Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vai Almagro apturēs Nadalu?

Vai Almagro apturēs Nadalu?
Nikolass Almagro un Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

''Roland Garros'' kortos šodien turpināsies ceturtdaļfinālu spēles. Pa diviem mačiem gan vīriešu, gan sieviešu vienspēlēs. Centrālā spēle ap plkst. 17:00 starp diviem spāņiem – Rafaelu Nadalu un Nikolasu Almagro.

Dāmas

Serēna Viljamsa – Samanta Stosura (Betsafe.com prognoze: 1.41 – 2.27)

Samanta Stosura aizvakar izjauca ''plānoto'' Serēnas Viljamsas un Žustīnes Eninas dueli ceturtdaļfinālā, kas būtu fināls pirms fināla. Stosura spēja izdarīt to, ko nevarēja pirms mēneša Štutgartē – uzvarēt trešajā setā pret beļģieti. Samantas balva par šo vēsturisko uzvaru – tikšanās ar ranga līderi Viljamsu, kura Parīzē par čempioni kļuvusi vienu reizi – 2002. gadā. Serēnai, kurai māls nav tuvākais segums Parīzē ieradās ar diviem šokējošiem zaudējumi Romā un Madridē un šeit 3. kārtas mačā pret Anastasiju Pavļučenkovu zaudēja vienu setu, mača laikā bija ''noķērusi'' kādu slimību un vienubrīd šķita, ka būs zaudējums. Viljamsa savācās un vinnēja.

Stosura noteikti pēc uzvaras pār Eninu būs guvusi lielu pārliecību, bet ar to vien būs par maz. Viljamsa katrā no pēdējiem diviem mačiem zaudējusi savu pirmo servi. Ja tāda pati situācija notiks šodien, tad Stosurai jāmēģina aizķerties un jātur līdzi, cik vien ilgi iespējams un pats galvenais – labi jāservē. Pretējā gadījumā notiks tas, kas notiek gandrīz visu laiku ar Serēnas pretiniecēm. Savā starpā abas pusfināla kārotājas spēlējušas četras reizes. Trīs uzvaras Viljamsai. Stosurai vienīgais panākums pērn Stenfordā. Viljamsas un Stosuras spēle notiks Centrālajā jebšu Filipa Šatriē kortā plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Jeļena Jankoviča – Jaroslava Švedova (Betsafe.com prognoze: 1.22 – 3.99)

Jaroslavas Švedovas vārds ceturtdaļfināla dalībnieču sarakstā pārsteidz daudzus, drošvien arī viņu pašu. Kazahstānu pārstāvošā krieviete pirmo reizi plašākai publikai ''atrādījās'' pērn ''US Open'' turnīrā, kur tika līdz 3. kārtai, bet otrajā kārtā pārspēja nevienu citu kā Jeļenu Jankoviču, uzvarot trīs setos un trešajā taibreikā ar 8:6. Domājams abas pretinieces ļoti labi atceras to spēli. Jankoviča, lai arī spēlējusi kā pa viļņiem, tomēr spējusi būt labāka par pretiniecēm lielo punktu izspēlēs, un tieši tas ir svarīgākais katrā mačā. Švedovas pluss noteikti būs labāka serve, kas jāprot izmantot. Taču noteikti labi jāspēlē arī uzbrukumā, jo Jankovičai ir viena no labākajām aizsardzībām WTA tūrē. Interesanti, ka visās trijās spēlēs, ko abas spēlējušas savā starpā, bijuši trīs seti. Vai šodien būs šīs sērijas turpinājums, redzēsim pēc plkst. 15:00.

