Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lučiča-Baroni apspēlē Pliškovu, Viljamsa sagrauj Kontu

Lučiča-Baroni apspēlē Pliškovu, Viljamsa sagrauj Kontu
Mirjana Lučiča-Baroni tā reaģēja uz "Australian Open" pusfināla sasniegšanu
Foto: AP/Scanpix

Uzvarot 12 no mača pēdējām 13 izspēlēm, "Australian Open" pusfinālu sasniedza ranga 79. vietā esošā Mirjana Lučiča-Baroni, kurai trīs setos panākums pār Karolīnu Pliškovu – 6:4, 3:6, 6:4. Horvātijas tenisiste mačā par finālu spēkosies ar seškārtējo čempioni Serēnu Viljamsu, kura ar 6:2, 6:3 sagrāva Kontu.

Lučiča-Baroni "Grand Slam" pusfinālā pirmoreiz kopš 1999. gada Vimbldonas

Turnīra pirmajos četros mačos uzvarot attiecīgi 83% un 80% savas serves geimos, abām tenisistēm šodien bija lielas problēmas ar serves nosargāšanu. Abas spēlētājas spēcīgi uzbruka, krājot punktus ar tīri uzvarētām izspēlēm vai piespiežot pretinieci kļūdīties. Daudz vairāk ar uzbrukuma darbībām paveica Mirjana Lučiča-Baroni, kurai tīri uzvarētajās izspēlēs 42-23 pārsvars, turklāt viņa bija pārāka arī eisu sacensībā (9-8), kas mačos pret Karolīnu Pliškovu ir liels notikums.

Pliškova 1. setu zaudēja no breika pārsvara, bet 2. setā uzvarēja, esot iedzinējos ar 0:2. Karolīnai 3. setā no 1:3 izdevās uzvarēt trīs geimos pēc kārtas un būt vadībā ar 4:3. Tobrīd sekoja Lučičas-Baroni taktiskais-medicīnas pārtraukums (Mirjanai kreisās kājas savainojums), kas Čehijas pirmo raketi pamatīgi izsita no sliedēm, viņai zaudējot ritmu.

Mačam atsākoties, Lučiča-Baroni uzvarēja deviņās izspēlēs pēc kārtas, kā arī kopumā ieguva 12 no pēdējiem 13 izspēlētajiem punktiem. Uzreiz pēc pauzes viņa tikai 61 sekundē servi noturēja "sausā", panākot izlīdzinājumu 4:4. Pēc tam sekoja ātrs "sausais" breiks, kad Pliškovai daudz kļūdu. Servējot par uzvaru mačā, Lučiča Baroni zaudēja vienu izspēli.

Horvātijas tenisiste otro reizi iekļuva "Grand Slam" pusfinālā. Pirmais viņai bija pirms 18 gadiem Vimbldonā! Lučiča-Baroni ir otrā neizsētā tenisiste, kura šonedēļ sasniedza Melburnas pusfinālu. Vakar tas izdevās Koko Vandevei. Austrālijā iespētais Mirjanai 34 gadu vecumā pirmdien dos jaunu rekordu rangā, pirmoreiz iekļūstot Top 30, šobrīd nodrošinot vismaz 29. vietu. Viņas pašreizējais rekords ir 32. vieta, to sasniedzot 1998. gadā. Arī Pliškovai būs jauns rekords, nokļūstot 3. vietā. Tas būs par divām pozīcijām uzlabots pašreizējais rekords.

Viljamsa graujoši pārtrauc Kontas deviņu uzvaru sēriju

Pērn Melburnā karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu sasniegusī Johanna Konta pirms mača ar seškārtējo čempioni Serēnu Viljamsu bija sasniegusi deviņu uzvaru sēriju, turklāt bez zaudējumiem cīnījās jau 18 setos pēc kārtas. Mačā, kurā viņa titulētajai amerikāniete atņēma tikai piecus geimus, Kontai iespējas bija abos setos, turklāt otrajā viņa pat bija vadībā ar breiku, bet no 3:1 zaudēja piecus geimus pēc kārtas.

Viljamsai šodien bija zems pirmās serves % - tikai 46, turklāt mača sākumā situācija bija vēl nepatīkamāka, pirmajos divos geimos trāpot tikai 36% pirmo servju. Konta tā tika pie agras breika iespējas, bet trešajā geimā savu pirmo breikbumbu neizmantoja, pārforsējot ar "backhand" sitienu. Nākamajā geimā, tagad servējot pašai, Kontu atkal pievīla sitiens no neērtās puses. No 15:40 atspēlējusi pirmo breikbumbu, viņa iesita tiklā ar "backhand". Viljamsa ilgā cīņā pie rezultāta 5:2 ar asiem uzbrukumiem nopelnīja vēl vienu breiku, kad Konta servi neprata nosargāt no 40:15 pārsvara.

Konta 2. seta otrajā geimā izglābās no 0:40, kad Viljamsa trīs reizes pēc kārtas breikbumbu izspēlē bumbiņu ietrieca tīklā. Pati nespējusi iegūt breiku, Viljamsa nākamajā geimā zaudēja savu servi. Serēnai divas pašas radītas kļūdas, bet vēl divās epizodēs neprecīzi nospēlēt lika pretiniece. Konta drīz bija priekšā ar 3:1, turpinājumā pie vārda vairs netiekot. Sestajā geimā viņa servi zaudēja "sausā", Viljamsai palīdzot ar trim nepiespiestajām kļūdām (divas ar "forehand" un viena ar servi), bet astotais geims, Viljamsai vēlreiz izceļoties ar breiku, beidzās ar amerikānietes diagonālo "backhand".

Viljamsai ceturtdien būs 34. "Grand Slam" pusfināls (bilance: 28-5), Melburnā tik tālu tiekot astoto reizi. Viņa uzvarēja visos septiņos iepriekšējos "Australian Open" pusfinālos. Šī gada pusfinālistu vecums ir apbrīnas vērts: 36, 35, 34 un 25 gadi.

"Australian Open 2017". Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Serena Williams – (9) Johanna Konta6:2 6:3
Mirjana Lucic-Baroni – (5) Karolina Pliskova6:4 3:6 6:4
CoCo Vandeweghe – (7) Garbine Muguruza6:4 6:0
(13) Venus Williams – (24) Anastasia Pavlyuchenkova6:4 7:6(3)

, 2017-01-25 09:44, pirms 7 gadiem
Ehhhh ...
Tā cerēju uz Kontas - Koko finālu ...
, 2017-01-25 10:02, pirms 7 gadiem
Tantes normāli bliež un neizskatās, ka drīzumā kkas mainīsies. Rafam jāņem šodien, tad būs arī onkulīšu pusfināls.
, 2017-01-25 10:08, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Tantes normāli bliež un neizskatās, ka drīzumā kkas mainīsies. Rafam jāņem šodien, tad būs arī onkulīšu pusfināls.
Dimitrovs vēl līdz onkulītim nevelk.
, 2017-01-25 13:17, pirms 7 gadiem
Mirjama tai foto tik melna kā màsas Viljamsas..
, 2017-01-25 18:55, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Mirjama tai foto tik melna kā màsas Viljamsas..
Tu noteikti kautko jauc. Reku īstā Miriama https://www.youtube.com/watch?v=ikt...
, 2017-01-25 22:21, pirms 7 gadiem
nicks, nu...nezinu ...es par to foto, kas šajā rakstā - tà esot Mirjama, kura tur uz korta četrrāpus un rakete blakus...àdas krāsa viņai melna, laikam pārsauļojusies...bet uzskatu, ka baltajam cilvēkam ir jàbūt baltam
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.