Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Četri jautājumi "French Open" dāmu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Četri jautājumi "French Open" dāmu turnīrā
Marija Šarapova
Foto: SIPA/Scanpix

Šodien "French Open" tenisa turnīrā galvenā uzmanība sieviešu vienspēļu sacensībām, kur trīs mačos uzstāsies eksčempiones Serēna Viljamsa, Marija Šarapova un Garbinje Mugurusa.

Serēna Viljamsa pirms astoņiem gadiem Jūliju Gērgesu Parīzē sagrāva ar 6:1, 6:1. Šodienas mačā tāds rezultāts nav iedomājams, jo trīskārtējā čempione nav optimālā kondīcijā. Atspēlēšanās ļoti grūtajā mačā pret Ešliju Bārtiju, esot iedzinējos ar setu un breiku, bija Viljamsas labākais sniegums kopš atgriešanās. Runa ir par mača otro pusi, nevis katastrofālo pirmo daļu. Vai Gērgesai šodien ir izredzes? Tā kā Viljamsa vēl ir patālu no savas labākās formas, iespējas Jūlijai ir. Tās būs vēl labākas, ja viņa spēs izmantot savā arsenālā esošo "dropšotu", jo Viljamsas kustēšanās arvien ir apgrūtinoša. Spēka tenisā ar "apšaudi" no gala līnijas pārsvars ir Serēnai.

Šī mača uzvarētāja astotdaļfinālā tiksies ar Mariju Šarapovu vai Karolīnu Pliškovu. Krieviete ir meistarīgāka tenisiste vispārīgi un it īpaši uz māla seguma, taču čehietei ir viens liels trumpis, kāda Šarapovai nav. Runa ir par servi. Šarapova šī turnīra laikā servējusi ļoti slikti – pirmajos divos mačos kopā 12 (6+6) dubultkļūdas, 8 (4+4) breiki un pretiniecēm dotas 19 (6+13) breikbumbas. Abas tikušās tikai vienreiz, un Šarapova 2015. gadā ar 6:3, 6:4 bija pārāka "Fed Cup" mačā uz "hard" seguma.

2016. gada čempione Garbinje Mugurusa 2010. gada finālisti Samantu Stousuru uzveikusi divos no trim mačiem, ieskaitot tikšanos šeit pusfinālā pirms diviem gadiem, kad Spānijas tenisiste bija pārāka ar 6:2, 6:4. Stousurai "French Open" ir sekmīgākais "Grand Slam" turnīrs uzvarēto maču skaita ziņā, Parīzē četras reizes tiekot līdz pusfinālam vai tālāk.

Pirms diviem gadiem uz Parīzes māla sacentās arī Kiki Bertensa un Andželika Kerbere. Nīderlandes tenisiste toreiz 1. kārtas mačā uzvarēja ar 6:2, 3:6, 6:3. Viņa ir prasmīgāka spēlētāja uz māla seguma, aizpērn "French Open" sasniedzot pusfinālu, tikmēr Kerberei labākais rezultāts "Roland Garros" kortos ir ceturtdaļfināls 2012. gadā. Bertensa šodienas mačā tieši māla dēļ ir favorīte, bet galvenais jautājums ir nemainīgs – vai Bertensai izdosies uzbrukumā nospēlēt pacietīgi, kad pretī stāsies ļoti sīva aizsardzība?

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...

     [+] [-]

, 2018-06-02 13:08, pirms 6 gadiem
Kontaveita 1.setā taibreikā uzvarēja Kvitovu. Skatāmies augsta līmeņa tenisu!
live.drakulawidget.com