Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Halepa trillerī atspēlē divas mačbumbas un finālā tiksies ar Vozņacki

Halepa trillerī atspēlē divas mačbumbas un finālā tiksies ar Vozņacki
Simona Halepa
Foto: EPA/Scanpix

Sestdien "Australian Open" sieviešu turnīrā tiks kronēta jauna "major" turnīru čempione, kad pasaules pirmo divu numuru mačā tiksies bez "Grand Slam" tituliem esošās Simona Halepa un Karolīna Vozņacki. Rumāniete ar 6:3, 4:6, 9:7 gūtajā uzvarā par 2016. gada čempioni Andželiki Kerberi atspēlēja divas mačbumbas, bet Vozņacki vieglāks panākums, ar 6:3, 7:6(2) uzveicot Elīzi Mertensu. Fināla uzvarētāja ne vien iegūs pirmo "Grand Slam" trofeju, bet arī pēc turnīra būs WTA ranga virsotnē.

Vozņacki ar nervozu finišu sasniedz pirmo "Australian Open" finālu

"Grand Slam" pusfinālu debitante Mertensa dienas pirmajā mačā nespēja atrisināt Vozņacki aizsardzības radītās problēmas un bieži darbojās pārāk sasteigti, kā arī viņu iegāza sitienu izvēle. Beļģijas tenisiste divos setos sakrāja 35 nepiespiestās kļūdas, kas bija gandrīz divreiz vairāk nekā Vozņacki pieļautās 18. Tīrajos uzbrukumos Mertensai neliels pārsvars ar 28-25.

Vozņacki droši kontrolēja situāciju, taču gandrīz nokļuva 3. setā. Karolīna 2. setā pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču. Esot vadībā ar 30:0, viņa izsita autā, pēc tam trāpīja dubultkļūdu un tika apspēlēta ar apvedošo sitienu. Mertensa tā tika līdz breikbumbai, kuras izspēlē Vozņacki dubultkļūda.

Karolīnai nervozs arī nākamais serves geims pie 5:6, kad viņa nokļuva iedzinējos ar 15:40. Abas setbumbas izdevās atspēlēt – pirmo ar "backhand" diagonālo sitienu pēc otrās serves, bet otro ar reti spēcīgu "forehand" sitienu stūrī. Uzvarot astoņas minūtes ilgā geimā, Vozņacki noorganizēja taibreiku, kur atkārtojās mača lielākajā daļā redzētais – Mertensai pārāk daudz kļūdu pret Vozņacki aizsardzību. Dānijas tenisiste taibreikā četrus no septiņiem punktiem ieguva pēc Elīzes neprecīziem uzbrukumiem.

Vozņacki trešo reizi sasniedza "Grand Slam" finālu. Pirmie divi viņai bija "US Open", kur abas reizes nācās samierināties ar zaudējumu – 2009. gadā Karolīnu pieveica Kima Klijstersa, bet 2014. gadā pārāk spēcīga bija Serēna Viljamsa.

Halepa dramatiskā mačā izslēdz bijušo čempioni Kerberi

Otrais pusfināls sākās ar Halepas 5-0 starta izrāvienu. Divu aizsardzības spēlētāju mačā rumāniete darbojās daudz agresīvāk nekā pretiniece. Ar seta pabeigšanu Simonai radās problēmas, jo viņa setu nespēja izservēt divas reizes, bet trešais mēģinājums nebija nepieciešams. Mēģinot atspēlēties, Kerbere devās ārā no savas komforta zonas un arī darbojas agresīvi, taču tādā tenisā viņai pārāk daudz kļūdu. Trīs tika pieļautas, servējot pie rezultāta 3:5, kad Halepa beidzot pielika punktu setam.

Halepai arī 2. setā izdevās lielisks sākums, taču šoreiz ar citādāku turpinājumu. Esot vadībā ar 3:1, viņa uzreiz zaudēja breika pārsvaru. Vēl viens pavērsiens notika astotajā geimā, kad Kerbere ar iespaidīgu aizsardzību un pretuzbrukumiem atspēlēja divas breikbumbas, panākot izlīdzinājumu 4:4. Halepa uz notikušo reaģēja ar sasteigtu un paviršu nākamo geimu, kurā nespēja nosargāt servi. Kad Kerbere 10. geimā servēja par uzvaru setā, Halepa no 15:40 ar "forehand" sitieniem gar labo līniju atspēlēja divas setbumbas, bet pēc tam nespēja atvairīt Vācijas tenisistes servi, kam sekoja trešā setbumba un Kerberes uzbrukums stūrī no savas laukuma puses vidus.

