Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsa sagrauj Radvaņsku un finālā tiksies ar Kerberi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa sagrauj Radvaņsku un finālā tiksies ar Kerberi
Serēna Viljamsa
Foto: Sipa USA/Scanpix

Serēna Viljamsa devīto reizi tikpat cīņās uzveica Agņešku Radvaņsku (6:0, 6:4), sasniedzot septīto "Australian Open" finālu. Ranga līderes pretiniece sestdien gaidāmajā mačā būs Andželike Kerbere, kura savu pirmo "Grand Slam finālu nopelnīja ar 7:5, 6:2 uzvaru pār Johannu Kontu.

Serēna Viljamsa pret Polijas labāko tenisisti kārtējo reizi dominēja daudz jaudīgāka tenisa un labākas serves dēļ. Agņeška Radvaņska regulāri zaudēja punktus gan izspēlēs, gan arī reizēs, kad viņai neizdevās trāpīt pietiekami labu servi. Radvaņska ar otro servi uzvarēja tikai 33% punktu (8/24). Tīri uzvarēto izspēļu attiecība: 42-4!

1. sets Viljamsas izpildījumā bija ļoti iespaidīgs. Tikai 20 minūtes ilgušajā "sausajā" setā viņa 18 no 24 punktiem ieguva ar tīri uzvarētām izspēlēm. Radvaņskai visā setā bija tikai septiņi punkti, no tiem ar savu servi četri.

Radvaņska "sausā" setu nebija zaudējusi kopš jūnija, kad 0:6 viņai bija 3. setā Īstbornas finālā pret Belindu Benčiču. Pret Viljamsu viņai tukšs sets trešo reizi deviņās spēlēs, iepriekš to piedzīvojot arī 2008. gadā Vimbldonā un 2013. gadā Maiami.

2. setā bija sīvāka spēkošanās, jo Viljamsas līmenis kritās, bet Radvaņskai izdevās garajās izspēlēs piespiest pretinieci kļūdīties. Radvaņska pat vienreiz spēja nobreikot pretinieci, sestajā geimā atspēlējot breiku, taču zaudējums bija nenovēršams. Aga devītajā geimā vēlreiz zaudēja servi, bet Viljamsa pēc tam viegli izservēja maču, pēdējā geimā izceļoties ar trim eisiem pēc kārtas.

Radvaņska Viljamsai zaudēja devīto reizi tikpat mačos, turklāt tikai vienreiz spējusi izvairīties no zaudējuma divos setos. Tas viņai izdevās 2012. gadā Vimbldonas finālā. Šodien pārtrūka Radvaņskas 13 uzvaru sērija, kas sākās "WTA Finals" turnīrā Singapūrā. Viljamsa septīto reizi spēlēs "Australian Open" finālā. Viņa uzvarējusi pirmajos sešos. Ranga līderei sestdien būs 26. "Grand Slam" fināls (21-4).

Andželike Kerbere ceturtdaļfinālā pret Viktoriju Azarenku daudz spēlēja uzbrukuma tenisu, bet šodien pusfinālā pret Johannu Kontu bija pilnībā ieslēgusi sev daudz vairāk tīkamo atsišanās tenisu, vienkārši bumbiņu atsitot pretinieces laukuma pusē un gaidot Kontas kļūdas. Tāda taktika darbojās lieliski, jo britu tenisiste divos setos sakrāja 36 nepiespiestās kļūdas (Kerberei tikai 11), kas bija vairāk nekā puse no Kerberes iegūtajiem 68 punktiem.

Kerbere maču sāka ar 3:0 starta izrāvienu, nopelnot dubultbreiku. Kontai pēc tam vairākos geimos izdevās nostabilizēt spēli, nepieļaut ļoti daudz kļūdu un ar labāku uzbrukumu apspēlēt Kerberi. Johanna bija vadībā ar 5:4, bet pēc tam viņai vēl viens ļoti nekvalitatīvs trīs geimu posms, ar kļūdām zaudējot seta galotni. 2. seta ievadā Kerberei 2:0 pārsvars, šoreiz pretiniecei neļaujot atspēlēties.

Kerbere līdz šodienai bija vienīgā Top 10 spēlētāja, kura vēl ne reizi nebija spēlējusi "Grand Slam" finālā. Viņai šodien bija trešais "Grand Slam" pusfināls. 2011. gadā Ņujorkā zaudēts Samantai Stousurai, bet 2012. gadā Vimbldonā Radvaņskai.

Vācija "Grand Slam" finālā pēdējoreiz bija pārstāvēta 2013. gadā Vimbldonā, kad Sabīne Liziki zaudēja Marionai Bartoli. Pēdējā Vācijas tenisiste "Australian Open" finālā bija Anke Hūbere 1996. gadā, toreiz zaudējot Monikai Selešai. Pēdējā Vācijas čempione Melburnā bija Štefija Grāfa, kura 1994. gada finālā uzveica Aranču Sančesu Vikario. Ja Kerbere zaudēs finālā, Viljamsa ar 22 "Grand Slam" tituliem noķers Grāfu.

Kerbere ir vienreiz (1-5) uzvarējusi Viljamsu, to izdarot 2012. gada augustā Sinsinati (6:4, 6:4). Tā mača sakarā jāatzīmē, ka Viljamsai bija pārgurusi, jo tovasar uzvarēja gan Vimbldonā, gan Londonas olimpiādē un starp abiem šiem turnīriem arī Stenfordā. Pārējos piecos mačos viņa Kerberi uzveikusi divos setos.

     [+] [-]

, 2016-01-28 09:22, pirms 8 gadiem
man patīk Viljamsa

     [+] [-]

, 2016-01-28 10:36, pirms 8 gadiem
Sākums pret Agņešku bija šausminošs, a otrajā setā pati Mamba vairāk ļāva Agai uzspēlēt, nekā pati Aga saņēmās (lai galīgi savu tusiņu draudzeni neapbižotu un nesamestu 2 barankas). Fināls jau gaidāmais: cerams, ka Endžija paspurosies pretīm...

     [+] [-]

, 2016-01-28 12:30, pirms 8 gadiem
Legion rakstīja: Sākums pret Agņešku bija šausminošs, a otrajā setā pati Mamba vairāk ļāva Agai uzspēlēt, nekā pati Aga saņēmās (lai galīgi savu tusiņu draudzeni neapbižotu un nesamestu 2 barankas). Fināls jau gaidāmais: cerams, ka Endžija paspurosies pretīm...
Radvanska nav nekada tusinu draudzene! Nejauc Radvansku ar Woznacki!

     [+] [-]

, 2016-01-28 15:15, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Radvanska nav nekada tusinu draudzene! Nejauc Radvansku ar Woznacki!
Tā ka man viņa feisbukā ir ierakstīta starp favorītiem sportistiem, tad tur ir iepeldējušas vismaz 10 bildes, kur kvaso un selfijojās kopā ar Karo un Agu. (Karo protams bija obligāta mēbele katrā bildē) Tā, kā neko baigi daudz nejaucu...