Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Mugurusa pārliecinoši sasniedz finālu, Viljamsai atkal grūtības

Mugurusa pārliecinoši sasniedz finālu, Viljamsai atkal grūtības
Garbinjei Mugurusai pirmais "French Open" fināls
Foto: AP/Scanpix

Piektdienas pēcpusdienā tika izspēlēti "French Open" sieviešu turnīra pusfināli. Serēna Viljamsa dabūja pamatīgi nopūlēties pret Kiki Bertensu (7:6(7), 6:4), bet Garbinjei Mugurusai daudz vieglāka uzvara pār Samantu Stousuru (6:2, 6:4).

Pirms mača sākuma nevienam nebija noslēpums par to, ka Kiki Bertensai ir kājas savainojums. Tikai vēlāk atklājās, ka veselības problēmas ir arī čempionei – Serēnai Viljamsai ir muskuļa sastiepums. Abas tenisistes sarīkoja neglītu tenisa maču, kurā pasaules pirmā rakete atrada veidu, kā uzvarēt, neskatoties uz ļoti vāju sniegumu.

Viljamsa sāka ļoti slikti un jau pirmajā geimā zaudēja servi. Bertensai piektajā geimā bija iespējas tikt pie dubultbreika, taču viņa nerealizēja nevienu no trim breikbumbām, ik reizi nespējot atsist laukumā amerikānietes servi. Bertensai iespēju netrūka arī seta otrajā daļā. Devītajā geimā uzņemšanā viņai bija setbumba. Kiki nepiespiestā kļūda, iesitot tīklā ar "forehand". Bertensa pēc tam nespēja izservēt setu – 5:5. Viljamsa 10. geimā ieguva savu pirmo breikbumbu mačā un ar spēcīgu uzbrukumu piespieda Bertensu bumbiņu raidīt autā.

Interesanti, ka abas sacentās arī pērn "US Open", kur Bertensa zaudēja ar 6:7(5), 3:6. Arī toreiz viņa pie rezultāta 5:4 neizservēja setu, vēlāk no 4:0 pārsvara zaudējot taibreiku. Viljamsa šodien līdz taibreikam regulāri izmantoja "dropšotus", uz kuriem Bertensa kājas savainojuma dēļ nespēja reaģēt tik labi, cik to vēlētos, bet taibreikā bieži ar spēcīgiem sitieniem bumbiņu raidīja stūros, Bertensai grūtības sagādājot arī tādā veidā.

Viljamsa taibreikā no 5:2 zaudēja trīs punktus pēc kārtas, bet Bertensa 11. punkta izspēlē rupji kļūdījās ar diagonālo "forehand", dodot Viljamsai setbumbu – 6:5. Serēna pēc tam šokējoši divreiz pēc kārtas kļūdījās ar "volley" sitieniem (abas reizes tīklā), piedāvājot Bertensai otro setbumbu, kas viņai bija pirmā ar savu servi. Bertensa to izmantot nespēja, jo Viljamsa spēcīgi uzbruka. Pēc tam vēl divi lieliski uzbrukumi ranga līderes izpildījumā, un sets tomēr bija galā ar viņas uzvaru – 7:6(7).

Bertensai breika pārsvars bija arī 2. setā, kad viņa otrajā geimā izcēlās ar "sauso" breiku. Tas nokārtots, pa līniju atsitot Viljamsas servi. Bertensai uz brīdi bija iemesls pasmaidīt. Tūlīt gan atkal atgriezās skarbā realitāte. Lai arī nebūdama labā kondīcijā, Viljamsa arvien bija labāka tenisiste un uzreiz atspēlējās. Bertensa bez cīņas nepadevās, devītajā geimā atspēlēja trīs mačbumbas, bet Viljamsa pēc tam izservēja 2. setu (6:4) un līdz ar to arī visu maču.

Viljamsai šodien bija karjeras 31. "Grand Slam" pusfinālos, viņai tajos ir iespaidīga 27-4 bilance. Serēna uzvarējusi visos trīs iepriekšējos "French Open" finālos (2002, 2013, 2015). Visos "Grand Slam" finālos viņai ir 21-5 bilance. Pēdējais fināls tika zaudēts, janvārī Austrālijā samērā pārsteidzoši piekāpjoties Andželikei Kerberei.

Paralēli notikušajā otrajā pusfinālā Garbinje Mugurusa viegli izrēķinājās ar Samantu Stousuru. Spānijas tenisiste bumbiņu uzņēma ļoti ātri un ar agresīvu spēli pa stūriem pamatīgi dominēja, bet Stousura tādam tenisam atbildēt nespēja. Mugurusai 2. setā vajadzēja uzvarēt ar lielāku rezultāta starpību, taču viņa divreiz zaudēja servi un maču spēja izservēt ar otro mēģinājumu.

Mugurusa otro reizi spēlēs "Grand Slam" finālā. Pirmais viņai bija pagājušā gada vasarā Vimbldonā, kur viņa ar 4:6, 4:6 zaudēja Viljamsai. Abu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē Parīzē ar graujošu 6:2, 6:2 pirms diviem gadiem uzvarēja Mugurusa. Tā viņai ir vienīgā uzvara četros mačos pret Viljamsu. Spānija "French Open" sieviešu finālā būs pārstāvēta pirmoreiz kopš 2000. gada, kad Končita Martinesa zaudēja Mērijai Pīrsai.

Iekļūšana "French Open" finālā Mugurusai ļaus rangā pakāpties uz 3. vietu, atkārtojot oktobrīt sasniegto rekordu. Uzvara arī finālā ļautu pacelties uz 2. vietu aiz Viljamsas, kura jau ir nodrošinājusi palikšanu 1. vietā arī pēc "French Open".


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-03 18:13, pirms 8 gadiem
Edvīns Straume rakstīja: Pilnīgi piekritu, Serēna knapi velk kājas, ceru Mugurusa vinnēs !

Dažkārt skatos uz to Viljamsu un liekas - nu kas viņa par number1 ? Spēles kvalitāte bieži vien vienkārši drausmīga, arī šoreiz - gan pirmajā, gan otrajā setā Viljamsa teica Bertensai - še ņem un uzvari, man nevajag. A ko tad var darīt ja Bertensa pati neizmanto dzīves dotās izdevības - tik daudz breiku neizmantot, sasodīts, tā kā viņa var vainot vienīgi pati sevi, ka nespēlēs GR finālā. Stosurai šodien daudz variantu pret Mugurusa nebija, varbūt arī nogurums - pēdējās dienās lietus dēļ vajadzēja spēlēt bez apstājas. Un ja Viljamsa tā arī domā spēlēt finālā, kā viņa to darīja vakar un šodien tad Mugurusai noteikti ir varianti. Es domāju, tā nebūs spēle vienos vārtos, noteikti nē.
, 2016-06-03 19:07, pirms 8 gadiem
Baigās grūtības..uzvara divos setos
, 2016-06-03 19:57, pirms 8 gadiem
Nevajag aizmirst, Kiki spēlēja ar kājas traumu, par SV traumu nav daudz ziņu.
Domāju, fināls būs vienos vārtos, Spānija sasitīs melno veco Ameriku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.