Pēdējais sets sākās ar Kerberes breiku. Endžija pie 30:30 Halepu pārsteidza ar "forehand" sitienu pa līniju, bet pēc tam uzvarēja trakā breikbumbas izspēlē, kurā Halepai izdevās palikt izspēlē pēc pretinieces "dropšota", bet Kerbere atguvās pēc Simonas "sveces", vēlāk iegūstot punktu. Halepa saņēmās, kamēr problēma nebija kļuvusi vēl lielāka, un nākamajā geimā ar ceturto breikbumbu panāca neizšķirtu 1:1. Kerbere ar labu servēšanu atspēlēja 0:40 deficītu, bet ceturtās breikbumbas izspēlē viņai vāja otrā serve, un Halepa to sodīja ar "backhand" atsitienu stūrī.

Kerbere ceturtajā geimā servi noturēja no 0:30, Halepa to pašu izdarīja septītajā geimā, bet uzreiz pēc tam izcēlās ar breiku, kad Kerbere neizturēja rumānietes uzbrukumus. Halepa pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt maču. Esot vadībā ar 30:15, viņa noskatījās, kā Kerbere divreiz pēc kārtas uzsit ar savu "firmas sitienu" – "forehand" raidījumu gar kreiso sānu līniju. Vācijas tenisiste tā ieguva breikbumbu, kuru realizēja savā stilā. Kerbere izmisīgi atsitās 26 sitienu garā izspēlē, kas beidzās ar Kerberes diagonālo "backhand", bumbiņai trāpot laukumā.

Drāma turpinās ar saspringtu 10. geimā, kurā Halepai uzņemšanā bija divas mačbumbas pēc kārtas – 5:4, 15:40. Kerbere pirmo atspēlēja ar kārtējo "forehand" sitienu pa līniju, bet otrās mačbumbas izspēlē Halepai bija iespēja, taču viņa pārāk spēcīgi uzsita ar no neērtās puses, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Kerbere smagā cīņā tika līdz neizšķirtam 5:5, bet 11. geimā ar aizsardzību sagaidīja vēl vairākas Halepas dāvanas, iegūstot iespēju servēt par uzvaru mačā.

Kerbere ātri ieguva divas mačbumbas (40:15), taču arī viņai neizdevās ar tādu pārsvaru uzvarēt. Halepa abas mačbumbas atspēlēja ar spēcīgiem uzbrukumiem, pēc tam ieguva breikbumbu un kārtējā ilgā izspēlē izmisīgi aizsardzībā spēlējušajai Kerberei lika trāpīt tīklā – 6:6. Šajā spēles posmā vairāk sagurusi izskatījās Kerbere, kurai jau vairākos geimos uzkrītoši vāja servēšana. Halepa turpināja dominēt un beidzot tika atalgota 16. geimā. Servējot pie 7:8, Kerbere ar pretuzbrukumu atspēlēja vēl vienu mačbumbu (jau trešo), bet tas arī bija viss. Halepas uzbrukums bija pietiekami labs ceturtās mačbumbas izspēlē. Lai arī šajā cīņā bija ļoti garš pēdējais sets, kopējais mača ilgums bija tikai 2:20 stundas.

Pirmais "Grand Slam" tituls, līdz tam tiekot ar atspēlētām mačbumbām

Halepa Kerberei, kura šodienas mačā ieradās ar 10 uzvaru sēriju (pirms "Australian Open" tituls Sidnejā), bija zaudējusi divos mačos pēc kārtas, kā arī četrās no pēdējām cīņām, bet pēc šodienas uzvaras panāca izlīdzinājumu savstarpējo maču bilancē (4-4). Finālu ar pozitīvu taktiku nopelnījusī Halepa šodien sakrāja 50 tīri uzvarētas izspēles un tikpat nepiespiestās kļūdas, bet Kerberei šajos rādītājos attiecīgi 33 un 34.

Halepas "Grand Slam" finālu vēsture ir identiska Vozņacki – pirmais fināls Austrālijā, bet pirms tam divi zaudēti fināli vienā pilsētā. Simona 2014. gadā "French Open" finālā nespēja apturēt Mariju Šarapovu, bet 2017. gadā nenosargāja lielu pārsvaru pret Aļonu Ostapenko.

