Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Stousurai ceturtais "French Open" pusfināls, Mugurusai – pirmais

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stousurai ceturtais "French Open" pusfināls, Mugurusai – pirmais
Garbinje Mugurusa
Foto: AP/Scanpix

Spānijas labākā tenisiste Garbinje Mugurusa ar trešo mēģinājumu uzvarēja "French Open" ceturtdaļfinālā, ar 7:5, 6:3 pieveicot Šelbiju Rodžersu. Tikmēr jau ceturto pusfinālu Parīzē sasniedza Samanta Stousura, kurai 6:4, 7:6(6) uzvara pār Cvetanu Pironkovu.

Garbinje Mugurusa "French Open" ceturtdaļfinālā spēlēja trešo gadu pēc kārtas un ar trešo mēģinājumu pirmoreiz pārvarēja šo barjeru. Mača sākums viņai gan neizdevās, bet Šelbija Rodžersa neizmantoja lielisku iespēju uzvarēt 1. setā, vēlāk uz vairākiem geimiem izslēdzās un, lai arī 2. setā atspēlējās, amerikāniete zaudējumu novērst nespēja.

Spānijas pirmā rakete jau pirmajā geimā zaudēja servi. Atspēlēties viņai izdevās desmitajā geimā, kurā Rodžersa nespēja izservēt setu. Šelbija arī bija viena setbumba. Mugurusa to atspēlēja ar lielisku diagonālo "backhand" sitienu. Vēl viens spēcīgs uzbrukums viņai deva breikbumbu, kuras izspēlē Rodžersai sitiens autā.

Rodžersa no 5:3 vadības 1. setā zaudēja septiņus geimus pēc kārtas, šajā posmā spēlējot kļūdām bagātu tenisu. Nokļuvusi iedzinējos ar 0:3, Rodžersa spēja uzvarēt nākamajos trīs geimos, bet pēc tam vēlreiz zaudēja servi, un tas faktiski arī bija viss viņas karjeras labākā "Grand Slam" turnīra sakarā.

Mugurusai piektdien būs karjeras otrais "Grand Slam" pusfināls. Pirmo viņa sasniedza pērn Vimbldonā, kur tika līdz finālam. Spānijai sava pusfināliste Parīzē ir pirmoreiz kopš 2000. gada, kad četriniekā iekļuva gan Končita Martinesa (togad zaudēja finālā), gan Aranča Sančesa Vikario (zaudēja pusfinālā).

Samanta Stousura abos setos pret Cvetanu Pironkovu bija iedzinējos ar breiku. Bulgārijas tenisiste labi lasīja spēli un ar dažādību sarežģīja Austrālijas tenisistei dzīvi, taču iespējas uzvarēt vismaz vienā setā tā arī nespēja izmantot. Stousurai 1. setā izdevās uzvarēt no 2:4, 0:40, bet 2. setā viņa bija iedzinējos ar 1:3. Pironkovai 2. sets bija jāņem taibreikā, kurā viņai bija četru punktu pārsvars (5:1) un vēlāk divas setbumbas – 6:4. Pironkova ar kļūdām zaudēja četrus punktus pēc kārtas!

Stousurai būs piektais "Grand Slam" pusfināls, ceturto reizi (2009-10, 2012, 2016) tik tālu tiekot Parīzē. 2010. gada finālistei pret Mugurusu ir perfekta 1-0 bilance. Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās arī bija uz māla seguma, Semai 2014. gadā esot pārākai Madridē – 7:5, 3:6, 6:1.

"Grand Slam" turnīru vēsturē 11 tenisistes spējušas sasniegt pusfinālu, turnīru sākot ārpus ranga pirmā simtnieka. Parīzē tas nevienai nav izdevies. Šodien iespējas bija uzreiz divām tenisistēm, jo gan Pironkova (#102), gan Rodžersa (#108) turnīra sākuma brīdī bija ārpus Top 100.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-01 22:13, pirms 8 gadiem
Galvā sistā Rogersa ,lai aiziet noskuj padusi ,kā vienmēr sieviešu tenisā throwo.