Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Tīms un Zverevs sacentīsies otrajā pusfinālā, Ozoliņš turpina cīņu par diviem tituliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms un Zverevs sacentīsies otrajā pusfinālā, Ozoliņš turpina cīņu par diviem tituliem
Dominiks Tīms. Foto: SIPA Press/Scanpix

Piektdien Melburnā tiks noskaidrots "Australian Open" septiņkārtējā čempiona Novaka Džokoviča pretinieks finālā, kad plkst. 10:30 gaidāmajā mačā tiksies Dominiks Tīms (ATP 5.) un Aleksandrs Zverevs (ATP 7.). Rīt divas cīņas Latvijas junioram Kārlim Ozoliņam, kuram plkst. 6:00 vienspēļu pusfināls un vēlāk pēc atpūtas dubultspēļu fināls.

Gan Tīmam, gan Zverevam līdz šim lielākie panākumi bijuši "French Open". Tīma sakarā tas arvien ir aktuāli, jo viņš tur četrus gadus pēc kārtas ticis vismaz līdz pusfinālam, turklāt pēdējās divās reizēs sasniedza finālu, kur piekāpās Rafaelam Nadalam – šonedēļ Melburnā ceturtdaļfinālā pieveiktajam pasaules pirmajam numuram.

Zverevam pirms šīs sezonas bija tikai divi ceturtdaļfināli, abi iepriekšējās divās sezonās Francijā (zaudējumi Tīmam un Novakam Džokovičam), bet šovasar Austrālijā, kur viņš 2014. gadā uzvarēja junioru turnīrā, Sašam izdevies tikt vienu posmu tālāk.

Piektdien Melburnā būs abu vāciski runājošo spēlētāju devītais duelis. Tīmam ir 6-2 pārsvars, ieskaitot 2-0 "Grand Slam" turnīros. Abi mači notika Parīzē, kur Tīms uzvarēja gan 2016. gadā 3. kārtā ar 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:3, gan 2018. gadā ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:2, 6:1.

Abi pirmās cīņas laikā rangā bija tālu no savām pašreizējām pozīcijām – Tīmam 15. numurs, bet Zverevs atradās 41. vietā. Pirms diviem gadiem notikušajā ceturtdaļfinālā abi bija Top 10 spēlētāji, kad Tīms bija 8. vietā, bet Zverevs 3. pozīcijā. Saša tikai septiņus geimus spēja iegūt lielā mērā noguruma dēļ, jo pirms tikšanās ar Tīmu nospēlēja trīs piecu setu mačus pēc kārtas.

Zverevam ir labāka serve, bet Tīmam agresīvāks uzbrukums, turklāt viņš draudīgs ir no abām pusēm, kamēr Zverevs ne vienmēr var uzticēties "forehand" sitienam. Statistika nav Zvereva draugs, kad runa ir par viņa rezultātiem pret Top 10 spēlētājiem "Grand Slam" turnīros. Zverevam nav vienas uzvaras (0-6).

17 gadus vecais Ozoliņš Melburnā ieradās ar tikai viena "Grand Slam" mača pieredzi, pērn debijā zaudējot 1. kārtā Ņujorkā. Otrajā turnīrā izdevies sasniegt pusfinālu, kur Kārlim pretī stāsies rangā augstāk esošais francūzis Artūrs Kazo. Ozoliņam ir 17. vieta, bet Kazo ir pasaules piektais numurs. Ozoliņš ar savu vienaudzi ticies vienreiz, viņam 2017. gadā ar 1:6, 2:6 zaudējot turnīrā Tunisijā uz cietā seguma.

Arī Kazo šonedēļ sasniegtais pusfināls ir labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros, kur viņš spēlē sesto reizi. Ozoliņš līdz pusfinālam ticis pārliecinošāk, četros mačos zaudējot tikai vienā setā, kamēr francūzim trīs gadījumos nācās spēlēt maksimālo setu daudzumu, turklāt vakar ceturtdaļfinālā viņam izdevās atspēlēt divas mačbumbas. Kazo jau debitējis ATP rangā (1077. vieta) un sasniedzis vienu "Futures" finālu, oktobrī izceļoties M15 turnīrā Pretorijā.

Ozoliņš dubultspēļu turnīrā piedalās kopā ar poli Mikolaju Lorensu. Viņi izsēti ar sesto numuru un finālā sacentīsies ar piektā numura īpašniekiem Nikolasu Jonelu un Leandro Rīdi (Rumānija/Šveice). Ozoliņš Rīdi šonedēļ uzvarēja vienspēļu turnīra 3. kārtā (6:3, 7:6(5).

     [+] [-]

, 2020-01-31 12:15, pirms 4 gadiem
Vismaz pirmajos divos setiem Tīms izskatās vairāk pārdedzis nekā Zverevs. Zverevs visu dara pozitīvā mieriņā - kas ir pilnīgi jauna fīča viņa spēlētāja ampluā GS turnīru izšķirošajā fāzē.

Sliktākais, kas var notikt - aizvilks līdz piecsetniekam un nepagūs atjaunoties uz finālu.