Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Maraks un Pavičs pusgadu pēc Vimbldonas ciešanām uzvar Melburnā

Maraks un Pavičs pusgadu pēc Vimbldonas ciešanām uzvar Melburnā
Olivers Maraks un Mate Pavičs
Foto: AP/Scanpix

"Australian Open" vīriešu dubultspēļu turnīrā svētdien 45 minūtes pēc pusnakts triumfēja Olivera Maraka un Mates Paviča duets. Ar septīto numuru izliktā Austrijas un Horvātijas komanda finālā ar 6:4, 6:4 apspēlēja ar 11. numuru izsētos kolumbiešus Huanu Sebastjanu Kabalu un Robertu Farahu.

Maraks un Pavičs otro reizi spēlēja "Grand Slam" finālā. Pirmais viņiem pagājušā gada jūlijā Vimbldonā beidzās ar sirdi plosošu zaudējumu Lukašam Kubotam un Marselu Melu, toreiz Polijas un Brazīlijas duetam piekāpjoties 4:40 stundu ilgā mačā ar rezultātu 7:5, 5:7, 6:7(2), 6:3, 11:13.

Jaunie "Grand Slam" čempioni 2018. gadu sākuši ar 14-0 bilanci, šomēnes uzvarot arī Dohā un Oklendā. Pavičam Melburnā divkāršs panākums, uzvarot arī jauktajās dubultspēlēs, kur viņš par čempionu kļuva ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski. Viņi finālā ar 2:6, 6:4, 11:9 pieveica Ungārijas un Indijas duetu Timeja Baboša/Rohans Bopanna. Abiem čempioniem tas ir otrais "miksta" tituls "Grand Slam" turnīros. Pavičs 2016. gadā kopā ar Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundu uzvarēja "US Open", bet Dabrovski ar šodienas pretinieku Bopannu pagājušajā gadā triumfēja "French Open".

Kabalam otrais zaudētais "Grand Slam" dubultspēļu fināls, pirmais bija 2011. gadā "French Open" kopā ar Argentīnas tenisistu Eduardo Švanku. Tikmēr pagājušā gada "Australian Open" jaukto dubultspēļu čempions Farahs (kopā ar Abigeilu Spīrsu) pirmoreiz spēlēja vīriešu dubultspēļu finālā.

Pagājušā gada "Australian Open" čempioni Džons Pīrss un Henri Kontinens, kuri bija izlikti ar otro numuru, negaidīti 2. kārtā zaudēja Radu Albotam un Hjonam Čonam. Tikmēr ar pirmo numuru izsētā Kubota un Melu komanda pārsteidzoši izstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot Benam Maklahlanam un Janam-Lenardam Štrufam (Japāna/Vācija).


Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.