Abas finālistes līdz titula mačam tikušas ar mačbumbu atspēlēšanu. Vozņacki divas atspēlēja 2. kārtas mačā pret Horvātijas tenisisti Janu Fetu, toreiz 3. setā esot iedzinējos ar 1:5 un 15:40. Savukārt Halepai divos dažādos mačos atspēlētas kopumā piecas mačbumbas. Viņai vēl viena izglābšanās bija 3. kārtā pret Lorenu Deivisu, toreiz atspēlējot trīs mačbumbas.

Halepai ir negatīva savstarpējo maču vēsture pret Vozņacki: 2-4. Dānijas tenisiste uzvarējusi pēdējos trīs mačos, bet "Grand Slam" turnīros abas būs pirmā tikšanās.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-25 10:11, pirms 6 gadiem
Izcils trilleris! Starp citu kaut arī turnīrā it kā daudz pārsteigumu, pusfinālos bija visas trīs un finālā būs abas šobrīd spēcīgākās tenisistes!
, 2018-01-25 10:16, pirms 6 gadiem
Vozņacki tiešām nevajadzētu būt finālā. Šoreiz viņa tur ir tikusi ar lielu veiksmes palīdzību (izlozes zars), kā arī ar to, ka pretiniece (Jana Feta) pārdega un nespēja realizēt mačbumbas.
Bēdīgākais ir tas, ka arī finālu viņa mierīgi var paņemt. Halepai pēc šodienas nebūs viegli atkopties, redzēs, kā vēl būs ar potīti, turklāt arī h2h ir Vozņacki labā.
Bet nu ceru uz to labāko, jo pēc līdzšinējā līmeņa šajā turnīrā Halepai būtu jāuzvar. Varbūt viņa beidzot savu GS ir nopelnījusi.
, 2018-01-25 10:19, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: finālā būs abas šobrīd spēcīgākās tenisistes!
Ka tik ne tā. Spēcīgākās bija Halepa un Kerbere, Vozņacki ir pārpratums. Ja finālā pretī būtu Kerbere, rezultāts būtu apmēram 6:3, 6:2 vai kaut kā tā. Diemžēl ar Halepu viss tik droši nav, viņai Vozņacki ir neērta pretiniece, kaut arī, spriežot pēc pašreizējās formas spriežot, būtu jāņem...
Bet nu par trilleri piekrītu, tas bija fenomenāli, aplaudēju abām, kājās stāvot!
, 2018-01-25 10:28, pirms 6 gadiem
čoržovs rakstīja: Ka tik ne tā. Spēcīgākās bija Halepa un Kerbere, Vozņacki ir pārpratums. Ja finālā pretī būtu Kerbere, rezultāts būtu apmēram 6:3, 6:2 vai kaut kā tā. Diemžēl ar Halepu viss tik droši nav, viņai Vozņacki ir neērta pretiniece, kaut arī, spriežot pēc pašreizējās formas spriežot, būtu jāņem...
Bet nu par trilleri piekrītu, tas bija fenomenāli, aplaudēju abām, kājās stāvot!
Es tagad aplaudēju Tev, kājās stāvot!
, 2018-01-25 10:29, pirms 6 gadiem
Visi vecie teksti joprojām - WTA nav stabilitātes, pirmajā vietā kļūdas pēc...
Kur vēl labāk, ja finālā pirmie 2 numuri.
Prieks, ka Simonai ar veselību viss kārtībā. Prognozēju Angelikes uzvaru, jo šaubas bija vai izturēs
, 2018-01-25 10:33, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Visi vecie teksti joprojām - WTA nav stabilitātes, pirmajā vietā kļūdas pēc...
Kur vēl labāk, ja finālā pirmie 2 numuri.
Prieks, ka Simonai ar veselību viss kārtībā. Prognozēju Angelikes uzvaru, jo šaubas bija vai izturēs
Kurš saka, ka kļūdas pēc? Ja esi stabils sezonas garumā, reitings to atspoguļo.
Man personiski Vozņacki teniss liekas bezgala garlaicīgs. Finālā viņai nebūtu cerību pret pirmo psiholoģiski noturīgo UN pietiekami meistarīgo pretinieci. Bet Simona jau pati ir diezgan liela speciāliste uzvaru dāvināšanā. Arī šodien viņai bija problēmas pabeigt spēli. Bet nu, parādīja arī raksturu, ceru, ka ir progresējusi šajā ziņā...
, 2018-01-25 10:33, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es tagad aplaudēju Tev, kājās stāvot!
tā bija ironija vai kā? ))
, 2018-01-25 10:37, pirms 6 gadiem
Njā.
Šīs laikam tiešām ir šajā brīdī divas labākās.
Žēl, ka sasitās pierēm jau pusfinālā.
, 2018-01-25 10:38, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Visi vecie teksti joprojām - WTA nav stabilitātes, pirmajā vietā kļūdas pēc...
Kur vēl labāk, ja finālā pirmie 2 numuri.
Prieks, ka Simonai ar veselību viss kārtībā. Prognozēju Angelikes uzvaru, jo šaubas bija vai izturēs
Lasi tikai manus komentārus. Uzvarēs Halepa.
Aļona nospēlēja labi . Serve precīzāka un vairāk eisu. Ja tam būs turpinājums tad vispār labi. Nepiespiestās kļūdas daudz . Vai nu nepacietība vai pārcentība
, 2018-01-25 11:07, pirms 6 gadiem
Alona par FrenchOpen malace, bet tas sen jau pagājis un vairāk neko nopietnu nav vinnējusi. Vēl Vimldonu labi nospēlēja, zaudējot ceturtdaļfinālā Venusai, bet tas bija pērn augustā.
Jā, septembrī bija uzvara Seulas turnīrā, kurā spēlēja pirmā 100 lejas gals un mocības bija gandrīz katrā mačā.
Nu jau gandrīz pusgadu viņu drāž kam nav slinkums.
Septembrī Uhaņā Bartli sasita Aļonu vienos vārtos!
Gada noslēguma turnīrā zaudēts atkal Venusai un Mugurusai. Šogad Kontai, Makarovai, Kontaveitai, abām Pliškovām.
Labi, var un vajag priecāties par Parīzi, bet kas pēc tam?
Pašreiz , kā parāda pēdējie nu jau vairāki mēneši, viņa pēc savas spēles atpaliek no lidera pulciņa un ir apmēram 17-32 pozīcijās.
Un vēl tā drausmīgā uzvešanās- lamāšanās, nespēja ar godu zaudēt, knapi atsveicinoties! Lai nedara Latvijai kaunu!
Lai paskatās un pamācās no citām tenisistēm, cik mīļi un sirsnīgi pat pēc zaudēta mača atvadās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-25 12:16, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: derums kārtējo pierāda ka ir duraks

