Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Nadalam pirmais "Grand Slam" pusfināls kopš 2014. gada "French Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadalam pirmais "Grand Slam" pusfināls kopš 2014. gada "French Open"
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" otrajā pusfinālā tiksies Rafaels Nadals un Grigors Dimitrovs. Abi trešdien uzvarēja trīs setos. Spānis ar 6:4, 7:6(7), 6:4 apspēlēja Milošu Raoniču, bet bulgārs ar 6:3, 6:2, 6:4 sakāva Davidu Gofānu.

Nadalam septītā uzvara deviņos mačos pret Raoniču

Rafaels Nadals izcēlās ar ļoti agresīvu un strauju mača sākumu un pirmo breikbumbu nopelnīja jau Kanādas tenisista trešajā servēšanas reizē, kad Milošs Raoničs breikbumbu atspēlēja ar spēcīgu uzbrukumu, piespiežot spāni iesist tīklā. Divus geimus vēlāk Kanādas milzim savu servi aizstāvēt neizdevās.

Nadals septītajā geimā izcēlās ar diviem apvedošajiem sitieniem, vēl vienā epizodē teicami atsita Miloša pirmo servi, iegūstot divas breikbumbas – 15:40. Izmantota tika jau pirmā, kad Raoničs bumbiņu raidīja autā ar "smešu" pēc Nadala uzmestās "sveces". Nadals 1. setā savas serves geimos netika traucēts, tādējādi vienu breiku viņam pietika, lai uzvarētu setā.

Nākamā seta sākums 2009. gada čempionam bija sarežģīts. Nadals otrajā geimā vairākās epizodēs nospēlēja pasīvi, un Raoničs ar vairākiem spēcīgiem "forehand" uzbrukumiem ieguva savu pirmo breikbumbu. Nadals izcēlās ar lielisku pirmo servi, Raoničam bumbiņu nespējot dabūt tālāk par tīklu. Rafam ilgā geimā izdevās panākt izlīdzinājumu 1:1. Raoničam turpinājumā iespēju uzvarēt setā netrūka, taču viņš no uzvaras izvairījās, pat neskatoties uz sešām setbumbām!

Pirmās trīs viņam bija pie rezultāta 5:4 uzņemšanā, kad Nadalam paviršs geims ar vairākām kļūdām, ieskaitot dubultkļūdu un "dropšotu" tīklā. Nadals divas no trim setbumbām atspēlēja pats, bet vienu Raoničs varēja realizēt, vispirms neizmantojot iespēju spēcīgi uzbrukt ar "forehand" (tā vietā uzsitot vāji), bet pēc tam kļūdoties ar "backhand" pa līniju. Vēl trīs setbumbas viņam bija taibreikā, kur Raoničs izcēlās ar divām skaistām epizodēm.

Atmugurisks sitiens pie tīka, pirms tam izpildot sarežģītu "volley", Raoničam deva pirmo minibreiku – 4:3. Raoničs pēc tam uzvarēja pirmajā no divām izspēlēm ar savu servi, bet otro punktu zaudēja, kad Nadals viņu apspēlēja ar apvedošo sitienu – 5:4. Rafa dominēja desmitā punkta izspēlē, bet Raoničs teicami aizsargājās un spāni pārsteidza ar "sveci", iegūstot vēl divas setbumbas – 6:4.

Pirmo Nadals atspēlēja ar savu servi, bet nākamā bija ar Raoniča servi. Milošam dubultkļūda! Taibreikā trešā un setā kopumā sestā setbumba viņam bija pie 7:6 uzņemšanā ar iespēju to realizēt, taču viņš kļūdījās ar diagonālo "forehand". Sets beidzās ar vēl vienu Miloša "forehand" kļūdu, kad bumbiņa 16. punkta izspēlē, skārusi tīklu, piezemējās autā. Nadalam taibreikā uzvara ar 9:7.

Pēdējā setā breikbumbu nebija līdz pat pēdējam geimam, kad Raoničs servēja pie rezultāta 4:5 un palika "uz nulles". Geims sākās ar Nadala apvedošo sitienu, tam sekoja Raoniča "backhand" tīklā un Nadala "dropšots", kas viņam deva trīskāršo mačbumbu. Rafa realizēja jau pirmo iespēju, Raoniču atspēlējot sitienu apmaiņā pie tīkla. Nadalam 6:4, 7:6(7), 6:4 uzvara pār Raoniču ir septītais panākums deviņos mačos pret Kanādas tenisa līderi, kuram viņš šomēnes trīs setos piekāpās Brisbenā.

Nadals piekto reizi (3-1) spēlēs "Australian Open" pusfinālā, kas viņam būs 24. "Grand Slam" pusfināls (20-3). Nadals "Grand Slam" pusfinālā nav spēlējis gandrīz trīs gadus – kopš 2014. gada "French Open".

Šodien gūtā uzvara viņam ir jubilejas 50. panākums Melburnas kortos. "Australian Open" ir otrais "Grand Slam" sērijas turnīrs, kur viņš sasniedzis šo robežu. "French Open" karjerā Nadalam ir 72 uzvaras, "US Open" 46 un Vimbldonā 40.

Dimitrovs viegli izrēķinās ar Gofānu, svin 10. uzvaru pēc kārtas

Arī Grigors Dimitrovs uzvarēja trīs setos, tādā veidā pieveicot šodien nevarīgo Davidu Gofānu. Beļģis dominēja gala līnijas tenisā, kurā bija ļoti daudz garo izspēļu, taču to darīja gaužām neprecīzi. Dimitrovs pirmajos divos setos pat varēja atļauties vienreiz zaudēt servi. Savukārt 3. setā Gofāns beidzot izrādīja lielāku apņemšanos, tiesa, arī šajā setā zaudēja. Un rezultāta starpība varēja būt lielāka, jo Gofāns divos no četriem uzvarētajiem geimiem atspēlēja kopumā piecas breikbumbas.

