Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Fereram un Vavrinkam grūti pārbaudījumi pret servētājiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Fereram un Vavrinkam grūti pārbaudījumi pret servētājiem
Davids Ferers
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pirmdien "Australian Open" tenisa turnīrā būs zināmi visi vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālisti. Vīriešu turnīrā divas saistošākās spēles solās būt Stena Vavrinkas un Miloša Raoniča tikšanās, kā arī Davida Ferera mačs pret Džonu Isneru. Sacensības no Melburnas tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli.

Ferers un Vavrinka pret servētājiem

Gan Milošs Raoničs, gan Stens Vavrinka šogad uzvarējuši vienā turnīra un pirms 4. kārtas tikšanās sasnieguši perfektu 7-0 bilancei 2016. gada sezonā. Vavrinka līdz šim dominējis mačos ar Raoniču, viņu uzvarot visos četros dueļos, turklāt zaudējis tikai vienu no deviņiem setiem, kas bija pats pirmais sets 2012. gadā Sinsinati turnīrā.

Vēl vairāk – Vavrinka uzvarējis arī visus piecus taibreikus pret Raoniču. Kāpēc šoreiz Raoničam ir pamats cerēt uz neveiksmīgās sērijas pārtraukšanu? Pirmkārt, viņš ir labā formā un šogad ne vien stabili servē, bet ir arī pielicis spēlē uzņemšanā. Otrkārt, Vavrinka neesot 100% kondīcijā, proti, ir apslimis. Treškārt (un šis nav sevišķi nopietns iemesls, bet tomēr pieminēšanas vērts gan), Raoničs Vavrinku pavisam nesen pieveica neoficiālā spēlē, to izdarot pārbaudes turnīrā Abū Dabī (7:5, 7:5).

Isners pirmajos trīs mačos sakrājis 101 eisu un pretiniekiem breika iespējas nav devis. Tiesa, sāncenši nav bijuši no spēcīgākajiem – Ježijs Janovičs, Marsels Granoljerss un Felisiano Lopess. Lielais Džons pirmdien tiksies ar tenisistu, kuram ir viena no labākajām uzņemšanās spēlēm šobrīd ATP tūrē. Un Ferers šīs prasmes pret Isneru veiksmīgi izmantojis ne vienu vien reizi – Davidam pret Isneru ir 6-1 bilance.

Bernardam Tomikam patīk daudz runāt. Pirms spēles pret Endiju Mareju viņš izteicās, ka centīsies gūt iedvesmu no Kevina Andersona uzvaras "US Open" pret Mareju. Kas notika Ņujorkā? Kevins pirmoreiz dzīvē pārvarēja "Grand Slam" 4. kārtu un to izdarīja, uzveicot Mareju. Toreiz gan skots bija diezgan saguris, jo viņam bija ļoti smaga vasara, kā arī Ņujorkā iepriekšējās kārtās spēlēti lieki seti mačos pret vājiem pretiniekiem. Tagad Melburnā nav neviena, ne otra, ja neskaita vienu noslinkoto setu pret Žuau Sousu. Tomikam spēle nav slikta, taču līdz šim Marejam viņš trīs spēlēs tā arī nav spējis atņemt nevienu setu. Un tikai vienā no septiņiem setiem viņš spējis uzvarēt vairāk par trim geimiem.

Andrejs Kuzņecovs izmantojis ļoti veiksmīgu izlozi un no sekcijas, kurā bija Rafaels Nadals, tika līdz 4. kārtai. Nadalu viņš tā arī nesatika, turklāt apstākļu sakritības rezultātā ar nopietniem spēkiem nav sastapies. 1. kārtā uzvarēts mūžam talantīgais, bet arvien nespējīgais Raiens Herisons, pēc tam pēc pieciem setiem ar Ernestu Gulbi pārgurušais Žeremī Sardī un visbeidzot mazais Dudi Sela, kuram īstā vieta ir "Challenger" turnīros. Ja Gaels Monfīss pirmdien neuzvarēs Kuzņecovu, francūzim ir jāizdara ļoti nopietni secinājumi par dzīves izvēlēm.

Vai Ķīnas brīnums sasniegs arī ceturtdaļfinālu?

