Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Gulbis par apavu likstām, emocionalitāti vecuma iespaidā un uzvaru sēriju

Gulbis par apavu likstām, emocionalitāti vecuma iespaidā un uzvaru sēriju
Ernests Gulbis. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis (ATP 256.) sezonas pirmajā ''Grand Slam'' turnīrā ''Australian Open'' no pirmās kvalifikācijas kārtas ticis līdz trešajai kārtai pamatturnīrā, kur būs jāspēlē pret francūzi Gaelu Monfīsu (ATP 10.). Pēc iepriekšējā mača, kurā izdevās tikt galā ar ranga 55. numuru Aļjažu Bedeni, latvietis labā noskaņojumā piestāja uz garāku sarunu ar medijiem.

31 gadu vecais Ernests Gulbis pašlaik aizvada labāko ''Australian Open'' turnīru karjerā, pirmoreiz tiekot līdz trešajai kārtai. Melburnā latvietis aizvadījis jau piecas spēles, izcīnot uzvaras arī trīs kvalifikācijas mačos. ''Ik pa laikam man sanāk šādas sērijas. Tad jau redzēsim, cik gara tā ievilksies. Pēc tam es atkal uz pāris gadiem paņemu pauzi,'' ar sev raksturīgo ironiju pajokoja Gulbis.

Aizvadītā sezona latvietim nebija starp veiksmīgajām - patraucēja savainojumi un problēmas ar muguru, bet Gulbis atzina, ka ieliktais darbs starpsezonā ļāvis atkal demonstrēt veiksmīgāku sniegumu: ''Galvenais ir trenēties, uzņemt formu. Man bija divi mēneši ar ļoti, ļoti labiem treniņiem. Ja esmu labi sagatavojies, tad zinu, ka arī labi spēlēju. Saprotu, pie kā man ir jāstrādā, bet iepriekšējais gads - tad par daudz viss gāja augšā un lejā.''

Gulbis šobrīd uzņēmis labu fizisko formu, taču nākas uztraukties par ko citu - proti, uz Melburnu Ernests ieradies tikai ar vienu sev atbilstošā 46 izmēra kurpju pāri. ''Es nepārtraucu sadarbību ar ''Adidas'' - to izdarīja viņi. Tas beidzās. Tagad visu laiku pērku kurpes un visu pārējo sev pats. Tas nav diez ko jautri,'' atzīst tenisists.

''Domāju, ka Melburnā ''Australian Open'' laikā jaunas kurpes atrast nebūs problēmu. Zvanīju ''Adidas''. Viņiem nebija pat viena modeļa [manā izmērā], nekā. Tāpēc man nācās zvanīt uz desmit - labi, ne gluži desmit, bet uz kādiem septiņiem citiem veikaliem. Tikai diviem bija kurpes manā izmērā. Laikam nopirku pēdējos divus pārus,'' sprieda latviešu tenisists.

Izrādās, ka pirmo līdzpaņemto pāri Gulbis jau esot novalkājis, bet caurumi parādījušies arī otrajā. Mediju pārstāvji vaicāja, vai Ernests nevarētu kurpes aizņemties no kāda kolēģa? ''Nezinu, kuram varētu būt 46 izmēra ''Adidas''. Nezinu, nezinu. Dominikam [Tīmam] ir mazāks izmērs. Cicips [Stefanoss], nezinu viņa izmēru. Ir smieklīgi par to vispār domāt. Tas ir neticami,'' turpināja Ernests.

Kā latviešu tenisists, kurš gadu gaitā nav zaudējis savu harizmu un atbrīvoto sarunu stilu, atzina - jo vecāks kļūstot, jo vairāk ārā nāk emociju. Pagājušajā nedēļā saviļņojuma asaras no Gulbja izvilināja franču tenisista Konstāna Lestjēna (ATP 225.) uzvara pirmajā kvalifikācijas kārtā, kad pats epizodes varonis uz korta nobirdināja prieka asaras. ''Es par viņu biju tik priecīgs! Patiešām. Man patīk, ka šādas lietas notiek, kad redzi, ka darbs atmaksājas. Es izbaudu arī tos brīžus, kad tas notiek ar mani pašu, citādi tu jūties kā robots,'' teica Gulbis. ''Ar vecumu es kļūstu emocionāls, patiešām. Tas ir neticami. Man acīs sariešas asaras bez kāda iemesla.''

