Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Buzarnesku satriec favorītes Svitoļinas aizsardzību

Buzarnesku satriec favorītes Svitoļinas aizsardzību
Eļina Svitoļina un Mihaela Buzarnesku
Foto: Reuters/Scanpix

Karjeras lielāko uzvaru jūnija pirmajā dienā Parīzē svinēja Rumānijas tenisiste Mihaela Buzarnesku (#33), kura "French Open" 3. kārtas mačā ar 6:3, 7:5 sakāva pasaules ceturto raketi Eļinu Svitoļinu.

Eļina Svitoļina pirms turnīra tika uzskatīta par galveno favorīti, tās godu dalot ar ranga līderi Simonu Halepu, kuru viņa pirms došanās uz Parīzi otro gadu pēc kārtas pieveica Romas finālā. Lai arī Ukrainas labākā tenisiste "Grand Slam" turnīros nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, šoreiz no viņas tika gaidīts vairāk.

Svitoļina galvenās favorītes cienīgu sniegumu nespēja nodemonstrēt arī pirmajās divās kārtās, kur viņa ar 7:5, 6:3 apspēlēja Ailu Tomļanoviču (1. setā izglābšanās no 1:5 un pretinieces setbumbas) un ar 6:3, 6:4 pieveica Viktoriju Kužmovu (slovākietei divos setos 41 nepiespiestā kļūda).

Arī trešajā cīņā Svitoļinai pretī stājās tenisiste, kuras uzbrukuma spēle satikās ar Eļinas aizsardzību. Mihaela Buzarnesku spēlēja ne vien agresīvi, bet arī ar lielu dažādību un ar diagonālajiem sitieniem lika Svitoļinai daudz skriet, ierobežojot viņas iespējas pretuzbrukumos un savu uzbrukumu veidošanā.

Svitoļinai pēc zaudējuma 1. setā bija iespējas uzvarēt otrajā, taču viņa divreiz nenoturēja breika pārsvaru un arī ar vienu setbumbu nespēja izservēt setu pie rezultāta 5:4. Buzarnesku tīri uzvarētājās izspēlēs graujošs pārsvars ar 31-11.

Buzarnesku šodien guva tikai otro Top 10 uzvaru, pirmā bija februārī Dohā pret tolaik 6. vietā bijušo Aļonu Ostapenko (6:1, 6:3).

Mihaela 30 gadu vecumā tikai trešo reizi piedalās "Grand Slam" turnīrā. Iepriekšējos divos – pērn "US Open" un šogad "Australian Open" – viņa zaudēja jau 1. kārtā, abos gadījumos piekāpjoties Karolīnai Vozņacki.

Lietus dēļ šodien nepaspēja sākt divas no plānotajām astoņām spēlēm, tāpēc Petras Kvitovas un Anetes Kontaveitas, kā arī Slounas Stīvensas un Kamilas Džordži cīņas pārceltas uz sestdienu, kad jānotiek kopumā 10 spēlēm sieviešu turnīrā.

"French Open 2018", sieviešu vienspēles

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Caroline Wozniacki – Pauline Parmentier6:0 6:3
(31) Mihaela Buzarnescu – (4) Elina Svitolina6:3 7:5
(13) Madison Keys – (21) Naomi Osaka6:1 7:6(7)
(14) Daria Kasatkina – Maria Sakkari6:1 1:6 6:3
(26) Barbora Strycova – Katerina Siniakova6:2 6:3
Yulia Putintseva – Qiang Wang1:6 7:5 6:4

4. kārtas pāri

Spēle
(2) Caroline Wozniacki – (14) Daria Kasatkina
(13) Madison Keys – (31) Mihaela Buzarnescu
(26) Barbora Strycova – Yulia Putintseva

, 2018-06-01 17:08, pirms 6 gadiem
Tad jau Halepai jaņem šis turnīrs, ja vien Serēna neparādīs labāko spēli un tiks finālā.
, 2018-06-01 17:15, pirms 6 gadiem
RahX rakstīja: Tad jau Halepai jaņem šis turnīrs, ja vien Serēna neparādīs labāko spēli un tiks finālā.
vēl jau Šarene arī ir labā situācijā lai tiktu vai līdz finālam
, 2018-06-01 19:37, pirms 6 gadiem
Nekāda pārsteiguma, kurā brīdī viņa favorīte? Halepa so, so. Es lieku uz čehietēm, vācietēm, vēl kāds DH, nākamā kārta to parādīs.
, 2018-06-02 09:55, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
7

Švjonteka kļūst par trīskārtējo "French Open" čempioni

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies "French Open" jeb "Roland Garros" turnīrs tenisā sievietēm. Lielajā finālā poliete Iga Švjonteka šodien apspēlēja čehieti Karolīnu Muhovu - 6:2, 5:7, 6:4.