Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Kerbere ar septīto mēģinājumu uzvar Azarenku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere ar septīto mēģinājumu uzvar Azarenku
Andželike Kerbere pirmoreiz septiņos mačos uzvarēja Viktoriju Azarenku
Foto: Sipa USA/Scanpix

Vācijas labākā tenisiste Andželike Kerbere trešdien "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:5 pārspēja Viktoriju Azarenku, Baltkrievijas pirmo raketi uzveicot pirmoreiz septiņos mačos. Azarenka 2. setā bija vadībā ar 5:2 un neizmantoja piecas setbumbas. Tikmēr karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu sasniedza Lielbritānijas tenisiste Johanna Konta, divos setos apspēlējot ķīnieti Šuaju Čžanu – 6:4, 6:1.

Viktorija Azarenka maču sāka ar "sausā" zaudētu serves geimu. Divkārtējai čempionei bija milzīgas grūtības ar Andželikes Kerberes aizsardzības apspēlēšanu. Vācijas pirmā rakete drīz bija vadībā ar diviem breikiem, kad Azarenka trešo geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Arī šis breiks tika nostiprināts, Kerberei iegūstot 4:0 pārsvaru!

Tobrīd sākās Vikas atspēlēšanās, taču izvairīties no sezonā zaudētā pirmā seta neizdevās. Azarenka pirms šodienas spēles bija uzvarējusi visus deviņus mačus un 18 setus, turklāt nevienā setā nebija zaudējusi vairāk par četriem geimiem. Nevienai no trim sērijām nebija lemts turpināties.

Azarenkas uzbrukums beidzot spēja tikt garām Kerberes aizsardzībai, un Vika uzvarēja trīs geimos pēc kārtas, pievelkot līdz 3:4. Kerbere astotajā geimā servi noturēja no 15:40, abas breikbumbas atspēlējot viegli – ar "forehand" uzbrukumu un pirmo servi. 4:4 vietā rezultāts kļuva 5:3.

Kerbere uzvarēja arī nākamajā geimā. Azarenka no 0:40 ar lielisku uzbrukumu atspēlēja trīs breikbumbas, kas šajā gadījumā bija setbumbas, taču drīz ar ceturto galā netika. Baltkrievijas labākajai tenisiste bija geimpunkts, taču to izmantot neizdevās, setu un līdz ar to arī geimu pabeidzot ar divām kļūdām.

Izmantojot Kerberes problēmas ar pirmo servi, Azarenka 2. setu sāka ar breiku un viņai šajā setā vajadzēja uzvarēt, taču Azarenka to zaudēja no 5:2 pārsvara, turklāt nevis vienkārši zaudēja, bet pamatīgi izgāza ar piecām setbumbām un no 5:2 pārsvara vairs neuzvarēja nevienā geimā!

Azarenka divreiz nespēja izservēt setu, abos gadījumos neizmantojot vairākas setbumbas. Viņai vispirms bija 5:2 un 40:0 pārsvars. Kerbere visas trīs setbumbas atspēlēja ar lieliskiem uzbrukumiem. Azarenka šo geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Drīz Vikai bija 5:4 un 40:15 pārsvars jeb vēl divas setbumbas. Pirmajā gadījumā kļūda, sitot autā, bet otro Kerbere atspēlēja ar diagonālo "backhand". Kerbere tūlīt nopelnīja breika iespēju. Azarenkai breikbumbu vajadzēja atspēlēt, taču viņa pieļāva rupju kļūdu, izgājienā pie tīkla sitot uz Kerberes "forehand". Vācijas tenisiste dāvanu pieņēma un izpildīja savu mīļāko sitienu – "forehand" pa līniju – 5:5.

Ar to Azarenkas nedienas vēl nebeidzās. Divus geimus vēlāk viņa nespēja tikt līdz taibreikam. Dažas kļūdas deva Kerberei mačbumbu. Azarenka nospēlēja labi, taču Kerbere vēl labāk – Endžija izcēlās ar lielisku diagonālo "backhand" apvedošo sitienu, un pie tīkla izgājusī Azarenka nespēja bumbiņu pārcelt pāri tīklam.