Līdzīgas emocijas Gulbis esot izjutis pēc uzvaras pirmajā kārtā pret 19 gadus veco kanādiešu talantu Fēliksu Ožē-Aliasimu (ATP 22.). Atmiņā esot ataususi arī uzvara 2018. gada Vimblodonas turnīrā pret vācieti Aleksandru Zverevu.

''Kad ienāku kortā, necenšos sevī neko paturēt un izmantoju to. Mans pretinieks vai kāds no publikas tajā brīdī var kļūt par manu terapeitu. Pirms katras spēles man vajag sevi sagatavot, lai nezaudētu koncetrēšanos, netiktu ievilkts nervozitātē. Šodien [pēc otrās kārtas spēles] man tas izdevās diezgan labi. Bija pāris sarunas ar tiesnešiem, bet viņi man palīdzēja nomierināties,'' pauda Ernests.

''Esmu ļoti priecīgs, ka man ir jau piecas uzvaras. Man tas ir ļoti svarīgi - katrs reitinga punkts, ko varu iegūt. Jo es patiešām, cik vien ātri iespējams, gribu atgriezties labāko simtniekā. Tas ir mans mērķis. Ja kvalificējos ATP 250 sērijas turnīriem, esmu laimīgs,'' atzina Gulbis, kurš vairāk laika iepriekš bijis spiests pavadīt ''Challenger'' līmeņa turnīros.

''Aizbraucot uz katru šādu turnīru, tu saproti, ka gribi tikt no turienes ārā. Tās ir vairākas lietas. Tas sākas kaut vai ar līnijtiesnešiem, kas nav pienācīgā līmenī. Daži ''Challenger'' turnīri ir forši, bet daži nav. Neesmu izlutināts, bet gribu palikt labā viesnīcā, gribu ceļot ērti. Devos uz Orleānas turnīru un nezināju, kā mani savāks lidostā. Mani savāca, tad mēs no lidostas devāmies pusstundas braucienā pa Parīzi un busā uzņēmām vēl kādus septiņus cilvēkus - nevis tenisistus, bet vienkāršus cilvēkus, gluži kā taksometrā. Dāma man blakus bija nokaitināta, jo esmu liels,'' ar humoru iespaidos dalījās Gulbis.

31 gada vecumā Latvijas vadošajam vīriešu tenisistam aiz muguras jau krietna bagāža, bet cik daudz vēl priekšā? ''Domāju, ka varu spēlēt vēl kādus piecus gadus, tad jau redzēs. Redzēsim.''

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/ern...
https://www.foxsports.com.au/tennis...


, 2020-01-23 22:45, pirms 4 gadiem
Ernest prieks par tevi, tu vari tikt daudz augstak, vismaz starp 50 labåkiem, bet iespéjams arî starp 20 labãkiem!
, 2020-01-23 22:51, pirms 4 gadiem
Ap cikiem 6dien varētu būt mačs, un vai 3.kārtā vēl būs ļevie korti, vai arī jau normālos mauks?
, 2020-01-23 22:52, pirms 4 gadiem
ar normālu gatavošanos un pie normālas veselības - mierīgi griezt pa ~ top 30.-50. ...
, 2020-01-23 23:05, pirms 4 gadiem
Ka sanak jau aizvaditas 6 speles ja ir 3 uzvaras kvali un 2 pamatturnira?
, 2020-01-23 23:30, pirms 4 gadiem
ooo, bukmeikeri ar saakushi cienīt Gulbi. pat tīri labas izredzes cīnīties līdzīgi un ja godīgi tad kāpēc ne!?
, 2020-01-24 05:24, pirms 4 gadiem
Ka man nepatik , ka fufeli dzena. Ja ir ligums ar Adidas,. vini pec tam kompensacijas nespetu izmaksat. Bet profesionali sportisti nebrauc ar vienu kupju pari. Pat hokejisti parasti nem 2 slidu parus...
, 2020-01-24 10:20, pirms 4 gadiem
Rafaello rakstīja: Ap cikiem 6dien varētu būt mačs, un vai 3.kārtā vēl būs ļevie korti, vai arī jau normālos mauks?
2 naktī pēc LV laika, bet, protams, atkal var sākt līt utt.
, 2020-01-24 10:32, pirms 4 gadiem
labdien rakstīja: 2 naktī pēc LV laika, bet, protams, atkal var sākt līt utt.
https://ausopen.com/schedule#!13876

Ne ātrāk kā 4.00. Melbourn arēnai ir jumts.
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.