Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs un Marejs dodas cīņā par savstarpēju pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs un Marejs dodas cīņā par savstarpēju pusfinālu
Davids Ferers spēlei pret pasaules pirmo numuru gatavojas laivā
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Melburnā tiks izspēlētas atlikušās ceturtdaļfinālu spēles. Vīriešu turnīrā otro pusfināla pāri centīsies izveidot Novaks Džokovičs un Endijs Marejs, tiekoties attiecīgi ar Davidu Fereru un Kei Nišikori. Savukārt dāmu turnīrā cīņu gan par titulu, gan arī ranga 1. vietu turpinās Marija Šarapova un Petra Kvitova. Vimbldonas finālistes spēlēs ar attiecīgi Jekaterinu Makarovu un Sāru Erani.

Šarapovai un Kvitovai jāapliecina favorītu statuss

Rīt ceturtdaļfinālu teniss Austrālijas tenisa leģendas Roda Leivera vārdā nodēvētajā kortā sāksies nedaudz agrāk. Proti, pirmā spēle notiks jau plkst. 11:00 pēc vietējā laika jeb plkst. 2:00 pēc Rīgas. Tāpat kā vakar, pirmās sāks dāmas. Abos mačos ir izteiktas favorītes, kuru paklupšana būs uzskatāma par sensāciju.

Pirmā kortā dosies Vimbldonas čempione Petra Kvitova, kura tiksies ar sīksto itālieti Sāru Erani. Augumā mazā (tikai 1.65 m) Erani pirmo reizi karjerā "Grand Slam" turnīros tikusi tālāk par 3. kārtu vienspēlēs. Erani turnīra gaitā uzvarējusi tādas tenisistes kā Nadju Petrovu, Soranu Kirsteju (1. kārtā izslēdza Samantu Stosuru) un lieliskā formā bijušo Čī Čenu. Itāliete četros mačos zaudējusi tikai vienu setu.

Tāda pati statistika arī Kvitovai, kurai bija milzīgas problēmas pret spānieti Karlu Suaresu Navarro – trešajā setā 0:2. Arī 4. kārtas spēlē pret Anu Ivanoviču čehiete vāji nospēlēja otro setu, tomēr prata uzvarēt. Kvitova pret Erani nav spēlējusi, tāpēc vismaz mača pirmā puse varētu būt līdzīga. Kvitovai ir spēks, bet Erani fantastiska aizsardzība. Visticamāk, uzvarēs pirmais.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā spēlēs ar kādu no krievietēm - Mariju Šarapovu vai Jekaterinu Makarovu. Katja sacēla pamatīgu troksni, iepriekšējā kārtā uzvarot pieckārtējo čempioni Serēnu Viljamsu (daudz palīdzēja amerikānietes kļūdas), pirms tam pieveiktas arī Kaja Kanepi un Vera Zvonarjova.

Turpretī Šarapova graujoši spēlēja pirmos trīs mačos, bet pret Sabīni Liziki pamanījās zaudēt pirmo setu, tomēr savācās. Maša bez šaubām būs favorīte arī rīt, bez tam uzvarējusi abas spēles pret savu tautieti. Intersanti, ka abas krievietes pagājušajā gadā divu nedēļu laikā divreiz tikās uz māla Madridē un Romā. Pirmajā spēlē Šarapovai uzvara ar 6:3, 3:6, 6:1. Otrajā graujošs 6:1, 6:1.

Jāpiebilst, ka Madridē ir ātrāks segums, kas Makarovai, kura labi servē, deva labākas izredzes uz panākumu. Rīt galvenais jautājums ir par to, cik daudz emociju Makarovai būs palicis pēc karjeras lielākās uzvaras iepriekšējā raundā. Krievijas tenisistu duelis pēc Kvitovas un Erani spēles, tiesa, ne ātrāk kā plkst. 3:30.

Marejam un Džokovičam jānokārto formalitātes

Tāpat kā dāmu sacensībās, arī atlikušajos divos kungu ceturtdaļfinālos ir izteikti favorīti. Plkst. 5:30 sāksies spēle starp pēdējos divos gados finālā zaudējušo Endiju Mareju un Japānas tenisa līderi Kei Nišikori. Skots jaunā trenera Ivana Lendla vadībā šogad uzvarējis visas deviņas oficiālās spēles, bet Melburnā zaudējis tikai vienu setu (1. kārtā pret Raienu Harisonu). Iepriekšējā kārta Marejam iznāca pagalam viegla, jo Mihails Kukuškins pēc ar 1:6 zaudētiem pirmajiem diviem setiem savainojuma dēļ izstājās.