Kerbere Azarenku uzveica pirmoreiz septiņos mačos. Abas pavisam nesen tikās Brisbenas finālā, un toreiz Kerbere spēja uzvarēt vien četros geimos (3:6, 1:6). Tagad viņa pirmoreiz spēlēs "Australian Open" pusfinālā. Tas Kerberei būs trešais "Grand Slam" pusfināls, iepriekš tik tālu tiekot arī 2011. gadā "US Open" un 2012. gadā Vimbldonā. Tikmēr Azarenka zaudējusi piecus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus pēc kārtas, pēdējo reizi līdz pusfinālam tiekot līdz 2013. gadā Ņujorkā.

Pirmoreiz "Grand Slam" pusfinālā spēlēs Johanna Konta, kura ar 6:4, 6:1 pieveica Šuaju Čžanu. Abām tas bija pirmais ceturtdaļfināls šajā līmenī. Konta nospēlēja kopumā kvalitatīvāk un pats galvenais – vairāk piedāvāja uzbrukumā.

Abu setu pabeigšana britu tenisistei bija sarežģīta. 1. setā viņa bija vadībā ar 5:2, bet punktu spēja pielikt tikai ar sesto setbumbu, turklāt pēdējā geimā ar eisu atspēlēta breikbumbu, neļaujot ķīnietei panākt izlīdzinājumu 5:5. Savukārt 2. sets pabeigts ar trešo mačbumbu, kuras izspēlē Kontas sistā bumbiņa skāra tīklu un nokrita pretinieces laukuma pusē Čžanai bez iespējām tai tikt klāt.

Konta ir pirmā britu tenisiste "Grand Slam" pusfinālā kopš 1983. gada "US Open", kur tik tālu izdevās tikt Džo Djūrijai. Konta pērn Melburnā zaudēja kvalifikācijas 1. kārtā, bet tagad spēlēs pusfinālā. Ar Kerberi viņa iepriekš nav sacentusies.

"Australian Open 2016". Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (5) Maria Sharapova6:4 6:1
(4) Agnieszka Radwanska – (10) Carla Suarez Navarro6:1 6:3
(7) Angelique Kerber – (14) Victoria Azarenka6:3 7:5
Johanna Konta – Shuai Zhang6:4 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (4) Agnieszka Radwanska
(7) Angelique Kerber – Johanna Konta

     [+] [-]

, 2016-01-27 09:09, pirms 8 gadiem
Nu šitas ir labākais joks visā AusOpen laikā šogad. Ar tādu skraidīšanu Endžija var arī Melnajai Mambai paspēt līdzi izskraidīt... Principā lai Angelikai veicās, ja jau Viku nocēla, gribās pat titulu pie reizes novēlēt, bet...

     [+] [-]

, 2016-01-27 09:37, pirms 8 gadiem
Legion rakstīja: Nu šitas ir labākais joks visā AusOpen laikā šogad. Ar tādu skraidīšanu Endžija var arī Melnajai Mambai paspēt līdzi izskraidīt... Principā lai Angelikai veicās, ja jau Viku nocēla, gribās pat titulu pie reizes novēlēt, bet...
Laikam jau par titulu nav variantu...(

     [+] [-]

, 2016-01-27 10:08, pirms 8 gadiem
Pret Viljamsu finālā vienmēr ir izredzes, tikai Serēnai un Kerberei vel finālā jātiek.. tāds sīkums!

     [+] [-]

, 2016-01-27 12:27, pirms 8 gadiem
Viku vajadzēja nolikt pie vietas. Pārējām meitenēm lai veicas. Endžija jau vēl nav finālā, Kontai īstenībā nekā netrūkst, lai tur nokļūtu.
Nesen apspriedām Agas GS neesamību un cik reizes Serēna tam ir bijusi par iemeslu. Rīt kārtējais ... Vairāk gan teikšu, ka šī gada Serēna pilnīgi atšķiras no pērnā gada, kad spēlēja uz 1 kājas, vieglprātīgi. Šogad tā savākusies kā nekad, lai nokļūtu tur, kur neviena nav bijusi.

     [+] [-]

, 2016-01-27 14:04, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: ... lai nokļūtu tur, kur neviena nav bijusi.
Ko Tu ar šo domāji?
Kur viņa šogad varētu nokļūt, kur vēl neviena nav bijusi?

     [+] [-]

, 2016-01-27 18:33, pirms 8 gadiem
viņš domājis noteikti visi 4 GS vienā sezonā.

     [+] [-]

, 2016-01-27 19:07, pirms 8 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ko Tu ar šo domāji?
Kur viņa šogad varētu nokļūt, kur vēl neviena nav bijusi?
Pārspēt slimnīcas baltā halāta valkātāju. 4GS ir jau bijis