Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīms sacentīsies ar neuzvarēto Nišikori, Kontaveitai tikšanās ar Stīvensas aizsardzību

Tīms sacentīsies ar neuzvarēto Nišikori, Kontaveitai tikšanās ar Stīvensas aizsardzību
Vai Dominiks Tīms tādu žestu rādīs arī pēc šodienas mača?
Foto: AP/Scanpix

Svētdien kļūs zināmi pirmie ceturtdaļfinālisti "French Open" vienspēļu turnīros pieaugušo konkurencē. Tikmēr pirmās spēles Parīzē šodien junioru sacensībās, kur Latviju pārstāvēs Daniela Vismane.

Tīmam mēģinājums pirmoreiz uzvarēt Nišikori

Dominiks Tīms pēdējās divās sezonās Parīzē sasniedza pusfinālu, bet šogad viņa sērijas turpināšanās ir nopietni apdraudēta ar 4. kārtas maču pret Kei Nišikori, kuru austrietis nav spējis uzvarēt nevienā setā (0-4). Tīms viņam 2015. gadā ar 6:7(4), 5:7 zaudēja Hallē uz zālāja seguma un 2016. gadā ar 3:6, 5:7 piekāpās Romā uz māla. Mierīgākais Nišikori ir spējīgs augstā līmenī nospēlēt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tikmēr Tīms zināms kā emocionāls un agresīvs spēlētājs, kuram mēdz gadīties gari paviršību posmi. Tieši tādas spēles dēļ viņš vienā setā zaudējis divos no trim mačiem šonedēļ.

Neskatoties uz jau astoņiem ATP tituliem, ieskaitot trim trofejām "Masters 1000" turnīros un prēmijās nopelnītiem 10 miljoniem dolāru, Aleksandrs Zverevs vēl nav kļuvis par nopietnu spēku "Grand Slam" turnīros, šodien lūkojot sasniegt savu pirmo ceturtdaļfinālu. Aizvakar gūtā uzvara piecu setu mačā pret Damiru Džumhuru viņam bija pirmais Top 50 panākums "Grand Slam" turnīros, turklāt iepriekšējā kārtā viņam bija jādodas mājās, taču tas nenotika, jo Džumurs nemācēja izservēt maču, turklāt Saša arī spēja atspēlēt vienu mačbumbu (ar savu servi).

Šodien Zverevam pretī stāsies gadu vecākais Karens Hačanovs, kuram ir pieticīgāki sasniegumi. Arī viņš "Grand Slam" turnīros vēl nav spēlējis ceturtdaļfinālā. Hačanovs vēl nav pieveicis Top 5 spēlētāju un arī nav uzvarējis Zverevu, viņam abu vienīgajā iepriekšējā mačā zaudējot 2016. gadā Sanktpēterburgā ar 6:7(3), 4:6.

Līdz 4. kārtai ar daudz pārliecinošāku spēli ticis Krievijas pārstāvis, kurš spēlē uzbrukuma tenisu un kuram būs iespējas pašam būt par sava likteņa noteicēju šodienas mačā, taču Zverevs, būdams atsišanās tenisa speciālists, tieši pret tādiem pretiniekiem jūtas viskomfortablāk. Būtiskākā atšķirība no iepriekšējās divās kārtās izmocītājām uzvarām piecos setos pār Džumhuru un Dušanu Lajoviču ir tā, ka Hačanovam ir daudz spēcīgāka serve nekā Sašas pēdējiem diviem pretiniekiem.

Novaks Džokovičs astoņus gadus nav zaudējis Fernando Verdasko, kuram 2010. gadā māla sezonas laikā piekāpās gan Montekarlo, gan Romā. Abi kopš tā laika gan sacentušies tikai uz "hard", un Džokovičs svinējis piecas uzvaras pēc kārtas. Skaitot tikai māla mačus, Verdasko ir 3-2 pārsvars, tiesa, tā ir ļoti veca statistika – visi mači notika no 2006. līdz 2010. gadam. Verdasko cerības šodien dod Džokoviča nepārliecinošā forma un paša labā spēle, iepriekšējā kārtā uzveicot Grigoru Dimitrovu.

No šodienas maču favorītiem visvieglākais pretinieks ir Davidam Gofānam, kurš tiksies ar 72. numuru Marko Čekinato. Itālijas tenisists pirmoreiz ticis līdz "Grand Slam" 4. kārtai. Parīzē rangā tik zemu esošs spēlētājs ceturtdaļfinālā nav spēlējis kopš 2008. gada, kad astoņniekā iekļuva tolaik 80. vietā bijušais Ernests Gulbis. Čekinato vēl nav spējis uzvarēt Top 10 spēlētājus (0-3). Itālijas tenisistam vienīgais pluss ir optimāls kalendārs, jo Gofāns spēlēja arī vakar, pabeidzot piecu setu maču pret Gaelu Monfīsu.

Kontaveita un Kasatkina cīnīsies par pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

Igaunijas labākā tenisiste Anete Kontaveita vēl nav uzvarējusi "Grand Slam" astotdaļfinālu mačos (0-2), viņas pretiniece Slouna Stīvensa nav uzvarējusi "French Open" astotdaļfinālos (0-4), toties ir tikusi tālāk visos pārējos "Grand Slam" turnīros. Šajā mačā būs divu dažādu spēles stilu sadursme – Kontaveitas agresīvais uzbrukums pret Stīvensas aizsardzību. Stīvensa vakar identiskā mačā spēja apspēlēt Kamilu Džordži, kura divreiz nespēja izservēt maču. Vakar divreiz maču neizservēja arī Kontaveita, taču viņai izdevās taibreikā uzvarēt Petru Kvitovu. Igaunijas tenisistei problēmas ar maču pabeigšanu arvien gadās, turklāt lielākajos turnīros tas notiek biežāk. Kontaveitai janvārī bija jāuzvar "Australian Open" astotdaļfinālā pret Karlu Suaraesu Navarro, taču viņa nespēja izservēt maču un zaudēja.