Kungi

Nikolass Almagro – Rafaels Nadals (Betsafe.com prognoze: 7.40 – 1.07)
Almagro šogad Parīzē uzņēmis labu tempu un būtībā ir Robina Soderlinga 2010. gada versija. Almagro spēles stils ir ļoti līdzīgs zviedram, niansēs galvenās atšķirības ir ne tik laba serve, toties pluss ir brutāls bekhends, kas tiek izmantots regulāri, pie tam nereti pretiniekam negaidīti. Nadals, kā jau to varēja gaidīt, šogad ir bijis labs, taču ne vairāk – vājo vietu Nadalam netrūkst. To varēja redzēt mačos pret Leitonu Hjuitu un vēl jo vairāk pret Tomasu Belluči, kad brazīlietis bieži vien dominēja garajās izspēlēs pret Nadalu. Pret Nadalu... uz māla...

Šajā spēlē visu izšķirs psiholoģija, jo Almagro ir pa spēkam uzvarēt Nadalu, taču vai Nikolass spēs tikt galā ar spriedzi, rādīs laiks. Almagro ir uzvarējis pirmo setu abās iepriekšējās spēlēs pret Nadalu un šosezon viņam arī paņēmis vienu setu, spēlējot uz māla. Tas notika Madridē. Uzvarējis pirmo setu, Alamgro pēc tam nākamos divus zaudēja ar 2:6, 2:6 un atzina, ka nav gatavs psiholoģiski. Vai būs šoreiz? Iespējams, viņam pozitīvu lādiņu dos uzvara iepriekšējā raundā pret Fernando Verdasko, kuram viņš bija zaudējis visas trīs iepriekšējās spēlēs. Būtībā Almagro ir visi nepieciešamie ieroči, lai izdarītu ar Nadalu to pašu, ko pirms gada izdarīja Soderlings, ar brutālu uzbrukumu nodauzot Rafu no korta. Spēles sākums pēc Viljamsas un Stosuras mača beigām Šatriē kortā.

Jirgens Melcers – Novaks Džokovičs (Betsafe.com: 3.70 – 1.25)

Džokovičs Parīzē ieradās ar veselības problēmām. Serbam noveicies gan ar izlozi, gan ar laika apstākļiem, jo karsta laiks Parīzē bija vien turnīra ievadā. Trijos no četriem mačiem Džokovičs zaudējis vienu setu, pie kam interesanti tas, ka tieši otro setu (pret Robiju Džineperi, Jevgēņiju Koroļovu un Viktoru Hanesku, bet Kei Nišikori pieveikts trīs setos). Šodien Džokovičam būs līdz šim nopietnākais pārbaudījums šī gada turnīrā Austrijas pirmā numura Jirgena Melcera izskatā. Melcers šogad pa īstam ''uzspīdēja'' Dubaijā, kur tika līdz pusfinālam, bet Parīzē nošokēja ar pret Davidu Fereru, kuram uz māla šosezon ir Top 3 rezultāti pasaulē. Fereru Melcers sasita trīs setos. Vēl austrietis uzvarējis Teimurazu Gabašvili, Nikolā Maū un Dudi Selu. Pēdējie divi gan bija no vārguļu kategorijas.

Spēles atslēgas. Melceram jāaizmirst par diviem zaudējumiem pret Džokoviču un labi jāservē. Savukārt Džokovičam nekas jauns nav jāizdomā, bet jāspēlē savas teniss. Lai arī bukmeikeru vērtējumā Melceram šodien izredzes izskatās minimālas, patiesībā tā nav. Ja var uzvarēt Fereru, kāpēc gan lai netiktu galā ar Džokoviču? Iepriekšējā spēlē Džokovičs garajās izspēlēs nereti netika galā ar Džinepri, kurš tradicionāli šajā spēles komponentā ir diezgan vājš. Džokoviča un Melcera spēkošanās Sūzenas Lenglēnas kortā uzreiz pēc Jankovičas un Švedovas spēles finiša.