Ostapenko viņam esot spēlējusi šogad ar Kontu, Pliškovu(vecāko)
Jā, tas bija paraugturnīrs. Varbūt decembra beigās, bet laikam gan šogad pirms mača, kad Ostapenko uzvarēja Serēnu!
Vispār no tenisa te tikai retais kaut ko zin un principā ar nejēgām un akliem Aļonas pielūdzējiem te nebūtu ko diskutēt.
Drošvien jau vēl kādu Aļonas zāģi aizmirsu, turklāt vaorākas reizes zaudējusi jau pirmā kārtā(Makarovai, otrai jaunākai Pliškovai. . . .)
Varbūt viņa vēl iemācīsies uzvesties un arī labāk spēlēt, es runāju par šodienas situāciju. Varbūt Gulbis arī atkal sāks uzvarēt. . .
, 2018-01-25 12:31, pirms 6 gadiem
Jau labu laiku komentāros izskan doma, ka skatīties sieviešu tenisu vairs nav imteresanti, jo nav izteiktas līderes, kāda tā bija Serēna. Man atkal šķiet, ka tieši tas ir interesanti - ka tik daudzas tenisistes var "izšaut", ka top 10 ir izmaiņas citreiz pat ik pēc nedēļas. Nevis kā vīriešu tenisā. Tagadējā neprognozējamība vismaz man lielu azartu uzdzen
, 2018-01-25 12:32, pirms 6 gadiem
Halepa ir mežonis, tur nav ko daudz piebilst!
, 2018-01-25 12:36, pirms 6 gadiem
Jānis Derums:

Otra Tevis pieminētā "jaunākā" Pliškova ir Karolīnas dvīņu māsa Kristīna! Un Tu pāŗmet cilvēkiem ka tie no tenisa neko nesaprot, bet pats nezini tādu elementāru lietu ka Karolīna un Kristīna ir dvīņu māsas!
, 2018-01-25 12:42, pirms 6 gadiem
Kagane rakstīja: Jau labu laiku komentāros izskan doma, ka skatīties sieviešu tenisu vairs nav imteresanti, jo nav izteiktas līderes, kāda tā bija Serēna. Man atkal šķiet, ka tieši tas ir interesanti - ka tik daudzas tenisistes var "izšaut", ka top 10 ir izmaiņas citreiz pat ik pēc nedēļas. Nevis kā vīriešu tenisā. Tagadējā neprognozējamība vismaz man lielu azartu uzdzen
Šim es pievienojos.
Ir ļoti interesanti. Un spēļu laikā no nekā pēkšņi uzbūrušās intrigas arī.
Dominance un prognozējamība ir ļoti neinteresantas.
Un lai kā es cienītu Federeru, gribētu, lai šajā veču pusfinālā vinnētu korejietis.
Protams, jā, gribēt nav kaitīgi, kaitīgi esot nedabūt ...
, 2018-01-25 12:45, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Jānis Derums:

Otra Tevis pieminētā "jaunākā" Pliškova ir Karolīnas dvīņu māsa Kristīna! Un Tu pāŗmet cilvēkiem ka tie no tenisa neko nesaprot, bet pats nezini tādu elementāru lietu ka Karolīna un Kristīna ir dvīņu māsas!
Kristīna piedzima nedaudz vēlāk!
, 2018-01-25 12:48, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: derums kārtējo pierāda ka ir duraks

Ostapenko viņam esot spēlējusi šogad ar Kontu, Pliškovu(vecāko)
Bet kā Ostapenko nogrūž un šķobās pirms mēneša Taizemē Kontai tikko apskatīju spēles ierakstu youtube.
, 2018-01-25 12:54, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Bet kā Ostapenko nogrūž un šķobās pirms mēneša Taizemē Kontai tikko apskatīju spēles ierakstu youtube.
Man jau šķiet, ka visi tie suminājumi gada beigās Latvijā Ostapenko izdarīja lāča pakalpojumu. Jaunajā mazajā galviņā sakāpa.
Turklāt tas tituls par Eiropas gada cilvēku (jeb ko tur tamlīdzīgu viņai iedeva?) - nu, mojens! Ir jautri! Mums ir gada cilvēks, kas rupji lamājas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-25 13:03, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Latvijai ir prezidents kas ierauj un nerubī angliski

Aļona ir ok
Ui!
Tevis nosauktais vēl ne tuvu nav viss, kur šā brīža prezidenta iznešanās liek iesmīkņāt.
Taču diezin vai vajadzētu fokusēties uz sūdīgiem piemēriem.
, 2018-01-25 13:21, pirms 6 gadiem
Ko jūs no Aļonas gaidījāt? Ka viņa pēc French Open tagad uzvarēs vai būs finālā visos turnīros? Tad jūs tiešām nekā nesaprotat. French Open viņai vispār bija pirmais tituls...jau tad bija skaidrs, ka tas bija vairāk fantastisks panākums ne likumsakarīga uzvara. Kopumā viņai viss ir kārtībā. Jātrenējas, jāpilnveidojas utt. un tas, ka viņa tagad katrā turnīrā nav finālā ir nevis tāpēc, ka viņai galvā sakāpis vai vēl kas, bet gan tāpēc, ka pēc spēles viņa ir tuvāk otram desmitniekam, nekā pirmajam un pēc French Open apmēram tur (10-20) viņa arī būs.
, 2018-01-25 14:21, pirms 6 gadiem
Njā un Ostapenko šīs abas bez variantiem paņēma.
, 2018-01-25 15:43, pirms 6 gadiem
killo2000 rakstīja: un tas, ka viņa tagad katrā turnīrā nav finālā ir nevis tāpēc, ka viņai galvā sakāpis vai vēl kas, bet gan tāpēc, ka pēc spēles viņa ir tuvāk otram desmitniekam, nekā pirmajam un pēc French Open apmēram tur (10-20) viņa arī būs.
Penko ir īstajā un pareizajā vietā. 6.vieta negarantē, ka pēc nedēļas viņa tiks pirmajā. Līdz 3.vietai nāksies daudz strādāt. Tiesa gan, pirms divām nedēļām virtuāli arī Aļona varēja aizspēlēties līdz pirmajai vietai.
Viss, vilciens aizgājis, nākamais nebūs tik drīz, jo līderes strauji attālinājās. Interesanti, ka šobrīd Top 10 sešas ir bijušas ranga līderes godā.

Kopš neveiksmīgā sezonas starta jau pagājis apaļš mēnesis. Šajā laikā nepārtraukti tiek pieminēts French Open 2018 Aļonas sliktais starts (1.kārtas izstāšanās). Kāds Tallinā varētu pajautāt, kāpēc tā notiks
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.