"Grand Slam" ceturtdaļfinālos nav spēlējusi arī Darja Kasatkina, kurai tikšanās ar Karolīnu Vozņacki. Daša Dānijas tenisisti šogad uzvarējusi abos mačos – ar 7:6(2), 6:3 Sanktpēterburgā un ar 6:4, 7:5 Indianvelsā. Vozņacki pirmo maču būtībā atdeva, jo toreiz izdomāja spēlēt nākamajā nedēļā pēc uzvaras "Australian Open" un bija pārgurusi, spēlējot nepacietīgu un kļūdām bagātu tenisu. Indianvelsas zaudējumam attaisnojumu nav, tiesa, arī tur Kasatkinai bija patīkami apstākļi – Daša tajā turnīrā spēlēja finālā. Māls ērtāks ir Kasatkinai, kura pirms turnīra bija lielāka favorīte nekā Vozņacki, bet savstarpējā mačā nelielas favorītes statuss Karolīnai. Skaidrs, ka "Grand Slam" maču Vozņacki netankos, turklāt bez jaudīgas uzbrukuma spēles esošajai Kasatkinai būs jāmēģina atrast veidu, kā apspēlēt motivētas Vozņacki aizsardzību.

Medisona Kīsa trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem tikusi vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Pilnam komplektam trūkst "French Open" ceturtdaļfināla. ASV tenisiste šodien tiksies ar iepriekšējā kārtā pasaules ceturto raketi Eļinu Svitoļinu izslēgušo Mihaelu Buzarnesku, kurai Parīzē 30 gadu vecumā ir tikai trešais "Grand Slam" turnīrs, pirmajos divos nostartējot bez uzvarām. Buzarnesku ar Svitoļinu izrēķinājās ļoti iespaidīgi, bet šodienas mačā viņai lielākā problēma var būt laika trūkums, jo Kīsa sit ļoti spēcīgi, atņemot pretiniecēm laiku. Medisona gan arvien nav pasargāta no sev tik ļoti raksturīgajām paviršībām, tāpēc favorītes statusa apliecināšana var būt sarežģīta.

Pagājušā gada čempiones Aļonas Ostapenko atbrīvotajā sekcijā par ceturtdaļfinālu sacentīsies Jūlija Putinceva un Barbora Stricova. Kazahstānas tenisiste "French Open" ceturtdaļfinālā jau ir spēlējusi, tur nokļūstot pirms diviem gadiem, bet čehietei vienīgais "major" ceturtdaļfināls bijis Vimbldonā (2014). Putinceva pirmajās trīs kārtās uzveica uzbrukuma tenisu spēlējošas pretinieces, kas atdūrās pret viņas aizsardzību. Stricova būs Putincevas gudrākā pretiniece šī turnīra laikā. Čehiete bijusi pārāka abās iepriekšējās spēlēs, divreiz uzvarot ar 2-0.

Vismanei starts junioru turnīrā

17 gadus vecā Daniela Vismane janvārī Austrālijā nospēlēja savu labāko "Grand Slam" turnīru, tiekot līdz ceturtdaļfinālam. "French Open" viņa piedalīsies otro reizi, pērn debijā izdevās sasniegt 2. kārtu, kur viņa zaudēja spēcīgajai Oļesjai Pervušinai. Vienu barjeru Vismanei vajadzētu pārvarēt arī šoreiz, kad viņai 2. kārtā var būt tikšanās ar talantīgo polieti Igu Švjateku. Pirms tam mačs pret 16 gadus veco Gvatemalas tenisisti Mariju Gabrielu Riveru Korado, kurai Parīzē būs "Grand Slam" debija.

Viņa maijā sasniedza ceturtdaļfinālu māla sezonas otrajā nozīmīgākajā turnīrā "Trofeo Bonfiglio". Tikmēr Vismane Milānā zaudēja jau 1. kārtā. Danielai šobrīd junioru rangā 31. vieta, bet profesionālajā reitingā 685. vieta, tikmēr Rivera Korado WTA rangā vēl nav debitējusi, jo nav spēlējusi ITF turnīros, savukārt junioru rangā viņai 39. vieta.

Vismanes pirmais mačs notiks vēlu – tas būs sestais mačs dienas programmā, kas sāksies plkst. 12:00.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...


, 2018-06-03 09:48, pirms 6 gadiem
Kontaveita var uzvarēt Stīvensu, man liekas ka tieši šoreiz Šarapova var uzvarēt Serēnu lai arī viņas kopēja bilance pret Serēnu ir katastrofāla, cerams Vozņacki uzvarēs Kasatkinu un vispār sieviešu teniss ir viena neprognozējama lieta un tas ir skaisti.
, 2018-06-03 10:29, pirms 6 gadiem
Šarapova ir labi ieskrējusies un daudz līdz šim nospēlējusi Serēnai izredzes maz. Kontaveita drīzāk nē Kasatkinai gan iespējas pārsteigt Vozņacki
, 2018-06-03 11:31, pirms 6 gadiem
Stricova+ Woznacki+ Kontaveita
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.