Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kubots un Lindsteds Melburnā pirmo reizi uzvar "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā

Kubots un Lindsteds Melburnā pirmo reizi uzvar "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā
Roberts Lindsteds un Lukašs Kubots
Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" vīriešu dubultspēļu turnīrā šodien triumfēja zviedrs Roberts Lindsteds un polis Lukašs Kubots. Abiem tas ir pirmais "Grand Slam" tituls, kopā aizvadot tikai trešo turnīru.

Atšķirībā no sieviešu dubultspēļu turnīra, kurā viss notika "pēc plāna", kungu pāru sacensībās negaidītu iznākumu netrūka. Pagājušā gada čempioni brāļi Braieni pārsteidzoši zaudēja jau 3. kārtā. Tāds pats liktenis piemeklēja arī sacensību otro duetu Aleksandru Peju un Brunu Soaresu.

Finālu sasniegt izdevās tikai vienam izsētajam pārim, pie tam ar ne pārāk augsto 14. numuru spēlējušajiem Lukašam Kubotam un Robertam Lindstedam. Zīmīgi, ka viņu pretinieki finālā bija vairākas reizes uzmanības centrā nokļuvušie Ravens Klāsens un Eriks Butoraks. Viņi ne vien izslēdza Braienus, bet arī sarūgtināja Leitonu Hjuitu un Patriku Rafteru, kuram tas bija pirmais mačs Melburnā kopš 2004. gada. Butoraks ar Klāsenu pusfinālā ar 6:2, 6:4 spēcīgo Daniela Nestora un Nenada Zimoniča duetu.

Abi titulu pretendentu pāri "Grand Slam" turnīrā pirmo reizi spēlēja kopā. Kubotam ar Linstedu tas bija tikai trešais turnīrs kopā galvenajā tūrē, abos iepriekšējos – 2013. gadā Parīzē un šogad Brisbenā – zaudēts jau pirmajā mačā. Kubotam pirmais "Grand Slam" dubultspēļu fināls, bet Lindstedam trešais – viņš trīs gadus pēc kārtas (2010-2012) kopā ar Horiju Tekau zaudēja Vimbldonas titula spēlē.

Arī Butorakam un Klāsenam Melburnā bija pirmais "Grand Slam" kopā, bet vispār sestais turnīrs, spēlējot kopā. Abi pērn uzvarēja Kualalumpurā. Atšķirībā no Kubota un Lindsteda dueta, ASV un DĀR pārī nebija neviena tenisista ar "Grand Slam" finālu pieredzi. Abu duetu izredzes uz titula izcīnīšanu tika vērtētas līdzīgi.

Kubots ar Lindstedu jau no pirmajām izsēlēm nodemonstrēja, ka ir gan labāk noskaņojušies finālam, gan arī viņiem bija labāka organizācija kortā. Eiropas komanda jau trešajā geimā ieguva pirmo breiku, dototies pretī komfortablai uzvarai – 6:3, 6:3.

Kubots kļuva par otro poli, kuram izdevies uzvarēt "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā. Vojteks Fibaks kopā ar Kimu Vorviku 1978. gadā triumfēja Melburnā. Savukārt Zviedrijai pirmais "Grand Slam" dubultspēļu čempions kopš 2007. gada "US Open", kurā Simons Aspelins uzvarēja kopā ar Džulianu Noulu. Pēdējais Melburnā uzvarējušais zviedrs bija Jūnass Bjerkmans, kurš 2001. gadā titulu izcīnīja kopā ar Todu Vudbridžu.


, 2014-01-25 17:51, pirms 10 gadiem
Bjorkmans 2001.gada uzvareja, Yo
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.