Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Babošai un Mladenovičai otrais "Australian Open" tituls trīs gados

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Babošai un Mladenovičai otrais "Australian Open" tituls trīs gados
Timeja Baboša un Kristina Mladenoviča. Foto: Reuters/Scanpix

Ungārijas un Francijas duets Timeja Baboša/Kristina Mladenoviča otro reizi trīs gados uzvarēja "Australian Open" dubultspēļu turnīrā. Ar otro numuru izsētā komanda finālā 72 minūtēs ar 6:2, 6:1 sagrāva ar pirmo numuru izsēto Taivānas un Čehijas pāri Sūveja Šjē/Barbora Stricova.

Abas komandas finālu sasniedza bez zaudētiem setiem. Babošai un Mladenovičai arī finālā uzvarot ar 2:0, Melburnā pirmoreiz kopš 2004. gada uzvarētāju komanda turnīru izspēlēja, nezaudējot nevienā setā. Pirms 16 gadiem tik sekmīgi nospēlēja Virdžīnija Ruano Paskāla un Paola Suaresa.

Baboša un Mladenoviča "Australian Open" finālā spēlēja trešo gadu pēc kārtas. Viņas 2018. gadā ar 6:4, 6:3 uzvarēja Jekaterinu Markarovu un Jeļenu Vesņinu, bet 2019. gadā ar 3:6, 4:6 zaudēja Samantai Stousurai un Šuajai Džanai. Pagājušā gada čempiones šogad spēlēja ar citām pāriniecēm un abas zaudēja 1. kārtā.

Baboša un Mladenoviča pagājušā gada Vimbldonas čempiones Šjē un Stricovu sagrāva arī savā iepriekšējā turnīrā – Šeņdžeņā notikušā "WTA Finals" turnīra finālā ar rezultātu 6:1, 6:3. Savukārt Šjē un Stricova bija pārākas Vimbldonas pusfinālā ar 7:6(5), 6:4.

Mladenoviča uzvarējusi četros "Grand Slam" turnīros, trīs no četriem tituliem iegūstot ar Babošu, bet vienu ar Karolīnu Garsiju. Savukārt Babošai trīs tituli un visi ar Mladenoviču – "Australian Open" 2018, 2020 un "French Open" 2019. Mladenoviča ar Garsiju Parīzē uzvarēja 2016. gadā.

Pēc "Australian Open" notiks ranga līderes maiņa, kad Šjē 1. vietā nomainīs savu pārinieci Stricovu. Šjē tā būs atgriešanās 1. vietā, kur viņa 2014. gadā pavadīja piecas nedēļas.