Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kontinens un Pīrss apspēlē Braienus, izcīnot pirmo "Grand Slam" titulu

Kontinens un Pīrss apspēlē Braienus, izcīnot pirmo "Grand Slam" titulu
Džons Pīrss un Henri Kontinens
Foto: AP/Scanpix

Karjeras pirmo "Grand Slam" dubultspēļu titulu Melburnā ieguva Somijas un Austrālijas komanda Henri Kontinens/Džons Pīrss, kuri finālā ar 7:5, 7:5 apspēlēja titulētos amerikāņu dvīņus Bobu un Maiku Braienus.

Pīrss un Kontinens Braienus ir uzvarējuši visos trīs mačos. Pirmās divas uzvaras gūtas pagājušās sezonas izskaņā, kad viņi ar 6:2, 6:4 bija pārāki Parīzes "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā un ar 7:6(2), 6:4 uzvarēja nākamajā turnīra pusfinālā, kas notika "ATP World Tour Finals" ietvaros. Pīrss un Kontinens vēlāk kļuva par čempioniem Londonā, tur izcīnot savu līdz šodienai nozīmīgāko titulu.

"Australian Open" fināls sākās ar 2-0 starta izrāvienu Pīrsa un Kontinena izpildījumā, breiku uzreiz zaudējot, kad servēja Somijas tenisists. Kontinens reabilitējās seta izskaņā, kad pie rezultāta 6:5 uzņemšanā ar precīzu spēli pie tīkla realizēja otro setbumbu.

Arī 2. setā amerikāņi servi zaudēja pie rezultāta 5:6. Vāji servēja Maiks, viņam izdevās atspēlēt pirmo setbumbu, bet otrās setbumbas izspēlē amerikāņi nolēma laist garām aizsniedzamu bumbiņu pēc Pīrsa "sveces". Bumbiņa piezemējās laukumā, ļaujot vaļu Austrālijas un Somija dueta līksmībai.

Pīrss un Kontinens tikai piekto reizi spēlēja kopā "Grand Slam" turnīrā, sasniedzot pirmo finālu un šodien izcīnot pirmo titulu. Melburnā dzimušais un šeit joprojām arī dzīvojošais Pīrss ir pirmais Austrālijas tenisists "Australian Open" dubultspēļu finālā kopš 2001. gada, kad Tods Vudbridžs triumfēja kopā ar Junasu Bjerkmanu. Pēdējais Austrālijas čempions jebkurā "Grand Slam" turnīrā bija Stīvens Hass, kurš 2005. gadā kopā ar DĀR tenisistu Vesliju Mūdiju uzvarēja Vimbldonā.

Kontinens ir pirmais Somijas tenisists, kurš spēlējis "Grand Slam" finālā – vienspēlēs vai dubultspēlēs. Pagājušajā vasarā viņš kļuva par pirmo savas valsts "Grand Slam" čempionu, kad kopā ar britu tenisisti Hezeri Vatsoni uzvarēja Vimbldonas jauktajās dubultspēlēs.

Kamēr Kontinentam sestdien bija pirmais "Grand Slam" vīriešu dubultspēļu fināls, Pīrss divreiz titula mačā jau bija spēlējis, 2015. gadā kopā ar Džeimiju Mareju zaudējot gan Vimbldonā, gan "US Open".

16 "Grand Slam" dubultspēļu turnīros uzvarējušajiem Braieniem neizdevās noķert visu laiku "Grand Slam" dubultspēļu titulu līderi Džonu Ņūkombu (17). Jau 38 gadu vecumu sasnieguši Braieni šomēnes paziņoja par karjeras beigšanu ASV izlasē, pilnībā koncentrējoties vēl nesasniegto mērķu izpildīšanai "Grand Slam" turnīros.

Braieni Melburnā bija izlikti ar ceturto numuru, kamēr jaunajiem čempioniem trešais numurs. Turnīra pirmais duets Nikolā Maū/Pjērs-Igs Erbērs ceturtdaļfinālā zaudēja austrāliešiem Markam Polmansam un Endrjū Vitingtonam, kuri nākamajā cīņā piekāpās Kontinentam un Pīrsam. Savukārt ar otro numuru izsētie pagājušā gada čempioni Džeimijs Marejs un Brunu Suaress paklupa jau 1. kārtā pret amerikāņiem Donaldu Jangu un Semu Kveriju.


Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.