Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

21 eiss Šarapovai palīdz nodrošināt ceturtdaļfinālu ar Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

21 eiss Šarapovai palīdz nodrošināt ceturtdaļfinālu ar Viljamsu
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

Iespaidīga servēšana, sakrājot karjeras rekorda vērtu 21 eisu, palīdzēja Marijai Šarapova "Australian Open" 4. kārtas mačā ar rezultātu 7:5, 7:5 pieveikt Belindu Benčiču. 2008. gada čempiones nākamā pretiniece pagājušā gada fināla atkārtojumā būs seškārtējā čempione Serēna Viljamsa.

Pirmoreiz sacenšoties ar Šveices labāko tenisisti, Marija Šarapova pilnībā dominēja, taču regulāri pieļāva daudz kļūdu, tāpēc mačs bija sīvāks, nekā tam bija jābūt. Šarapova izcēlās ar 21 eisu, 58 tīri uzvarētām izspēlēm, taču pieļāva arī 48 nepiespiestās kļūdas, kuru dēļ Belinda Benčiča spēja izvairīties no sagrāves.

Šarapovai 1. setā breikbumba(s) bija visos Benčičas serves geimos! Ar to realizāciju bija lielas problēmas, regulāri sitot autā un tīklā. Benčiča pat divreiz bija vadībā ar breiku, taču Šarapova, izmantojot Belindas vājās serves un nepietiekami labu kustēšanos, viegli atspēlējās. Šarapova pie 10. geimā ar divām "forehand" kļūdām izniekoja divas setbumbas, bet divus geimus vēlāk spēja nokārtot vēl vienu breiku, izvairoties no taibreika.

2. seta pirmajā pusē problēmas serves geimos bija Šarapovai, kura katrā no pirmajiem trim serves geimiem atspēlēja vienu breikbumbu, ik reizi to izdarot ar eisu. Neatvairāmu servju Šarapovai ļoti daudz otrajā mačā pēc kārtas. Aizvakar pret Lorenu Deivisu bija 16, bet šodien 21 nozīmēja jaunu rekordu. Arī 2. setā Benčiča servi zaudēja pie rezultāta 5:6. Šarapova punktu pielika ar otro mačbumbu, spēcīgi atsitot pretinieces pirmo servi.

Serēna Viljamsa pēc grūtās uzvaras 1. kārtā pār Kamilu Džordži (6:4, 7:5) nākamajos trīs mačos kopā zaudējusi tikai astoņus geimus un šodien pavisam viegli tika galā ar "Grand Slam" 4. kārtu pirmoreiz sasniegušo Margaritu Gasparjanu – 6:2, 6:1. Viljamsai Šarapovai nav zaudējusi kopš 2004. gada, kad Maša guva abas uzvaras (2-18). Viņa Viljamsu nevar uzvarēt jau vairāk nekā desmit gadus un pērn to nespēja paveikt šī turnīra finālā arī pret apslimušu Viljamsu, zaudējot ar 3:6, 6:7(5).

Divu punktu attālumā no zaudējuma bija Agņeška Radvaņska, kurai izdevās izglābties dramatiskā mačā pret Annu-Lēnu Frīdsamu – 6:7(6), 6:1, 7:5. Agresīvi spēlējošā vāciete Agai sagādāja ļoti daudz problēmu, regulāri caursitot polietes aizsardzību. Frīdsama 3. setā bija vadībā ar 5:2, taču turpinājumā vairs neuzvarēja nevienā geimā. Kad Radvaņska panāca izlīdzinājumu 5:5, Frīdsamai bija pamatīgi krampji abām kājām. Vācijas tenisiste vairs nespēja pienācīgi servēt, bet Radvaņska pretinieci nežēloja, izmantojot "dropšotu" taktiku. Radvaņska "Australian Open" ceturtdaļfinālā spēlēs sesto reizi (2008, 2011-14).

Karla Svaresa Navarro apstiprināja pieredzes nozīmi spēlēs pret jaunības azartu. Spānijas tenisiste mačā pret mājinieci Darju Gavrilovu zaudēja pirmos septiņus geimus, toties uzvarēja pēdējos sešos un visā mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 0:6, 6:3, 6:2. Gavrilova pēdējā setā bija vadībā ar 2:0, turklāt trešajā geimā neizmantoja iespēju iegūt divu breiku pārsvaru, netrāpot "backhand" sitienu pa līniju. Kamēr Daša spēlēja agresīvu un riskantu tenisu, daudz kļūdoties, Svaresa Navarro darbojās mierīgi un no 0:2 uzvarēja sešos geimos pēc kārtas. Karlai otrais ceturtdaļfināls Melburnā, tik tālu tiekot arī 2009. gadā.

"Australian Open 2016". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti 24. janvārī

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Margarita Gasparyan6:2 6:1
(4) Agnieszka Radwanska – Anna-Lena Friedsam6:7(6) 6:1 7:5
(5) Maria Sharapova – (12) Belinda Bencic7:5 7:5
(10) Carla Suarez Navarro – Daria Gavrilova0:6 6:3 6:2

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (5) Maria Sharapova
(4) Agnieszka Radwanska – (10) Carla Suarez Navarro