Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Hingisa un Paess sasniedz karjeras "Grand Slam" jauktajās dubultspēlēs

Hingisa un Paess sasniedz karjeras "Grand Slam" jauktajās dubultspēlēs
Leanders Paess un Martina Hingisa
Foto: AP/Scanpix

2016. gada "French Open" pirmie čempioni tika kronēti jau piektdienas vakarā, kad jaukto dubultspēļu titulu ieguva Martina Hingisa un Leanders Paess, kuri finālā ar 4:6, 6:4, 10:8 apspēlēja Sanju Mirzu un Ivanu Dodigu, noformējot pilnu "Grand Slam" komplektu jauktajās dubultspēlēs.

1. setā bija tikai viena breikbumba, kuru pie rezultāta 5:4 setbumbas vērtībā ieguva Mirzas un Dodiga komanda. Sanja izcēlās ar ļoti spēcīgu diagonālo "forehand" sitienu, kuram viņas dubultspēļu pāriniece Hingisa atbildēt nespēja.

Hingisa un Paess 2. seta trešajā geimā izvirzījās vadībā ar breiku – 2:1. Dodigs atspēlēja divas breikbumbas, bet rupji kļūdījās ar "smešu" (sitiens tīklā) izšķirošā punkta izspēlē. Pateicoties Paesa trim kļūdām sestajā geimā, Mirza un Dodigs panāca izlīdzinājumu – 3:3. Leanders tūlīt laboja savas kļūdas, septītajā geimā atjaunojot savai komandai breika pārsvaru.

Supertaibreikā pirmie ar minibreiku vadībā izvirzījās Mirza un Dodigs, kuriem trešā punkta izspēlē ar "volley" kļūdu palīdzēja Hingisa. Martina pati atspēlējās piektajā punktā, kad Mirzu apspēlēja sitienu apmaiņā pie tīkla – 2:3. Hingisas "sveces" un Paesa "smeša" kombinācija fināla favorītiem deva 7:5 pārsvaru.

Uzbrūkot vājai Hingisas otrajai servei, Mirza 15. punkta izspēlē atspēlēja minibreiku un tūlīt guva izlīdzinājumu – 8:8. Nākamos divus punktus ieguva Hingisa un Paess. Leanders teicami atsita Dodiga servi, bet Hingisa pēc tam ar diagonālo "backhand" nopelnīja mačbumbu. Dodigs trāpīja tīklā.

Pagājušā gada čempioni Bobs Braiens un Betānija Mateka-Sendsa titulu neaizstāvēja, bet ar pirmo numuru izliktais Hao-Činas Čanas un Džeima Mareja duets zaudēja ceturtdaļfinālā. Mirzai un Dodigam bija otrais numurs, bet jaunie čempioni nebija starp izsētajiem.

Paesa un Hingisas uzvara ir īpaša ar to, ka abiem izdevās savākt pilnu "Grand Slam" komplektu jauktajās dubultspēlēs. Abi kopā pērn uzvarēja "Australian Open", Vimbldonā un "US Open", bet Parīzē tas neizdevās. Paess "French Open" finālā bija spēlējis vienreiz iepriekš, 2005. gadā kopā ar Martinu Navratilovu zaudējot Fabrisam Santoro un Danielai Hantuhovai.

Paess, kurš pēc divām nedēļām svinēs 43. dzimšanas dienu, ir trešais tenisists, kurš visos četros "Grand Slam" turnīros uzvarējis gan dubultspēlēs, gan jauktajās dubultspēlēs. Tas izdevies arī austrāliešiem Todam Vudbridžam un Markam Vudfordam.

Hingisa un Paess ir otrā komanda, kas kopā uzvarējusi visos četros "major" turnīros. Tas bijis pa spēkam arī Margaretai Kortai un Mārtijam Rīsenam. Hingisas kontā tagad ir 22 "Grand Slam" tituli, bet Paesam 18, ieskaitot 10 "mikstā", kas ir atkārtots Atklātās ēras rekords – 10 ir arī Navratilovai.


, 2016-06-04 00:23, pirms 8 gadiem
Labs raksts un tieši interesēja šis mix, bet naļiku pieliec.
, 2016-06-04 09:36, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Labs raksts un tieši interesēja šis mix, bet naļiku pieliec.
Uz pārējo prēmiju fona nav ļoti daudz 116000€, attiecīgi sieviešu un vīriešu dubultspēlēs 500000€, komandai,
, 2016-06-04 11:56, pirms 8 gadiem
Nu pusfinālā jau švaki gāja.Nebūtu Hingisa visulaiku vilkusi un labi spēlējusi,tad jau būtu zaudējuši.Šams jau švaki kustas,koridorus astāj nepiesegtus.Prieks par Hingisu.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
5

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.