Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Uz septembri pārceltais "French Open" notiks ar skatītājiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Uz septembri pārceltais "French Open" notiks ar skatītājiem
Filipa Šatriē stadionam tagad ir jumts. Foto: SIPA/Scanpix

Kamēr augusta pēdējā dienā Ņujorkā startējošais "US Open" tenisa turnīrs notiks bez skatītājiem, trīs nedēļas vēlāk Parīzē plānotais "French Open" gaida fanus, šodien paziņoja prestižākā māla seguma turnīra organizatori.

"French Open" koronavīrusa pandēmijas dēļ no sava ierastā norises laika maija un jūnija tika pārcelts uz septembri/oktobri. Plānots, ka 21. septembrī sāksies kvalifikācijas turnīrs, bet pamatsacensības notiks no 27. septembra līdz 11. oktobrim.

"French Open" šodien paziņoja, ka biļetes varēs iegādāties no 16. jūlija, turklāt tās būs pieejamas arī uz kvalifikācijas, junioru un dubultspēļu sacensībām.

Trīs lielākajos kortos vienā skatītāju grupā nedrīkstēs būt vairāk par četriem cilvēkiem, starp grupām būs viena brīva sēdvieta. Savukārt mazākajos kortos katrā otrā vieta būs neaizņemta. Maskas "Roland Garros" kompleksā būs obligātas pārvietojoties, bet ne obligātas, sēžot tribīnēs.

Francijas Tenisa federācija lēš, ka turnīra sākumā ik dienu sacensības klātienē varētu vērot ap 20 000 skatītāju jeb līdz 60% no ierastā daudzuma, bet finālu dienās – ap 10 000. Šie skaitļi var mainīties, ja Francijas valdība mainīs sociālās distancēšanās noteikumus.

Izmantotie resursi:
https://www.rolandgarros.com/en-us/...