Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Šodien uzzināsim "French Open" dāmu turnīra finālistes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien uzzināsim "French Open" dāmu turnīra finālistes
Samanta Stosura
Foto: Reuters/Scanpix

''French Open'' turnīrā šodien tiks noskaidrotas sieviešu vienspēļu turnīra finālistes. Par vietu sestdienas finālā sacentīsies Frančeska Skjavone ar Jeļenu Dementjevu un Samanta Stosura ar Jeļenu Jankoviču.

Frančeska Skjavone – Jeļena Dementjeva (Betsafe.com prognoze: 1.84 – 1.90)

Abas dāmu turnīra pusfināla spēles tiks aizvadītas Filipa Šatriē kortā. Vispirms plkst. 15:00 pēc Latvijas laika kortā dosies Frančeska Skjavone un Jeļena Dementjeva. Abas tenisistes ceturtdaļfinālā aizvadīja atšķirīgas spēles un uzvarēja, nebūdamas favorītes. Skjavone divos setos būtībā diezgan viegli tika galā ar labāko dānieti Karolīnu Vozņacki – 6:2, 6:3, bet Dementjeva zemas kvalitātes spēlē trīs setos nolauza savu tautieti Nadju Petrova – 2:6, 6:2, 6:0.

Skjavone aizvadīja tuvu perfektu spēli pret Vozņacki, variējot ar taktiku un brīžiem pat spēlējot serve&volley tenisu uz māla, kas Vozņacki bija negaidīti. Frančeska labi darbojās gan pie savas serves, gan arī, servējot pretiniece. Vozņacki bija ievērojamas problēmas ar servi. Tieši tāda pati sāpe ir Dementjevai, tiesa, viņai tas ir hroniski. Pēdējā spēlē bija septiņas dubultkļūdas, kas gan diezgan atpalika no viņas rekorda, kas ir 19(!) vienā spēlē. Petrova pirmajā setā spēja gūt labumu no tā, ka Dementjevai nebija serves, bet otrajā un trešajā setā Nadjai par sevi lika manīt kājas savainojums, kas atviegloja Dementjevas spēli.

Kādu spēli varam sagaidīt šodien? Domājams, ka no Skjavones nekādu pārsteigumu nebūs – itāliete paliks uzticīga savam tenisam, kas ir agresīvs no abām pusēm. Skjavone noteikti centīsies maksimāli izmantot Dementjevas otro servi. Runājot par Ļenu, jāsaka, ka viņai nemācēšana servēt ir liela problēma. Ja vien viņai būtu bijusi labāka serve, gan jau karjeras laikā būtu tikusi pie kāda ''Grand Slam'' titula. Vājo servi Dementjeva kompensēs ar sīkstu spēli aizsardzībā, kas viņai palīdzējusi uzvarēt ne mazums spēļu.

Līdz šim abas tenisa kortā tikušās desmit reizes, no kurām Dementjevai sešas uzvaras. Krieviete bijusi pārāka pēdējās trīs spēlēs un arī vienīgajā mačā, ko abas spēlējušas uz māla. Pēdējais mačs bija šogad Sidnejas pirmajā kārtā, kad Dementjeva bija pārāka divos setos ar 6:2, 7:5. Lai arī ''uz papīra'' Skjavonei, saliekot visus plusus un mīnusus kopā, ir pat teorētiski labākas iespējas uzvarēt, šī tomēr nebūs parasta spēle, bet gan ''Grand Slam'' pusfināls. Dementjeva ir bijusi arī finālā, 2004. gadā zaudējot savai tautietei Anastasijai Miskinai. Skjavonei labākais sasniegums ''Grand Slam'' turnīros ir šonedēļ Parīzē sasniegtais pusfināls. Lielo turnīru izšķirošas fāzes pieredzes faktors var nospēlēt izšķirošu lomu arī šodien.

Samanta Stosura – Jeļena Jankoviča (Betsafe.com prognoze: 1.60 – 2.25)

Kad uzvarētāju būs noskaidrojušas Skjavone ar Dementjevu, Šatriē kortā dosies Samanta Stosura un Jeļena Jankoviča. Stosura, tāpat kā pirms gada, arī šogad Parīzē sacēlusi pamatīgu troksni, tiekot līdz pusfinālam. Tiesa, šoreiz uzvarētas spēcīgākas pretinieces – abas galvenās favorītes pēc kārtas – Žustīne Enina 4. kārtā, bet vakar ceturtdaļfinālā arī Serēna Viljamsa, pret kuru trīs setu maratonā Stosurai vajadzēja uzvarēt divos setos, bet gandrīz nācās zaudēt trijos, jo trešajā setā tika atspēlēta viena mačbumba. Jankoviča pusfinālu sasniegusi bez drāmas, vakar divos setos apspēlējot Jaroslavu Švedovu.

