Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" finālā atkal Džokovičs pret Mareju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" finālā atkal Džokovičs pret Mareju
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra finālā otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi sešos gados būs Novaka Džokoviča un Endija Mareja duelis. Lielbritānijas tenisa līderis savu piekto finālu Melburnā nopelnīja ar uzvaru piecos setos pār Milošu Raoniču – 4:6, 7:5, 6:7(4), 6:4, 6:2.

Abiem tenisistiem tā bija otrā tikšanās "Grand Slam" turnīros. Endijs Marejs Kanādas milzi 2012. gadā "US Open" 4. kārtā pieveica trīs setos ar rezultātu 6:4, 6:4, 6:2. Milošam Raoničam toreiz nebija nevienas breika iespējas, bet šoreiz viņš ar breiku izcēlās jau pirmajā geimā, turklāt Marejs ar servi neieguva nevienu punktu!

Marejs Raoničam pirmā punkta izspēlē deva iespēju uzbrukt "īsai" bumbiņai, bet pēc tam izcēlās ar sliktu "dropšotu". Pret Raoniču tā ir laba taktika, taču šoreiz izpildījums nebija labs. Milošs tika klāt bumbiņai un uzvarēja izspēli pie tīkla. Endijam pēc tam dubultkļūda, bet "sauso" breiku Raoničs noformēja ar vēl vienu neatvairāmu "forehand" uzbrukumu brīdī, kad skots nenospēlēja pietiekami spēcīgi.

Zīmīgi, ka arī Raoničam pirmajā serves geimā bija lielas problēmas 0:40 izskatā, taču viņam izdevās izglābties. Milošs sevi tādā situācijā nostādīja ar trim "forehand" kļūdām, bet visas breikbumbas atspēlēja ar labu servēšanu un drīz nostiprināja breiku – 2:0. Raoničam ar agro breiku pietika, lai uzvarētu setā.

2. setā ievērojami labāks bija Marejs, kurš bieži tika klāt pretinieka servei un izspēlēs spēja piespiest Raoniču kļūdīties. Endijam pa vienai breikbumbai bija trīs dažādos geimos, realizēt izdevās tikai pēdējo, kas 12. geimā bija setbumbas vērtībā. Raoničs šajā geimā bija vadībā ar 30:15, taču līdz taibreikam netika. Milošs ceturtā punkta izspēlē pieļāva dubultkļūdu, bet Marejs nākamā punkta izspēlē ar "dropšotu" palīdzēja sev tikt pie apvedošā sitiena, kas skotam deva setbumbu. Raoničs neprecīzi izpildīja "serve&volley" gājienu, bumbiņu raidot tīklā.

Raoničs 3. setā servēja ļoti pārliecinoši, bet Marejam seta galotnē radās problēmas. Endijs devītajā geimā servi noturēja no 0:30, bet divus geimus vēlāk bija spiests atspēlēt breikbumbu. Raoničam bija iespēja sitienu apmaiņā no gala līnijas, taču Milošu kārtējo reizi pievīla viņa neuzticamais "backhand", bumbiņu trāpot tīklā.

Pirmoreiz mačā tika spēlēts taibreiks. Raoničs jau pirmā punkta izspēlē ieguva minibreiku, fantastiski pa diagonāli atsitot Mareja pirmo servi. Pārsvars tūlīt atdots ar "serve&volley" kļūdu, bet trešo un pēdējo minibreiku ieguva Raoničs, ceturtā punkta izspēlē ļoti spēcīgi un neatvairāmi atsitot vāju Mareja otro servi. Marejs vēlāk no 2:5 pietuvojās līdz 4:5, bet Raoničs pēc tam uzvarēja divas izspēles ar savu servi.

4. setā vienīgais breiks bija septītajā geimā, turklāt Marejs izcēlās ar "sauso" breiku. Endijs pirmā punkta izspēlē atsita Raoničam kājās viņa servi, Milošs pēc tam vienreiz kļūdījās ar "backhand", bet divreiz ar "forehand". Marejam nākamajā geimā vajadzēja septiņas minūtes, lai nostiprinātu breiku. Britu pirmais numurs no 40:15 pārsvara ar kļūdām uzdāvināja Raoničam breikbumbu, taču pats to arī atspēlēja.

Devītajā geimā identiska situācija, servējot Raoničam. Proti, arī viņam bija 40:15 pārsvars, pretiniekam dodot breikbumbu. Tā bija setbumbas vērtībā, taču Marejs pārcentās ar "backhand" sitienu, uzbrūkot Miloša otrajai servei. Servējot par uzvaru setā, ranga otrais numurs Raoničam ļāva dominēt desmitajā geimā, tajā nokļūstot iedzinējos ar 15:40. Endijs pirmo breikbumbu atspēlēja izgājienā pie tīkla, bet otro novērsa ar labu otro servi. Marejs paņēma arī nākamos divus punktus, beidzot pieliekot punktu setam – 6:4.