Gofāns zaudējis abus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus, pirmais bija pērn "French Open". Tikmēr Dimitrovs otro reizi ticis līdz pusfinālam, pirmais bija 2014. gadā Vimbldonā. Dimitrovs šodien veica jaunu ierakstu Bulgārijas tenisa vēstures grāmatā, kļūstot par pirmo šīs valsts tenisistu ar vairāk par vienu "Grand Slam" pusfinālu. No Bulgārijas līdz "Grand Slam" pusfinālam spējusi tikt vēl arī Cvetana Pironkova, kurai tas izdevās 2010. gadā Vimbldonā.

Dimitrovs, kurš pirms "Australian Open" uzvarēja Brisbenas turnīrā, šobrīd sasniedzis 10 uzvaru sēriju, kas viņam ir atkārtota garākā uzvaru sērija ATP līmenī. Dimitrovs 2014. gada vasarā uzvarēja "Queen's Club" turnīrā un pēc tam tika līdz pusfinālam Vimbldonā, katrā no diviem zālāja seguma turnīriem sakrājot piecas uzvaras.

"Australian Open 2017". Vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(9) Rafael Nadal – (3) Milos Raonic6:4 7:6(7) 6:4
(4) Stan Wawrinka – (12) Jo-Wilfried Tsonga7:6(2) 6:4 6:3
(15) Grigor Dimitrov – (11) David Goffin6:3 6:2 6:4
(17) Roger Federer – Mischa Zverev6:1 7:5 6:2

  -2 [+] [-]

, 2017-01-25 13:50, pirms 7 gadiem
Par Dimitrovu pierādās - tika vaļā no Maškas un sportā sasniegumi aug...seksuāli apmierināts vīrietis - nav cīnītājs....

  +3 [+] [-]

, 2017-01-25 13:51, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Par Dimitrovu pierādās - tika vaļā no Maškas un sportā sasniegumi aug...seksuāli apmierināts vīrietis - nav cīnītājs....
Tev gan šausmīga pieredze!

  +4 [+] [-]

, 2017-01-25 13:53, pirms 7 gadiem
Par veco, labo, klasiku, sen neredzēto finālu Nadals-Federers!!!

     [+] [-]

, 2017-01-25 14:01, pirms 7 gadiem
Finālā bus 2014.g.atkārtojums-Nadals -Wawrinka

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 14:07, pirms 7 gadiem
Kaut nu būtu Federera- Nadala fināls, visticamāk ka tāds arī tad būtu pēdējo reizi. Domāju, ka nadals Grišku uzvarēs, grūtāk būs Federeram ar Vavrinku.
Negribētu finālu Vavrinka- Dimitrovs.
Dāmām ideāls būtu māsu Viljamsu fināls! Ja vēl Federera- Nadāla fināls, tad tiešām neko labāku pat nevarēja iedomāties!

     [+] [-]

, 2017-01-25 14:09, pirms 7 gadiem
Fedja pret Mishu loti parliecinosi izskatijas, tapec nebrinitos, ja tiktu finala

     [+] [-]

, 2017-01-25 15:50, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-01-25 16:30, pirms 7 gadiem
kols vēl kko domāja, ka Dimitrovs zaudēs Goffinam. GUDRĪBA IR NĀVĒJOŠA!

     [+] [-]

, 2017-01-25 16:51, pirms 7 gadiem
Jā, diemžēl fināls tiešām ož pēc 2014. gada.....Dimitrovam jau nu točna nebūš nekādu variantu ar tādu spēli. Fedja vs Wawa būs interesantāk, kaut kādā ziņā spiediens būs pat vairāk uz Stenu. Skatītāji jau nu bezbožna atbalstīs Fedexu....nu redzēsim, ja Stens kapās kā iepriekšējos mačus tad gan jau izlauzīes cauri.

Bet vsp Fedex vs Nadal būtu ideāls fināls

     [+] [-]

, 2017-01-25 19:04, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Par Dimitrovu pierādās - tika vaļā no Maškas un sportā sasniegumi aug...seksuāli apmierināts vīrietis - nav cīnītājs....
Ja no tā izgāztā žoga staba būtu kāds labums, neviens viņu nepamestu, pat viņas mio ne1am nevajag

     [+] [-]

, 2017-01-25 22:33, pirms 7 gadiem
aizermans, nav runa par manu pieredzi...atbildi, kad top tenisisti kā pāris ir kopā?...jā, tas ir 4 reizes gadā GS turnīros...visā pārējà gada laikā viņu grafiki nesakrīt, kas nozīmē, ka regulàrs sex ir tikai GS laikā...ja sievietēm tas ir pozitīvi, tad vīriešiem sacensību laikā būtu jāizvairās...
nicks, es gan Mašku nesauktu par izgàzušos sētas stabu - kājas un dibens ir viens no smukàkiem šovbiznesa pasaulē...krūtis gan laikam 0 vai 1 izmērs...nu, ir gan plusi, gan mīnusi

     [+] [-]

, 2017-01-26 10:13, pirms 7 gadiem
Smukākā tenisiste , nu jau diemžēl jāsaka bija, Ana Ivanoviča. Senāk smukas bija Gabriela Sabatīni, Meri Džo Fernandesa.
Šarapova, nu tā nekas glīta jau , bet principā liels smuks aurojošs zirgs!