Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Nadals šomēnes otro reizi pret Raoniču, Viljamsai Kontas pārbaudījums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals šomēnes otro reizi pret Raoniču, Viljamsai Kontas pārbaudījums
Milošs Raoničs
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien "Australian Open" tenisa turnīrā noformēs pusfinālu sastāvu, izspēlējot divas spēles gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās. Kungu turnīrā lielākā interese par Rafaela Nadala un Miloša Raoniča maču, bet dāmu sacensībās par Serēnas Viljamsas un Johannas Kontas tikšanos.

Rafaels Nadals uzvarēja pirmos piecus mačus pret Milošu Raoniču un šajās spēlēs par savas serves geimiem faktiski varēja daudz nenoraizēties, kamēr problēmu uzņemšanā labi zināmu iemeslu dēļ netrūka. Pirmajās piecās tikšanās reizēs Raoničam spāni izdevās nobreikot tikai divas reizes, ne vairāk par vienu atsevišķā mačā.

Tagad situācija vairs nav tik vienkārša. Kamēr agrāk Raoničs bija zināms kā izteikti ļoti labs servētājs ar ierobežotu tenisu uzņemšanā, tagad viņa spēle pretinieku serves geimos ir ar būtiskiem uzlabojumiem. Abi tenisisti šogad vienreiz jau ir tikušies, un tajā spēlē pārāks bija Raoničs, Rafu ar 4:6, 6:3, 6:4 pieveicot Brisbenā. Tā viņam ir tikai otrā (2-5) uzvara pār Nadalu. Pirmā gūta 2015. gadā Indianvelsā, kur Milošs atspēlēja trīs mačbumbas.

Nadalam šogad ir vairāk informācijas par Raoniča spēli nekā līdz šim, jo Rafas treneru komandā ir Karloss Moija, kurš pagājušajā sezonā strādāja ar šobrīd ranga 3. vietā esošo Raoniču. Pirms dažām nedēļām Brisbenā notikušajā mačā no tā gan liela labuma nebija, jo Nadals zaudēja. Tiesa, viss varēja būt citādāk, ja vien viņš pēc uzvaras 1. setā nākamā seta vidū breikbumbas izspēlē nekļūdītos ar apvedošo sitienu, kas liedza iegūt seta un breika pārsvaru.

Šī mača uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu vai Davidu Gofānu. Bulgāram plusu vairāk – kopumā labāks teniss, lielāka pieredze un perfekta savstarpējo maču bilance. Skaitot visus līmeņus, Dimitrovs ir vadībā ar 4-0. Vienīgais ATP mačs bija 2014. gadā "US Open", kur Dimitrovs 3. kārtas mačā uzvarēja ar 0:6, 6:3, 6:4, 6:1. Gofāns "Grand Slam" turnīros nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu (0-1), kamēr Dimitrovam tas vienreiz (1-1) ir izdevies.

Johanna Konta tiek uzskatīta par Serēnas Viljamsas bīstamo pretinieci no tām spēlētājām, kuras vēl ir palikušas turnīrā. Abās ceturtdaļfinālu sasniegušas bez zaudētiem setiem, turklāt Kontai šobrīd ļoti iespaidīga 18(!) pēc kārtas uzvarētu sērija, kas sākās savā dzimtajā pilsētā Sidnejā, kur viņa bez zaudētiem setiem (10-0) triumfēja "Premier" sērijas turnīrā.

Viljamsa uzvarējusi 11 "Grand Slam" ceturtdaļfinālos pēc kārtas, šajā posmā bez zaudējumiem esot kopš 2013. gada janvāra, kad Melburnā piekāpās savai tautietei Slounai Stīvensai, toreiz gan spēlējot ar savainojumu. Šobrīd viņai veselības problēmu nav, bet ar spēles kvalitāti tās gan mēdz būt. Pirmajos trīs mačos nospēlējot labi, 4. kārtā viņai ļoti neglīta uzvara pār Barboru Stricovu. Čehiete lika amerikānietei spēlēt garās izspēles, kur viņai daudz kļūdu. Pret Kontu būs citādāks, Viljamsai daudz patīkamāks mačs, jo Kontai arī nepatīk bumboties, punktus cenšoties pabeigt pēc iespējas ātrāk. Abām tenisistēm tā būs pirmā tikšanās.

Mirjanai Lučičai-Baroni bija jāgaida 18 gadi, lai atkal tiktu "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Karolīnai Pliškovai bija jāgaida 18 turnīri, lai pirmoreiz šajā līmenī tiktu līdz Top 8 posmam, tam notiekot pērn Ņujorkā. Tagad viņai divi ceturtdaļfināli pēc kārtas. Pliškovai pret Lučiču-Baroni ir 3-2 bilance un liels favorītes statuss trešdien gaidāmajā mačā. Horvātijas veterānei pēdējo divu nedēļu laikā Austrālijā lielāka slodze, tālāk tiekot dubultspēles (viņa spēlēja vakar, kamēr Pliškova atpūtās), turklāt Mirjanai ir arī kājas savainojums.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-24 23:23, pirms 7 gadiem
Traks siets melnajai mambai - pienācis tas brīdis, kad viņai ir reāla konkurence. Būs jāuzveic 2 potenciālas 1.raketes.

     [+] [-]

, 2017-01-25 00:38, pirms 7 gadiem
ceru ka tomēr Konta, lai Serēna var cilvēcīgi braukt precēties

     [+] [-]

, 2017-01-25 07:07, pirms 7 gadiem
Dāmām finālā redzu Kontu un Koko.