontitulu.

Finālā par favorītiem uzskatītie Nestors un Mirnijs pretiniekus uzveica ar 7:6(3), 3:6, 6:4 un izcīnīja savus kārtējos "Grand Slam" dubultspēļu titulus (kanādietim septītais, baltkrievam - piektais), taču šis ir pirmais kopīgais. Jāpiebilst, ka Daniels Nestors arī pagāšgad triumfēja "French Open" pāru sacensībās (toreiz kopā ar Nenadu Zimoniču). Par uzvaru turnīrā Kanādas un Baltkrievijas jauktais duets sadalīs 475 000 ASV dolāru lielu naudas summu.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
AP


Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.