Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vai Šarapova pirmoreiz kopš 2004. gada uzvarēs Viljamsu?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Šarapova pirmoreiz kopš 2004. gada uzvarēs Viljamsu?
Marija Šarapova un Serēna Viljamsa pagājušā gada finālā Melburnā
Foto: Reuters/Scanpix

Atbilde uz šo un vēl dažiem "Australian Open" ceturtdaļfinālu jautājumiem tiks saņemta otrdien, kad tiks izspēlēta ceturtdaļfinālu programmas pirmā daļa – pa divām spēlēm gan sieviešu, gan vīriešu turnīrā. Lielais teniss Eurosport kanālā.

Vai Šarapova pirmoreiz kopš 2004. gada uzvarēs Viljamsu?

Marija Šarapova pirmajos četros mačos servējusi lieliski, trijos sakrājot 11 vai vairāk eisu. 4. kārtā gūtajā uzvarā pār Belindu Benčiču viņai bija 21 eiss (karjeras rekords), bet iepriekšējā spēlē pret Lorenu Deivisu 16. Dubultkļūdu šajā turnīrā nav daudz – četrās spēlēs kopā tikai 17, kas Šarapova patiešām ir "tikai".

Un tik laba servēšana Šarapovai būs nepieciešama mačā pret Viljamsu, kuru viņa nav uzvarējusi kopš 2004. gada. Maša togad guva abas uzvaras pār Serēnu Viljamsu, bet kopš tā laika viņu vairs nav uzvarējusi un to nevarēja izdarīt arī pērn "Australian Open" finālā, kad Viljamsa spēlēja, būdama apslimusi. Viljamsai savstarpējās cīņās tagad ir jau 18-2 pārsvars, uzvarot jau 17 mačus pēc kārtas. Viljamsa uzvarējusi arī 14 setus pēc kārtas un 17 uzvarēto maču sērijas laikā Šarapovai zaudējusi tikai trīs setus!

Viljamsa turnīru sāka ar grūtu uzvaru pret Kamilu Džordži (6:4, 7:5), kas viņai bija pirmā oficiālā spēle kopš septembra sākuma. Nākamajos trīs mačos Viljamsa pretinieces nav žēlojusi, zaudējot kopumā tikai astoņus geimus. Skaidrs, ka Sūveja Šeja, Darja Kasatkina un Margarita Gasparjana nav Šarapovas līmeņa spēlētājas, taču jāatzīmē arī tas, ka Viljamsa patiešām spēlējusi kvalitatīvu tenisu, neskatoties uz pretinieču spēku. Un mačos pret Šarapovu viņai papildus motivācija nav nepieciešama. Šarapovai būs jāatrod kaut kas īpašs, lai pārtrauktu ieilgušo zaudējumu sēriju pret ranga līderi.

Gan Agņeška Radvaņska, gan Karla Svaresa Navarro iepriekšējā spēlē izglābās. Aga no 2:5 uzvarēja piecus geimus pēc kārtas 3. setā pret Annu-Lēnu Frīdsamu, bet Svaresa Navarro no 0:2 sešus pēc kārtas izšķirošajā setā pret Darju Gavrilovu. Aga 4. kārtas mačā pret Frīdsamu bija ļoti tuvu zaudējumam, jo vāciete spēlēja ļoti agresīvu tenisu. Mačā pret Svaresu Navarro viņai par tik iespaidīgu "apšaudi" nav jāuztraucas, toties vajadzētu būt sīvākam tenisam garajās izspēlēs. Radvaņska savstarpējos mačos ir vadībā ar 3-1. Svaresa Navarro vēl ne reizi nav uzvarējusi "Grand Slam" ceturtdaļfinālā (0-4).

Džokoviča un Federera pusfināls?

Novaks Džokovičs svētdien četrarpus stundas mocījās ar Žilu Simonu, piecu setu uzvarā sakrājot 100 nepiespiestās kļūdas, kas ranga līderim ir neiedomājama statistika. Tik nekvalitatīvs sniegums lielā mērā skaidrojams ar Novaka vēsturiski labi zināmajām problēmām, kad jāspēlē saulē un karstumā. Ceturtdaļfināls pret Kei Nišikori viņam būs vakarā, kas noteikti uzlabos pieckārtējā čempiona sniegumu. Džokovičam pret Nišikori ir 5-2 bilance, uzvarot pēdējos četrus mačus. "Grand Slam" turnīros ir neizšķirts 1-1. Džokovičs 2010. gadā uzvarēja trīs setos Parīzē, bet Nišikori 2014. gadā bija pārāks četros setos Ņujorkā.

Tāpat kā Džokovičam, arī Tomāšam Berdiham aizvakar spēlēšana saulē bija problemātiska, piecos setos tomēr spējot tikt galā ar Roberto Bautistu Agutu. Otrdien Čehijas pirmajam numuram atkal jāspēlē pēcpusdienā. Berdihs laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam Rodžeru Federeru uzveica piecas reizes astoņos mačos, bet kopš tā laika atkal ir Šveices pirmā numura dominance – Rodžers uzvarējis četrus mačus un astoņus setus pēc kārtas. "Grand Slam" turnīros abi nav tikušies kopš 2012. gada "US Open", kur pārāks bija Berdihs. Viņam uzvaras pēdējos divos "Grand Slam" mačos, bet kopējā bilance šī līmeņa turnīros ir 4-2 Federera labā, ieskaitot 2-0 Melburnā.

     [+] [-]

, 2016-01-25 23:36, pirms 8 gadiem
3:45, iespējams, ir pats nērtākais laiks pat tad, ja 5:30 ir GSW-SAS

     [+] [-]

, 2016-01-26 00:30, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 3:45, iespējams, ir pats nērtākais laiks pat tad, ja 5:30 ir GSW-SAS
Ko tu gribēji, lai AO rīkotāji pieskaņo mača laikus nba spēlēm?

  -1 [+] [-]

, 2016-01-26 01:15, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: Ko tu gribēji, lai AO rīkotāji pieskaņo mača laikus nba spēlēm?
Gribēju, lai sulīgākos mačus ieliek vakarā. Galu galā, izšķirošās spēles ir ļoti pareocīgā laikā. Tāpat, ja neskaita AUS spēles, arī top izsēties lielākoties savas spēles aizvada pašā vakarā.

     [+] [-]

, 2016-01-26 06:22, pirms 8 gadiem
Serēna Mašu, kā jau bija gaidāms, nomazgāja vienos vārtos.
Agnešku nākošā kārtā gaida līdzīgs liktenis.
Paliek Vika.
Ļoti ceru, ka tur kaut kas varētu notikt.