Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Mareja ceļā uz piekto finālu Melburnā šogad nezaudējušais Raoničs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mareja ceļā uz piekto finālu Melburnā šogad nezaudējušais Raoničs
Endijs Marejs un Milošs Raoničs
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien tiks noskaidrots otrs "Australian Open" vīriešu vienspēļu turnīra finālists, kad plkst. 10:30 kortā dosies Endijs Marejs un Milošs Raoničs. Mača tiešraide Eurosport.

Raoničs šogad sevi pieteicis jaunā kvalitātē, dodot pamatu runām par atgriešanos ranga pirmajā desmitniekā un būt par nopietnu spēku lielajos turnīros. Milošs šosezon vēl nav zaudējis (9-0), spējot uzvarēt abus Šveices labākos tenisistus. Tiesa, gan Rodžers Federers Brisbenā, gan Stens Vavrinka Melburnā nebija optimālā kondīcijā, cīnoties ne vien ar Kanādas milzi, bet arī ar slimības sekām.

Raoničs arvien ir ļoti atkarīgs no pirmās serves, taču šosezon viņš daudz pozitīvāk spēlē arī geimos, kuros servē pretinieks. Raoničs ļoti daudz spēlē pie tīkla, uzvarot 69% punktu brīžos, kad viņš nav palicis uz gala līnijas.

Procentuāli tas ir tieši tikpat labs rādītājs, cik viņam bija 2014. gada vasarā Vimbldonā, kur viņš sasniedza pirmo "Grand Slam" pusfinālu. Kvantitātes ziņā gan ir liela starpība. Vimbldonā Raoničs pirmajos piecos mačos pie tīkla devās 132 reizes, bet tagad Melburnā viņš pie tīkla nospēlējis 248 punktus.

Gaidot pusfinālu pret Mareju, jāvaicā, vai tāda taktika darbosies pret Endiju? Četras reizes Melburnas finālā spēlējušais skots ir apveltīts ar lielisku spēli aizsardzībā, tāpēc Raoniča "volley" sitieniem jābūt izpildītiem precīzāk nekā pret lielāko daļu citu pretinieku. Marejs tiek klāt tādām bumbiņām, līdz kurām daudzi citi nespēj aizsniegties.

Skaidrs, ka Raoničam ir labāka serve nekā Marejam, bet viss pārējais teniss labāks ir skotam. Tieši spēlei uzņemšanā, domājams, būs ļoti liela nozīme. Raoničs šajā spēles komponentā ir ievērojami progresējis, taču arvien ir tālu no sava šodienas pretinieka. Marejam labi ieroči mačos pret Raoniču ir bijuši apvedošie sitieni un "dropšoti".

Raoničam ir trīs uzvaras pret Mareju (3-3), bet vienīgajā "Grand Slam" spēlē (tātad vissvarīgākajā turnīrā) pārāks bija Endijs, 2012. gadā "US Open" 4. kārtas mačā uzvarot ar rezultātu 6:4, 6:4, 6:2. Raoničam toreiz nebija nevienas breikbumbas, bet pats atspēlēja 8/12. Ļoti līdzīga Raoničam bija pirmā "Grand Slam" pusfinālu pieredze, 2014. gadā Vimbldonā ar 4:6, 4:6, 4:6 zaudējot Federeram. Milošam toreiz bija tikai viena breika iespēja, kas palika neizmantota.

Marejam "Grand Slam" pusfinālos ir 8-9 bilance, ieskaitot 4-1 Melburnā, kur vienīgais zaudējums bija pirms četriem gadiem piecos setos ar 5:7 pēdējā setā pret Novaku Džokoviču. Marejs tikai vienreiz "Grand Slam" pusfinālā zaudējis lielajā četriniekā neesošam tenisistam, 2009. gadā Vimbldonā piekāpjoties Endijam Rodikam. No deviņiem pusfinālu zaudējumiem pieci ir pret Rafaelu Nadalu, divi pret Džokoviču un viens Federeram.

     [+] [-]

, 2016-01-29 09:04, pirms 8 gadiem
Raoničs, protams, var uzvarēt setā, bet Rudo viņam neuzveikt - perfekta serves uzņemšana, laba spēle uz gala līnijas, apbrīnojama prasme atvairīt pat ļoti spēcīgas gremdes izdarīs savu. Marejs četros setos.