Raoničam pirms 4. seta bija medicīnas pārtraukums ārpus korta. Kanādas tenisistam ir cirkšņa savainojums, kas sevi uzkrītoši lika manīt priekšpēdējā seta beigās, kad Milošam bija arvien lielākas problēmas kustēties. Raoničs 5. seta pirmajā geimā izcēlās ar četrām nepiespiestajām kļūdām, no kurām pēdējā bija sagurusi dubultkļūda breikbumbas izspēlē. Nākamo geimu Milošs spēlēja ar jaunu raketi. Marejs nežēloja Raoniču un par katru cenu centās tikt pie "sausā" seta, taču to nespēja paveikt. Raoničs astoņas minūtes ilgušajā piektajā geimā atspēlēja piecas breikbumbas, tiekot pie pirmā no saviem diviem geimiem pēdējā setā.

Marejs "Australian Open" finālā spēlēs piekto reizi. Endijs zaudējis visus četrus iepriekšējos finālus – 2010. gadā Rodžeram Federeram, bet 2011., 2013. un 2015. gadā Novakam Džokovičam. Pērn pēc sīvas cīņas pirmajos divos setos Džokovičs nākamajos divos "aizbēga", svinot uzvaru ar rezultātu 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0. Visos "Grand Slam" turnīros kopā Marejam būs devītais fināls (2-6).

Džokovičs uzvarējis 10 no pēdējām 11 spēlēm pret Mareju un savstarpējās cīņās ir vadībā ar 21-9. "Grand Slam" turnīros Serbijas tenisistam 6-2 pārsvars, ieskaitot perfektu 4-0 Austrālijā.

  -1 [+] [-]

, 2016-01-29 14:56, pirms 8 gadiem
Tak jau pirms fināla viss skaidrs, Džoko ir monstrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-29 15:02, pirms 8 gadiem
Aberdeen FC rakstīja: Skots malacis!
Rižikam pamatīgs vāks finālā!

  +2 [+] [-]

, 2016-01-29 15:04, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka Rauničs, tāpat kā Berdihs, maisīsies visu laiku pa Top 10, bet tā arī nevienu GS nedabūs.
Par daudz kļūdas Rauničam, 4. setā pie 4:5 Rauničs neizmantoja 2 breikbumbas, tā būtu aizvilcis līdz taibreikam, varbūt arī paņemtu spēli.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-29 15:05, pirms 8 gadiem
Patika Roaniča spēle, žēl ka līdz beigām nepietika veselības

  +6 [+] [-]

, 2016-01-29 15:06, pirms 8 gadiem
ingars31 rakstīja: Rižikam pamatīgs vāks finālā!
Kaut vai vāks, bet tas ir AO fināls, cik no planētas tenisistiem ir spējīgi tikt līdz GS finālam?

     [+] [-]

, 2016-01-29 15:08, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Izskatās, ka Rauničs, tāpat kā Berdihs, maisīsies visu laiku pa Top 10, bet tā arī nevienu GS nedabūs.
Par daudz kļūdas Rauničam, 4. setā pie 4:5 Rauničs neizmantoja 2 breikbumbas, tā būtu aizvilcis līdz taibreikam, varbūt arī paņemtu spēli.
jā, tas geims izteica visu spēli. Raoničs itkā jau paņem visu savās rokās, likās, tūlīt jau breiks un,iespējams, spēle galā par labu Raoniča, bet nekā. neizmanto 2 breikbumbas - saņem atpakaļ 4 zaudētas izspēles pēc kārtas un sets ( tajā brīdī jau faktiski arī mačs) galā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-01-29 15:26, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Kaut vai vāks, bet tas ir AO fināls, cik no planētas tenisistiem ir spējīgi tikt līdz GS finālam?
Ne par to ir stāsts...vienkārši man nekad nav paticis tas divkosīgais un iedomīgais pūslis no salas,kurš vienkārši neciena citus cilvēkus...ja zini viņa attieksmi pret pārējiem,īpaši ārpus korta,tad sapratīsi mani! Un tāpēc vienmēr priecē,ja tas rižiks bieži paliek ārpus strīpas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-29 16:40, pirms 8 gadiem
Aberdeen FC rakstīja: Sorry pilla esmu mugura sajata Raonic
Cik es zinu - kājas muskulis, nevis mugura.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-29 20:46, pirms 8 gadiem
Raonic shogad buus top5 un pavisam driiz top 2

     [+] [-]

, 2016-01-29 20:49, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Izskatās, ka Rauničs, tāpat kā Berdihs, maisīsies visu laiku pa Top 10, bet tā arī nevienu GS nedabūs.
Nole var uzkāpt sasistai glāzei un Rauničam ceļš brīvs. Baigi daudz konkurentu ta nav.
Galvenais, ka džeks strādā ar treneriem, katru jaunu gadu papildina spēlētprasmi.
Par No1 pagaidām šaubas, bet GS noteikti būs pa spēkam. Lai tik veselības problēmas netraucē. Gadi tikai 25.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-29 20:59, pirms 8 gadiem
Čempions ir skaidrs, taču, jādomā, fināls ar Mareju nebūs tik nožēlojams kā pusfināls ar Federeru.

     [+] [-]

, 2016-01-29 22:25, pirms 8 gadiem
Žēl, ka Šreks neuzvarēja Žurku
Bet malacis Rao
tie kroskorti bija izcili

     [+] [-]

, 2016-01-29 22:26, pirms 8 gadiem
Rao pelna simpātija, ka spēlē klasisko serve volley
nevis gala līniju zīmētāju kā Nole