Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Curenko: "Ostapenko spēlēja kā robots un var uzvarēt turnīrā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Curenko: "Ostapenko spēlēja kā robots un var uzvarēt turnīrā"
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Pirmo reizi karjerā "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālu sasniegusi Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura šodien "French Open" ietvaros ar 6:1, 6:4 sasita ukrainieti Ļesju Curenko, kura WTA rangā atrodas piecas vietas augstāk. Curenko pēc zaudējuma norādīja, ka Ostapenko spēlējusi kā robots, pret kuru nav bijis variantu.

"Domāju, ka Aļona Ostapenko šodien pārsteidza visus – pretī trāpījās tenisiste uz viļņa. Tas, kā viņa šodien spēlēja – to vairs nenosauksi par "tā bija mana diena". Ar aizvērtām acīm viņa varēja trāpīt pilnīgi visos devītniekos," teica Ļesja Curenko.

"Saprotu, ka visas spēles laikā man bija iespējas. Kas zina, varbūt mačs ieietu citās sliedēs, ja es iespējas izmantotu. Otrajā setā biju priekšā ar 3:2 un 30:0. Nevaru sevi vainot par šo izspēli – tā bija mērķtiecīga. Taču viņa stāvēja tieši tur, kur raidīju savu sitienu," norādīja pasaules 42. rakete.

"Visu šodienas maču man bija iespaids, ka Ostapenko zina, kur sitīšu nākamo bumbiņu. Ar tik augsta līmeņa tenisu, ja viņa turpinās tādā pat garā, var uzvarēt turnīrā," norādīja Ukrainas tenisiste. "Šodien bija bezcerības sajūta, kaut gan līdz mačam nenervozēju," pauda Curenko, kura pret Latvijas tenisisti uzvarēja tikai piecos geimos.

"Mērķis bija neatvērt stūrus un pēc iespējas biežāk pacelt bumbiņu, bet nepaspēju ne vienu, ne otru. Lai kā aizstāvējos, pat ar svecēm, kad likās, ka tūdaļ, tūdaļ iegūšu iniciatīvu, viņa atbildēja neatvairāmi. Darīju visu, ko varēju, lai gan kādam varētu šķist, ka varēju spēlēt labāk," sacīja Ukrainas otrā rakete.

"Taču kortā situācija bija citāda. Izpildi plānu, pamēģini ko jaunu, bet ar visu to neko nevari izdarīt. Diemžēl trāpīju pret karsto Ostapenko raketi. Varēja būt cits pretinieks, kurš kaut mazliet nervozētu. Taču pretī iznāca cilvēks, kurš spēlēja kā robots – nekādu emociju. Bet es atceros, kā iepriekšējā tikšanās reizē viņa kļūdījās," pauda Curenko.

Izmantotie resursi:
Леся Цуренко: "Моя соперница играла как...

  -2 [+] [-]

, 2017-06-02 22:50, pirms 7 gadiem
Cik dod ounktus un € par pirmo vietu?

  +5 [+] [-]

, 2017-06-02 23:11, pirms 7 gadiem
Robots vai nerobots, bet galvenais ir uzvara ar ko arī apsveicam Aļonu! Malacīte! Tā tikai turpināt!

  +5 [+] [-]

, 2017-06-02 23:44, pirms 7 gadiem
Pretinieki sāk respektēt viņu, saprot ka var būt pamatīgi *ūdi, ja vēl pieliks kādus 10-15% klāt pie pirmās serves, tad visas var atrauties, ja labi grib.

     [+] [-]

, 2017-06-03 02:17, pirms 7 gadiem
Nu nav nemaz tik nereaali vinnet... Jo Sevastova, piemeram, ir augstas klases, tachu vinnet ir nereaali, pret taadu Halepu labi ka paaris geimus noturees, bet Ostapenko konkreetaa dienaa, konkreetaa laikaa var vinneet jebkuru.. Bet nu pret Stosuru buus ljoti gruuti...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-03 05:28, pirms 7 gadiem
Lieliski. Tiesa, tagad arvien vairāk sevi būs jāsavāc. Un jāatgādina sev:`spēlē savu spēli, nav ko zaudēt`.

     [+] [-]

, 2017-06-03 10:25, pirms 7 gadiem
Aļonas bilde kā galvenā vakardienas foto galerijā:
Roland-Garros - The 2017 French Open - Official...