Marejs noteikti būs svaigs, ko nevarētu teikt par Nišikori. Japānis pēdējās trīs kārtās nospēlējis 14 setus, kas pamatīgi ietekmēs viņa enerģiju. Marejs uzvarējis vienīgajā savstarpējā spēlē, kas bija pērn Šanhajas "Masters 1000" pusfinālā – 6:3, 6:0. Arī toreiz Nišikori bija aizvadījis nogurdinošu turnīru ar vairākām trīs setu spēlēm, bet cīņai pret Mareju spēka vairs neatlika. Nišikori tajā mačā netika ne pie vienas breikbumbas.

Ja par Mareju un Nišikori viss aptuveni skaidrs, tad čempionam Novakam Džokovičam gaidāma grūtāka spēle pret Davidu Fereru, kas sāksies plkst. 10:30. Atskaitot 2. kārtas maču pret Raienu Svītingu, kurā bija pieci seti, spānis izskatījies gana labi. Tas pats sakāms arī par Džokoviču, kurš gan 4. kārtā zaudēja setu Leitonam Hjuitam. Nole to skaidroja ar formas kritumu, kas periodiski mēdz skart ikvienu.

Savstarpējos mačos Džokovičam 6-5 pārsvars, bet Ferers uzvarējis pēdējo spēli, pērn gada noslēguma turnīrā Londonā serbu sasitot ar 6:3, 6:1. Džokovičs tolaik gan bija pārguris un sliktā formā, taču uzvara paliek uzvara. Melburnā abi spēlējuši 2008. gadā, arī toreiz sacenšoties ceturtdaļfināla stadijā. Džokovičs Fereru pieveica ar 6:0, 6:3, 7:5.

Lielais teniss sāksies plkst. 2:00, visi ceturtdaļfinālu mači Eurosport tiešraidē.

Trešdienas spēļu programma

LaiksSpēle
02:00Sāra Erani – Petra Kvitova
03:30Jekaterina Makarova – Marija Šarapova
05:30Endijs Marejs – Kei Nišikori
10:30Novaks Džokovičs – Davids Ferers

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

     [+] [-]

, 2012-01-24 19:16, pirms 12 gadiem
Džoko ar Fereru! varētu būt interesants mačs..

     [+] [-]

, 2012-01-24 20:20, pirms 12 gadiem
Mazliet pārsteidz bukiju vērtējums par Džokoviča - Ferera spēli. Nu nav Ferers tāds mīkstais, lai tik viegli padotos. Es teiktu, ka būs ļoti saspringts mačs. Ferers ir pamatīgs kapātājs - tas laikam visiem spāņiem ir iekšā. un ņemot vērā nestabilo Noles sniegumu pret Hjūitu, nedomāju, ka būs viegla spēle. Es drīzāk teiktu, ka Nole nebūt nav tādā formā kā pagājušās sezonas pirmā pusē. Drīzāk kā sezonas otrā pusē. Bet nu, laiks rādīs.
Marejs gan viegli gan jau ka uzvarēs. Japānis šeit vairs nepavilks diemžēl...

     [+] [-]

, 2012-01-24 21:01, pirms 12 gadiem
Piekriitu par koeficientu uz Dzhoko- Ferreru. Taapat Errani nav tik bezceriigi pret Kvitovu lai otrajai buutu 1,07 koefic.

Errani ir ljoti paarliecinosha, bet Petra jau sagaaza podus pret Suarezu-Navarro.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-24 21:54, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: beidziet - Džoko ir mega formā
To nu mēs rīt redzēsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-01-24 22:07, pirms 12 gadiem
messibesii2 rakstīja: par Mareju
Nu skaidra lieta. Visiem kam nepatīk Messi, tiem patīk Kristīne, Marejs un tamlīdzīgi gaiļi
Par japāni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-24 22:24, pirms 12 gadiem
messibesii2 rakstīja: jāā, Tev bijusi grūta bērnība.žēl tevis.......
Tev viegla, man tevis ari žēl.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 22:42, pirms 12 gadiem
atsakos atteikties no alus ©H.Simpsons, bet nu virsrakstu tadu izdomat ir jamak