Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Otrajā pusfinālā sacentīsies Kvitova un Šarapova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Otrajā pusfinālā sacentīsies Kvitova un Šarapova
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien noskaidrojās atlikušās divas "Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālistes. Vimbldonas fināla atkārtojumā Petra Kvitova tiksies ar Mariju Šarapovu. Abas šodien guva uzvaras divos setos – čehiete apspēlēja Sāru Erani (6:4, 6:4), bet Šarapova sagrāva tautieti Jekaterinu Makarovu – 6:2, 6:3.

Kvitova dabū pasvīst pret Erani

Kvitova šajā spēlē bija liela favorīte un arī guva prognozēto uzvaru, taču ne bez piepūles. Pirmais sets čehietes nepiespiesto kļūdu (22) dēļ sanāca gana sīvs. Sākusi ar breiku, Kvitova otrajā geimā savu servi zaudēja no 40:0 pārsvara. Turpinājumā Vimbldonas čempione regulāri caursita pretinieces aizsardzību un izvirzījās vadībā ar 5:2. Ar pirmo piegājienu izservēt setu Petra nespēja, astoto geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Otrais mēģinājums bija labāks un setā uzvara ar 6:4.

Erani ar savu spēles variēšanu (slaisi un dropšoti) spēja izsist Kvitovu no ritma, kā rezultātā uzvarēja vairāk geimos nekā spēles loģika prasītu. Čehiete otro setu sāka ar breiku, taču tad atkal sākās kļūdu sērija, bet Erani drošāk darbojās uzņemšanā, pat brīžiem neatvairāmi atsitot Kvitovas serves. Mazā itāliete uzvarēja četros geimos pēc kārtas, otrajā setā esot priekšā ar 4:1. Tālāk pretinieci Kvitova neatlaida, pārslēdza ātrumus un vinnēja piecus geimus pēc kārtas, maču pabeidzot divos setos – 6:4, 6:4.

Šarapovai viegla uzvara pret Makarovu

Šarapova spēlē pret iepriekšējā kārtā Serēnu Viljamsu apspēlējušo Jekaterinu Makarovu lieki laiku netērēja. Maša agresīvi uzbruka un bieži izmantoja pretinieces vājo otro servi. Pirmajā setā 2008. gada čempione savu tautieti sagrāva ar 6:2 un varēja būt vēl iespaidīgāks pārsvars. Otrajā geimā Makarova atspēlēja četras breikbumbas, bet sestajā ar eisu vēl vienu, tādā veidā tiekot pie diviem geimiem setā.

Otrā seta sākumā Makarova ar ļoti labu aizsardzību izkaroja sev breika pārsvaru (2:1), kas gan uzreiz tika zaudēts. Ceturtajā geimā Katjai divas dubultkļūdas, divās izspēlēs Šarapova labi uzsita un atspēlējās. Arī otrajā setā Šarapova būtu zaudējusi tikai divus geimus, ja vien pirmās mačbumbas izspēlē neiesistu vieglu sitienu tīklā. Ar savu servi punkts tika pielikts – 6:3.

Pusfinālā, kas notiks ceturtdien, Šarapova lūkos Kvitovai revanšēties par zaudējumu pagājušā gada Vimbldonas finālā (3:6, 4:6). Kopējā attiecību bilance Mašai ar Petru ir 2-1 čehietes labā. Kvitova vēl vienu uzvaru guvusi pērn rudenī Tokijā, bet Šarapova bijusi pārāka abu pirmajā tikšanās pirms diviem gadiem Memfisā.

Australian Open 2012. Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
(11) Kim Clijsters - (1) Caroline Wozniacki6:3 7:6(4)
(2) Petra Kvitova - Sara Errani6:4 6:4
(3) Victoria Azarenka - (8) Agnieszka Radwanska6:7(0) 6:0 6:2
(4) Maria Sharapova - Ekaterina Makarova6:2 6:3

Pusfinālu pāri (ceturtdien)

Spēle
(2) Petra Kvitova - (4) Maria Sharapova
(3) Victoria Azarenka - (11) Kim Clijsters

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-25 08:25, pirms 12 gadiem
Maria vinnēs,protams,ja samazinās savu kļūdu %.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 08:38, pirms 12 gadiem
A tās viņa nesamazina, katru reizi skaties un sirmo

     [+] [-]

, 2012-01-25 16:30, pirms 12 gadiem
Handbola klubs HK S&A Skrīveri lūdz jums palīdzību. Lūdzu nobalsojiet par mūsu iesniegto projektu labiedarbi.lv
Atbalstīsim Latvijas sporta un handbola kustību. Nestāviet malā. Paldies jau iepriekš visa kluba un handbola federācijas vārdā.

draugiem.lv

Handbolisti lūdz palīdzību, lai sasniegtu mērķi...

     [+] [-]

, 2012-01-25 16:47, pirms 12 gadiem
Visas pusfinaalistes koloritas personibas.Lai uzvar speeciigaakaa.Lielakais prieks ka bez Wiljamsu un Woznacki piedalisanos.

     [+] [-]

, 2012-01-25 19:06, pirms 12 gadiem
Varbūt kautkādu cieņu sportistiem tomēr? Vismaz rakstos pilnu vārdu varētu rakstīt, pietiek jau ar tiem ākstiem kas visādus edža maša paša un vēl visādus tamlīdzīgus murgus komentos raksta... :/ Es būtu šokā ja manu vārdu saīsinātu neizskaidrojamu iemeslu dēļ kautkur publiski.