Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vai Zverevs "Grand Slam" turnīrā beidzot uzvarēs divdesmitnieka spēlētāju?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Zverevs "Grand Slam" turnīrā beidzot uzvarēs divdesmitnieka spēlētāju?
Aleksandram Zverevam "Grand Slam" turnīros 0-7 bilance pret Top 20 spēlētājiem. Foto: Reuters/Scanpix

Aleksandrs Zverevs "Grand Slam" turnīros zaudējis visos septiņos mačos pret Top 20 spēlētājiem, bet Gaels Monfīss četros mēģinājumos nav uzvarējis Dominiku Tīmu. Vai kāda no šīm sērijām beigsies pirmdien Parīzē, ir šodienas divi lielākie jautājumi "French Open" astotdaļfinālu otrajā dienā.

Aleksandrs Zverevs (#5) līdz 4. kārtai tika klasiskā Zvereva "Grand Slam" turnīru stilā. Viņš mačos pret ATP spēlētājiem Džonu Milmanu un Dušanu Lajoviču spēlēja piecus setus, bet "Challenger" līmeņa tenisistu Mikaelu Īmeru uzvarēja trīs setu mačā. Lai otro gadu pēc kārtas sasniegtu "French Open" ceturtdaļfinālu (viņa vienīgais "major" ceturtdaļfināls), Zverevam jāgūst tāda uzvara, kādas viņam vēl nav. Zverevam "Grand Slam" turnīros ir 0-7 bilance pret Top 20 spēlētājiem. Šodien viņa pretī stāsies 12. numurs Fabio Foņīni. Zverevam savstarpējo maču rēķinos ir 2-1 pārsvars, bet pēdējā cīņā uzvarēja Itālijas tenisists, aprīlī ar 7:6(6), 6:1 esot pārāks Montekarlo.

Pagājušā gada finālists Dominiks Tīms (#4) šodienas mačā dosies ar perfektu 4-0 bilanci pret Gaelu Monfīsu (#17), kurš, savu fanu tūkstošo atbalstīts, centīsies beidzot uzvarēt sev neparocīgo sāncensi. Tīms līdz šim "French Open" tikai vienreiz ticies ar Francijas spēlētāju, 2014. gadā apspēlējot Polu-Anrī Matjē. Kamēr Tīms Parīzē cenšas ceturto gadu pēc kārtas tikt ceturtdaļfinālā, Monfīss mēģinās izcelties ar piekto ceturtdaļfinālu savā māju "Grand Slam" turnīrā. Viņa labākais rezultāts Parīzē ir pusfināls 2008. gadā. Monfīss "Grand Slam" turnīros tikai vienreiz (1-11) uzvarējis Top 5 spēlētāju, šo uzvaru gūstot šeit pirms 11 gadiem ceļā uz pusfinālu, kad viņš ceturtdaļfinālā pieveica piekto numuru Davidu Fereru.

Divkārtējais "French Open" pusfinālists Huans Martins Del Potro (#9), kurš Parīzē soli no fināla palika 2009. un 2018. gadā, uzvarējis visos trijos mačos pret Karenu Hačanovu (#11). Krievijas tenisistam cerības uz panākumu šoreiz dod argentīnieša pastāvīgās savainojumu problēmas – Del Potro mieru joprojām nedod oktobrī Šanhajā gūtais labā ceļgala savainojums. Hačanovs vēl nav spēlējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Hačanovs sakrājis astoņas uzvaras pret Top 10 spēlētājiem, bet neviena no tām nav gūta "Grand Slam" līmenī, kur viņam pret desmitnieka tenisistiem ir 0-6 bilance.

Pasaules pirmais numurs un 2016. gada čempions Novaks Džokovičs pirmajā nedēļā bija gandrīz nepamanīts, jo viņam trāpījās viduvēja līmeņa pretinieki, no kuriem spējīgākais bija 1. kārtā ar 6:4, 6:2, 6:2 uzvarētais polis Huberts Hurkačs (#44). Džokovičs šodien sacentīsies ar reitingā uzreiz aiz Hurkača esošo Janu-Lenardu Štrufu. Vācietis 29 gadu vecumā pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" 4. kārtu. Štrufs zaudējis visos sešos "Grand Slam" mačos pret Top 10 spēlētājiem un arī piekāpies Džokovičam viņu abu vienīgajā iepriekšējā duelī, kad Serbijas tenisists 2017. gada sezonas ievadā Dohā uzvarēja ar 7:6(1), 6:3.

Sieviešu turnīra pašreizējā čempione Simona Halepa (#3) eksaminēs pagājušā gada Vimbldonas junioru čempioni Igu Švjonteku (#104), kura 31. maijā nosvinēja 18. dzimšanas dienu. Poļu tīnei Parīzē ir tikai otrais "Grand Slam" turnīrs pieaugušo konkurencē. Pirmais bija janvārī Austrālijā, kur viņa pārvarēja vienu kārtu. Švjonteka šodien pirmoreiz sacentīsies ar Top 10 spēlētāju. Iga savu lielāko uzvaru guva aprīlī Lugāno "International" turnīrā pret 46. numuru Viktoriju Kužmovu – 6:3, 3:6, 6:2.

Pagājušā gada pusfināliste Medisona Kīsa (#14) pirmoreiz tiksies ar pagājušā gada dubultspēļu čempioni Kateržinu Sinjakovu (#42). Aizvakar pasaules pirmo raketi Naomi Osaku pieveikusī čehiete sestdien guva ne vien karjeras lielāko uzvaru, bet arī pirmoreiz sasniedza "Grand Slam" vienspēļu turnīru astotdaļfinālu. Graujoši sitošajai Kīsai pietiek jaudas, lai šodienas mačā pati būtu sava likteņa noteicēja.

