Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Viljamsai lielas problēmas pret Putincevu, Bertensa sasniedz pirmo pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai lielas problēmas pret Putincevu, Bertensa sasniedz pirmo pusfinālu
Kiki Bertensa
Foto: AP/Scanpix

Pirmo patiešām grūto maču Parīzē ceturtdien aizvadīja čempione Serēna Viljamsa, kura bija iedzinējos ar setu un breiku pret Jūliju Putincevu, taču spēja atspēlēties un uzvarēt – 5:7, 6:4, 6:1. Nākamā sāncense būs karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu sasniegusī Kiki Bertensa, kura ar 7:5, 6:2 uzveica Timeju Bačinskī.

Jūlija Putinceva arī abos iepriekšējos mačos Serēnai Viljamsai bija sagādājusi daudz nepatīkamu brīžu, taču pēc zaudēta 1. seta taibreika ātri izslēdzās otrajā setā gan 2013. gadā Madridē (6:7(5), 1:6), gan šogad Indianvelsā (6:7(2), 0:6).

Putincevas variēšana ar spēli, regulāri izmantojot "slaisu" un "dropšoptus", kā arī daudz lietojot "topspinu" un liekot Viljamsai spēlēt garās izspēlēs ranga līderi dzina izmisumā. Putinceva 1. setā bija vadībā ar 3:1, breika pārsvaru zaudēja sestajā geimā, bet precīzi nospēlēja galotnē, tomēr paņemot setu.

Viljamsa 11. geimu šokējoši zaudēja no 40:0 pārsvara. Servējot par uzvaru setā, Kazahstānas tenisiste 12. geimā uzvarēja "sausā". Viljamsa atkal palīdzēja ļoti daudz – nepiespiestajās kļūdās viņai setā 24-2 pārsvars! Visā mačā bija 43-16.

2. sets sākās ar Putincevas "sauso" breiku. Jūlijai tūlīt bija jābūt vadībā ar 2:0, taču viņa otro geimu zaudēja no 40:15 pārsvara. Vispirms pašai divas kļūdas, sitot autā, bet pēc tam divi neatvairāmi uzbrukumi pretinieces izpildījumā. Viljamsa no 0:1 uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Tad atkal sākās paviršības, zaudējot trīs geimus pēc kārtas, turklāt Putincevai 4:4 neizšķirtu izdevās panākt, astotajā geimā servi nosargājot no 0:40.

Devītajam geimam bija jābeidzas ar Putincevas uzvaru, kas viņai ļautu servēt par vietu pusfinālā. Putinceva nespēja izmantot divas breikbumbas, no kurām otrā bija ņemama, taču viņa pārcentās ar "backhand" sitienu. Viljamsa ar pūlēm ieguva 5:4 pārsvaru. Viņa uzvarēja arī nākamajā geimā. Tiekot klāt bumbiņai pēc Viljamsas "dropšota", Putinceva uzvarēja 23 sitienu garā izspēlē, pie rezultāta 4:5, 15:40 atspēlējot pirmo no divām setbumbām. Pēc tam sekoja Putincevas dubultkļūda! Pēdējā setā viņa vienīgo geimu ieguva, kad jau bija iedzinējos ar 0:5. Viljamsa piekto reizi spēlēs "French Open" pusfinālā, kas viņai būs 31. "Grand Slam" pusfināls.

Arī šodienas otrajā ceturtdaļfinālā spēks tika galā ar dažādību, un Kiki Bertensa pieveica Timeju Bačinskī, gūstot 12. uzvaru pēc kārtas un sasniedzot karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu. Bačinskī, kura pati pirms gada Parīzē tika līdz pusfinālam, spēli pret Nīderlandes sportisti sāka pat ļoti cerīgi, taču 1. setā trīs reizes nenoturēja breika pārsvaru un arī pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt setu. Šveices tenisiste zaudēja septiņus geimus pēc kārtas un tikt atpakaļ spēlē neprata.

"French Open 2016". Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Yulia Putintseva5:7 6:4 6:1
(4) Garbine Muguruza – Shelby Rogers7:5 6:3
Kiki Bertens – (8) Timea Bacsinszky7:5 6:2
(21) Samantha Stosur – Tsvetana Pironkova6:4 7:6(6)

  -1 [+] [-]

, 2016-06-02 19:37, pirms 8 gadiem
Otrā seta beigas vienas vienīgas drausmas.Viena dāvana pēc otras,bet neviena tās neizmanto.Sāka psihot un zaudēja ari trešo setu.Ik pa brīdim parādija ļoti labu spēli,bet par vēlu

  +1 [+] [-]

, 2016-06-02 20:00, pirms 8 gadiem
Te arī ir tā līmeņa starpība...tā kā lielas problēmas bija tikai Putinam, tāpēc Gulbis smejot teica, ka sievietēm vieta pie bērniem un kičenā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja