Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pirmo reizi spēlējot kopā, Mateka-Sendsa un Šafaržova triumfē "Australian Open"

Pirmo reizi spēlējot kopā, Mateka-Sendsa un Šafaržova triumfē "Australian Open"
Betānija Mateka-Sendsa un Lucija Šafaržova
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Melburnā tika noskaidrotas sezonas pirmā tenisa "Grand Slam" pirmās čempiones. Par dubultspēļu turnīra uzvarētājām kļuva ASV pārstāve Betānija Mateka-Sendsa un čehiete Lucija Šafaržova.

Pērn Melburnas kortos par čempionēm kronēja pašreizējās reitinga līderes Sāru Erani un Robertu Vinči. Ar pirmo numuru izliktajai Itālijas komandai titula aizstāvēšana beidzās samērā ātri – zaudējums jau 3. kārtā, ar 3:6, 6:4, 5:7 zaudējot Vācijas duetam Jūlija Gergesa/Anna-Lēna Grēnefelde.

Finālu spēja sasniegt tikai viens izsētais duets, ar 14. numuru izliktās Junjana Čana (Taivāna) un Čī Čena (Ķīna). Viņas gan finālā nebija favorītes, tādā statusā titula maču sāka ASV un Čehijas duets Betānija Mateka-Sendsa un Lucija Šafaržova.

Kamēr Āzijas tenisistes kopā spēlējušas vairāk, Matekai-Sendsai un Šafaržovai Melburnā bija pirmais turnīrs kopā. Abas par komandas izveidošanu izdomājušas pagājušā gada beigās. Ātra sapratne gan nav pārsteigums, jo abas, it īpaši Mateka-Senda, dubultspēles prot itin labi. Tas arī tika apliecināts finālā, uzvarot ar rezultātu 6:4, 7:6(5). Āzijas pāris 2. setā neprata nosargāt 5:3 pārsvaru.

Pēdējo reizi kādai komandai savā pirmajā "Grand Slam" turnīrā kopā izdevās uzvarēt 2007. gadā, kad "US Open" triumfēja Natalī Dešī un Dinara Safina. Austrālijā tas pēdējo reizi notika 2006. gadā, kad par čempionēm kļuva Eliša Molika un Svetlana Kuzņecova.

Gan Matekai-Sendsai, gan Šafaržovai pirmais "Grand Slam" dubultspēļu tituls. Tiesa, amerikānietei ir arī viens "miksta" tituls, 2012. gadā Melburnā uzvarot ar Horiju Tekau. Tikmēr vienai no šodienas neveiksminiecēm Čenai neizdevās atkārtot 2006. gada panākumu, kad viņa šeit uzvarēja ar Janu Zī, toreiz izcīnot vēsturisku pirmo Ķīnas "Grand Slam" titulu. Abas tā gada vasarā triumfēja arī Vimbldonā.


Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.