Jauna "Grand Slam" ceturtdaļfināliste ir garantēta 17 gadus vecās Amandas Aņisimovas (#51) un 21 gadu vecās Aļonas Boļšovas (#137) mačā. Iepriekš esot bez uzvarām "Grand Slam" pamatturnīros (0-2), ASV tīne Aņisimova janvārī sasniedza "Australian Open" astotdaļfinālu, kur cieta sagrāvi pret spēcīgo Petru Kvitovu (2:6, 1:6). Savā otrajā "Grand Slam" astotdaļfinālā Aņisimova būs favorīte. Moldovā dzimusī, bet Spāniju pārstāvošā Boļšova "Grand Slam" debijā tik tālu tikusi no kvalifikācijas.

Ešlija Bārtija (#8) janvārī dzimtenē sasniedza savu pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, tagad Parīzē Austrālijas tenisiste ir tuvu otrajam. Viņa mačā pret Serēnu Viljamsu pieveikušo ASV tenisisti Sofiju Keninu (#35) dosies ar 2-0 bilanci. Bārtija Keninu uzvarējusi visos četros setos, viņu divreiz apspēlējot ASV notikušos mačos – 2018. gadā Čārlstonā uz zaļā māla ar 6:3, 6:2 un šogad Ešvilā "Fed Cup" spēlē uz "hard" seguma telpas apstākļos ar 6:1, 7:6(2). Keninai šodien būs pirmais "Grand Slam" astotdaļfināla mačs.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...

     [+] [-]

, 2019-06-03 11:55, pirms 5 gadiem
Foņa tak viņu psiholoģiski noēdīs Zverevs tieši psiholoģiski nav gatavs lieliem darbiem un diez vai kādreiz būs! Šādiem spēlētājiem ir ļoti grūti spēlēt pret tādu kā Fabio kurš ir riktīgs "pim,pausis" kortā

     [+] [-]

, 2019-06-03 13:07, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Foņa tak viņu psiholoģiski noēdīs Zverevs tieši psiholoģiski nav gatavs lieliem darbiem un diez vai kādreiz būs! Šādiem spēlētājiem ir ļoti grūti spēlēt pret tādu kā Fabio kurš ir riktīgs "pim,pausis" kortā
Foņa normāls džeks. Tikpatlabi tevi varam nosaukt ...
Saša fiziski nav gatavs. Ok, viņš atslābinās 2 setus, bet 5. paņem. Cik x var 5-setniekus spēlēt? Tos māsterus un 5.vietu tāpat nevienam nedod.

     [+] [-]

, 2019-06-03 14:01, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Foņa normāls džeks. Tikpatlabi tevi varam nosaukt ...
Saša fiziski nav gatavs. Ok, viņš atslābinās 2 setus, bet 5. paņem. Cik x var 5-setniekus spēlēt? Tos māsterus un 5.vietu tāpat nevienam nedod.
Ne vienmēr to piekto paņem, Wimbldonā Gulbis uzspēlē puikam uz nerviem un Saša 5 setā sabrūk un apēda riteni - 0:6! Jā, tagad teiks ka viņš bija savainots u.t.t.. ja viņš būtu savainots vai slikti justos viņš ātri padotos.

Es nesaku ka viņš ir slikts tenisists, viņš vienkārši nav un diez vai būs vismaz Wawrinkas vai Mareja līmeņa tenisists kuri nereālā konkurencē katrs paņēma pa 3 GS tituliem!

Viņš nav cīnītājs un tie 5setnieki arī neliecina ka viņš tāds būtu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 14:03, pirms 5 gadiem
Es paskatos kā spēlē Tsitsipas un kā viņš mauc un cīnās.. Zvereva cīņasspara tuvu tam nestāv!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-03 14:16, pirms 5 gadiem
it ka jau esot sacis agresivak spelet, bet nu italis panems
https://www.eurosport.com/tennis/fr... neliksiet? orangutans izpildijas... pakasa, bet primadonna hrenova

     [+] [-]

, 2019-06-03 15:07, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ne vienmēr to piekto paņem, Wimbldonā Gulbis uzspēlē puikam uz nerviem un Saša 5 setā sabrūk un apēda riteni - 0:6! Jā, tagad teiks ka viņš bija savainots u.t.t.. ja viņš būtu savainots vai slikti justos viņš ātri padotos.

Es nesaku ka viņš ir slikts tenisists, viņš vienkārši nav un diez vai būs vismaz Wawrinkas vai Mareja līmeņa tenisists kuri nereālā konkurencē katrs paņēma pa 3 GS tituliem!

Viņš nav cīnītājs un tie 5setnieki arī neliecina ka viņš tāds būtu.
Ko tu runā. Kurš tad pērn ATP Masters paņēma.
Varbūt fāters ierubīs smadzenes un pakārtos dēla fizisko uz GS laiku, redzēsim nākotnē.

     [+] [-]

, 2019-06-03 16:39, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Ko tu runā. Kurš tad pērn ATP Masters paņēma.
Varbūt fāters ierubīs smadzenes un pakārtos dēla fizisko uz GS laiku, redzēsim nākotnē.
Lai viņam izdodas, bet es viņam neticu, galvenais lai viņš pats tic sev