Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsa: "Neesmu robots, katru dienu uzvarēt nevaru"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa: "Neesmu robots, katru dienu uzvarēt nevaru"
Serēna Viljamsa un Andželike Kerbere
Foto: Sipa USA/Scanpix

Serēna Viljamsa pēc zaudējuma "Australian Open" finālā Andželikei Kerberei (4:6, 6:3, 4:6) atzina, ka pirms mača bija uztraukusies, bet uzvarēt katru dienu nespēj, jo nav robots. Tikmēr Vācijas sportiste karjeras virsotnes sasniegšanu skaidroja ar smagu darbu un lielāku ticību saviem spēkiem.

"Man bijušas divas ļoti trakas nedēļas. Pirmajā mačā atspēlēju mačbumbu, ceturtdaļfinālā uzveicu Viktoriju Azarenku, kuru iepriekš nebiju uzvarējusi. Spēlēt pret Viljamsu "Grand Slam" finālā bija liels gods. Pirmajā setā es spēlēju labi, otrajā viņa servēja labāk, bet trešajā katrs geims bija sīvs. Pat brīdī, kad biju vadībā ar 5:2, zināju, ka spēle vēl nav galā," uz karjeras lielāko uzvaru atskatījās topošā pasaules otrā rakete Kerbere.

Vācijas tenisiste daļēji piekrita apgalvojumam, ka šogad sākusies viņas otrā karjera: "Varbūt. Tagad vairāk ticēju sev. Uzvara pār Azarenku pierādīja, ka patiešām esmu laba spēlētāja. Pagājušajā gadā lielajos turnīros nespēlēju labi, bet šogad uzvarēju jau pirmajā. Tas skan traki, taču varu sevi saukt par "Grand Slam" čempioni." Smags darbs atmaksājas."

"Kerberei ir attieksme, no kuras daudzi var mācīties – vienmēr būt pozitīvai un nekad nepadoties. Viņa ir patiešām laba meitene. Ja man nebija lemts uzvarēt, tad priecājos par to, ka Kerberei tas izdevās," jauno čempioni paslavēja Melburnā sešus titulus izcīnījusī Viljamsa.

Amerikāniete pēc zaudējuma bija spiesta secināt, ka viņas nodemonstrētais teniss nebija nepieciešamajā līmenī: "Tas bija acīmredzams, ka man daudz kas šodien neizdevās, daudz neprecīzu sitienu un kļūdu spēlē pie tīkla. Kad tur atrados, izvēlējos nepareizos sitienus. Kerbere var tikt klāt ļoti daudz bumbiņām. Uzskatu, ka šodien nospēlēju tik labi, cik varēju tieši šodien. Varbūt rīt nospēlētu citādāk."

"Katru reizi, kad ienāku preses telpā, visi no manis gaida uzvaru katrā spēlē, katru dienu. Es neesmu robots, lai arī cik ļoti to vēlētos. Biju uztraukusies pirms mača, bet ne tā laikā, jo spēle no sākuma līdz beigām bija tik saspringta, ka tam [uztraukumam] vienkārši neatlika laika. Nē, par Štefijas Grāfas rekordu nedomāju. Es vairāk domāju par uzvaru konkrētajā spēlē," Viljamsa norādīja, ka viena titula attālums no 22 "Grand Slam" trofeju īpašnieces Grāfas nebija uztraukuma un spēles sliktās kvalitātes iemesls.

Izmantotie resursi:
Angelique Kerber 30-01-16 - Australian Open...
Serena Williams 30-01-16 - Australian Open...

  +2 [+] [-]

, 2016-01-30 16:25, pirms 8 gadiem
nu nu, neesi neesi, mēs jau gandrīz noticējām!

     [+] [-]

, 2016-01-30 17:43, pirms 8 gadiem
Prieks ka Kerbere uzvarēja, jo tas iespējams bija viņas pirmais un pēdējais grandslam tituls, ko nevar teikt par melno mambu. Kad Serēna no 2-5 pietuvojās līdz 4-5, izskatījās ka Andželika vairs netic uzvarai, taču spēja saņemties, jo saprata ka tāda iespēa var vairs arī nebūt. Patiesas emocijas beigās no Vācijas tenisistes.

     [+] [-]

, 2016-01-30 19:35, pirms 8 gadiem
Tas bija negaidīti.

Bet, nu, vakar jau Vīlanders teica - ja Viljamsa spēlēs tā, kā līdz šim, viņa ir neuzvarama; taču viņai laiku pa laikam gadās izteikti vājuma brīži. Un tad viss var notikt.

Tā arī notika. Acīmredzami pirsmača stress padarīja savu.

     [+] [-]

, 2016-01-31 10:49, pirms 8 gadiem
vācu princese Kerbere tika galā ar robotu