, 2010-06-02 11:47, pirms 14 gadiem
Par interesantu speli. Ja almagro nebuus super veiksme,tad nadalam spele ir jaanjem.Velams piecos setos
, 2010-06-02 11:47, pirms 14 gadiem
Ceru, ka apturēs.!
, 2010-06-02 11:50, pirms 14 gadiem
Ļoti gribētos redzēt pusfinālā Rafu pret Džokoviču, lai Rafa kārtīgi "izmasē' serbu par šitādu izlēcienu:
apollo.lv: Apollo - Sports: Džokovičs un Troickis...
, 2010-06-02 11:51, pirms 14 gadiem
"Brutāls" - autora mīļākais vārds
, 2010-06-02 11:52, pirms 14 gadiem
Jā, autor, kā tad!, Grand Slam turnīru ne pirmajās kārtās pretinieki ir no "vērguļu kategorijas". Drusku taču jādomā par izteiksmes līdzekļiem.
, 2010-06-02 11:53, pirms 14 gadiem
Aha, un Gulbis apturees visus vinjus Vimboldonaa
, 2010-06-02 11:54, pirms 14 gadiem
Nez kāpēc šķiet, ka Viljamsas - Stosuras mačā izšķirsies, kura būs čempione
, 2010-06-02 12:03, pirms 14 gadiem
kaa tad aptures, maksimali vienu setu panems, nav gatavs Almagro
, 2010-06-02 12:07, pirms 14 gadiem
double_fault rakstīja: Ļoti gribētos redzēt pusfinālā Rafu pret Džokoviču, lai Rafa kārtīgi "izmasē' serbu par šitādu izlēcienu:
http://www.apollo.lv/portal/sports/articles/204892
Gribeju sito pirms paris dienam iemest Dzoko ar humoru viss OK; cerams, ka ari Nadals sapratis

Sarauj, Nole!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-02 12:18, pirms 14 gadiem
Gulbis varetu apturet bet almagro nu nez,bet lai veicas,un par skaistu speli
, 2010-06-02 12:19, pirms 14 gadiem
copmanis rakstīja: Aha, un Gulbis apturees visus vinjus Vimboldonaa
tizls sarkasms -.-
, 2010-06-02 12:22, pirms 14 gadiem
Nadalu var aptureet tikai Tomas Berdihs!!
, 2010-06-02 12:44, pirms 14 gadiem
Māris Grinbergs rakstīja: Nadalu var aptureet tikai Tomas Berdihs!!
Tieši tā, jo ir daudz gudrāks šaha(domāts tenisa)spēlētājs...un arī tad, ja vispār tiks līdz čeham.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-02 13:05, pirms 14 gadiem
Nu es gan nezin vai pret Leitonu Nadalam bija tik daudz uzskatāmu kļūdu, kad vajadzēja nospēlēja, un ja nav 6:0 vai 6:1 Nadalam uzvaras setos - tas nenozīmē, ka Nadals paliek švakāks. Almagro nekādā gadījumā nepaņems Nadalu un finālā vislabāk būtu redzēt Nadalu pret Soderlingu, tā varētu būt ļoooti interesanta spēle. Bet skatoties Vakardienas Berdiha spēli, jāatzīst, ka spēlēja vairāk kā pārliecioši. Tā ka RG kļūs tikai interesantāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-02 14:01, pirms 14 gadiem
Nez kada kategorija autors sevi ieliktu, zurnalistika gan jau sevis pieminetaja
, 2010-06-02 15:03, pirms 14 gadiem
Almagro maksimums vienu setu paņems, tas arī būs viss!
, 2010-06-02 15:54, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: acimredzot Tu taa isit nemaz nezini kaads ir Djokovis aarpus korta... ieej youtube un iepaziisties ar Djokovicu.. varbut tad nebus jaraksta mulkjiigi komentaari..


kas ir Shakiras parodeshana salidzinajuma ar to kaa Djoko ir parodeejis Samprasu, Agasi, Hjuitu, Sharapovu un veel ljooti daudzus citus.. nekas tas nav..
Tas tiesa, nav vēl gadījies ar Novaku ietusēt pēc mača viņa ākstīšanās sen jau nav nevienam noslēpums. RG Džokovičs rāda neizteiksmīgu spēli, ceru, ka Melcers vai sliktākā gadījumā Nadals parādīs viņam vietu
, 2010-06-02 17:50, pirms 14 gadiem
aiziet nadal! atņem fedjam troni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.