Kas par turnīru Šuajai Čanai! Ķīnas tenisiste pirms "Australian Open" nopietni apsvērusi domu beigt karjeru, jo rezultātos progresa nebija. Ja mazajos turnīros viņa šad un tad kādu uzvaru guva, tad "Grand Slam" turnīros bija bezcerīga – pirms ierašanās Melburnā gaužām bēdīga bilance ar 0-14. Uzzinot, ka 1. kārtā būs jātiekas ar Simonu Halepu, pamata optimismam nebija. Un tomēr...

Čana sakāva gan Halepu, gan arī divos setos uzveica Alizē Kornē un Varvaru Lepčenko, samērā pārsteidzoši iekļūstot 4. kārtā. Čana to paveikusi ar ļoti agresīvu spēli, kas pretiniecei dod visnotaļ ierobežotas iespējas pretoties. Tāpat spēlē (vai precīzāk – var spēlēt) Medisona Kīsa. Viņa pirms gada Austrālijā sasniedza pirmo "Grand Slam" pusfinālu, bet 12 mēnešus vēlāk Melburnā nav spēlējusi pārliecinoši. Pēdējos divos mačos viņai bija nepieciešami trīs seti, turklāt pret Anu Ivanoviču Kīsa bija iedzinējos ar setu un 0-3. Čanai ar Kīsu savstarpējos mačos, ieskaitot ITF un kvalifikācijas, ir neizšķirts 2-2.

Jekaterina Makarova atkal labi spēlē Melburnā. Tas, protams, nav pārsteigums. Viņa šeit pirms gada sasniedza pusfinālu un arī šoreiz ir tikusi tālu. Johanna Konta otrajā "Grand Slam" turnīrā tikusi līdz 4. kārtai, kas viņai šī līmeņa turnīros ir labākais rezultāts. Ņujorkā Konta par vietu ceturtdaļfinālā zaudēja Petrai Kvitovai (5:7, 3:6), abos setos neveiksmīgi nospēlējot beigas.

Tagad Kontai 4. kārtā atkal mačs ar kreili, kurai ir laba serve. Abas ir vienreiz tikušās, un pagājušajā vasarā Kontā Īstbornā uzvarēja divos setos (6:2, 6:4). Starp citu, Konta ir dzimusi Austrālijā (Sidnejā), bet pārstāv Lielbritāniju. Britiem savas pārstāves "Grand Slam" ceturtdaļfinālā nav bijis kopš 1984. gada.

Divkārtējā čempione Viktorija Azarenka pretinieces šajā turnīrā un vispār arī šosezon nav žēlojusi. Azarenka 2016. gadā nospēlējusi astoņus mačus, visos uzvarējusi divos setos un nevienā no setiem nav zaudējusi vairāk par trim geimiem. Šodien Azarenkai pretiniekos tenisiste, kas pārliecinoši uzvarēta jau četras reizes. Vikai pret Barboru Stricovu ir perfekta 4-0 bilance mačos un 8-0 setos. Nevienā no astoņiem setiem nav zaudēts vairāk par četriem geimiem. Interesanti, ka abas Melburnā tiksies jau trešo gadu pēc kārtas. 2014. gadā Vika 2. kārtā uzvarēja ar 6:1, 6:4, bet pērn 3. kārtā ar 6:4, 6:4.

Vācijai ir garantēta vieta ceturtdaļfinālā, jo vienu 4. kārtas pāri veido šīs valsts tenisistes – Andželike Kerbere un Annika Beka. Abas zināmas kā aizsardzības un pretuzbrukumu tenisa spēlētājas, turklāt abas ir ar ļoti labu fizisko sagatavotību. Labāks uzbrukums ir Kerberei, kurai arī daudz lielāka pieredze lielajos turnīros. Viņa arī bez šaubām liela favorīte gaidāmajā spēlē.

Pirmdienas spēļu programma pieejama šeit.

     [+] [-]

, 2016-01-24 22:20, pirms 8 gadiem
Ja Gaels Monfīss pirmdien neuzvarēs Kuzņecovu, francūzim ir jāizdara ļoti nopietni secinājumi par dzīves izvēlēm.

Nevajag dramatizēt!

Monfīss arī nav nekāds superstārs tenisā kurš tādu kā Kuzņecovs kož kā riekstus, drīzāk jau šovmenis kurš labi spēlē tenisu, Kuzņecova uzvara nebūs absolūti nekāds pārsteigums, labi spēlē, uzņēmis labu temp!

Ko tad Nadalam teikt kurš ne reizi vien ir paklupis pret ļoti švakiem pretiniekiem? Atcerēsimies to pašu Wimbldonu!