Stosura vakar servēja ļoti labi, kas viņai brīžiem pietrūka iepriekšējā mačā pret Eninu. Iespaidīgs bija uzbrukums ar labo roku un, kas neraksturīgi, arī ar bekhendu, kas austrālietei mēdz būt ''sķidrs''. Nenoniecinot Stosuras sasniegumu, jāteic, ka daudz vakar palīdzēja Viljamsa, kura pieļāva 46 nepiespiestās kļūdas, tostarp deviņas dubultkļūdas. Ievērības cienīgs bija posms pirmā seta beigās un otrā seta sākumā, kad Stosura trīs geimus pēc kārtas uzvarēja ''sausā''. Jankoviča vakar savu servi zaudēja četras reizes un abos setos bija spiesta atspēlēt breiku, pie tam divas reizes.

Jankoviča ar Stosuru spēlējusi četras reizes, no kurām trīs mačos pārliecinoši labāka bijusi serbiete, bet pēdējā spēlē, kas notika šogad Maiami turnīrā, uzvarēja Stosura. Šeit gan der piebilst, ka Maiami Jankoviča ieradās nogurusi, jo pirms tam bija uzvarējusi lielo turnīru Indianvelsā. Šoreiz trumpji būs Jankovičas rokās. Viņa noteikti būs svaigāka, jo pēdējās divās spēlēs uzvarēja bez liela laika patēriņa, kamēr Stosura spēlēja pa trīs setiem gan pret Eninu, gan Viljamsu.

Spēles ''atslēgas''. No Stosuras būs ierastais teniss – laba serve, kurai pakārtots viss pārējais. Austrālietes sakarā biedē plāna B neesamība serves ''nobrukšanas'' gadījumā. Nogurums vistiešākā mērā var ietekmēt servi. Par Jankoviču runājot, serve viņai noteikti nebūs galvenais iespējamās uzvaras kaldinātājs, taču, tāpat kā Dementjevai, lielas lietas veiks aizsardzība, kas Jankovičai ir viena no labākajām tūrē. Velkot paralēles ar pirmo pusfinālu, arī šajā mačā liela nozīme būs pieredzei lielos mačos. Stosura nekad nav uzvarējusi ''Grand Slam'' pusfinālā. Vienīgais mēģinājums bija šeit pat pirms gada un cieta neveiksmi pret vēlāko čempioni Svetlanu Kuzņecovu, bet Jankoviča šāda līmeņa sacensību finālā ir bijusi (2008. gada ''US Open'').

Kuras tenisistes spēlēs finālā?

  • 30

  • 20

  • 6

  • 17


 +11 [+] [-]

, 2010-06-03 12:04, pirms 14 gadiem
Par Ļenu finālu

     [+] [-]

, 2010-06-03 12:10, pirms 14 gadiem
Par Stosuru finaala!
vinja ir pelnijusi!!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-03 12:19, pirms 14 gadiem
Eh, varētu Dementjeva beidzot dabūt Grand slam, tik bieži ir bijusi soļa vai divu attālumā.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-03 12:20, pirms 14 gadiem
Izskatās pēc underdogu uzvarām šodien...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-06-03 12:56, pirms 14 gadiem
pilnībā nerausta

     [+] [-]

, 2010-06-03 13:42, pirms 14 gadiem
"Par vietu sestdienas finālā sacenties Frančeska Skjavone"
Nav domāts "SacentĪSIES"..?

  -3 [+] [-]

, 2010-06-03 13:57, pirms 14 gadiem
Frančeskai nav ko zaudēt, Ļenai ir.

Samantai ir uzbrukuma ieroči, Jelenai - aizsardzības. Samantai mazāk pieredzes vienspēlēs vai arī Jelena spēlē gudrāk. Mamma lai ieķer lielo paku ar ūdeni

P.S. augšējo zaru prognozēju precīzi līdz šim brīdim. Domāju, ka arī turpmāk. Apakšējam noteikti nav nevienas paraizas atbildes - man arī.

     [+] [-]

, 2010-06-03 15:06, pirms 14 gadiem
Par serbu un krievu finālu!

     [+] [-]

, 2010-06-03 15:18, pirms 14 gadiem
Ļena sāk neparliecinosi taapat kaa pret Naģu

p.s to Čurku neciesu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja