Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Viljamsa ar 5:1 pārsvaru un četrām mačbumbām zaudē Pliškovai

Viljamsa ar 5:1 pārsvaru un četrām mačbumbām zaudē Pliškovai
Serēnai Viljamsai turnīrs beidzies pēc apbrīnojami izlaistas uzvaras. Foto: AFP/Scanpix

Septiņkārtējā "Australian Open" čempione Serēna Viljamsa (WTA 16.) šokējoši izlaida uzvaru ceturtdaļfināla mačā pret Karolīnu Pliškovu (WTA 8.), zaudējot ar 4:6, 6:4, 5:7. Viljamsa izšķirošajā setā bija vadībā ar 5:1 un mačbumbu ar savu servi, kad izmežģīja potīti, turpinājumā neuzvarot nevienā geimā. Pliškova 10. geimā ar savu servi atspēlēja trīs mačbumbas. Vieglu uzvaru citā ceturtdaļfinālā guva Naomi Osaka (WTA 4.), kura ar 6:4, 6:1 apspēlēja Eļinu Svitoļinu (WTA 7.).

Viljamsa no milzīga pārsvara izlaiž uzvaru

Pateicoties aizsardzībai un pretuzbrukumiem, Karolīna Pliškova jau trešajā geimā ieguva breika pārsvaru, kas viņai nodrošināja uzvaru setā. Pliškovai komfortabli serves geimi, setā zaudējot tikai sešās izspēlēs, bet Serēna Viljamsa gandrīz vēlreiz tika nobreikota astoņas minūtes ilgušajā piektajā geimā, kur viņa no 0:40 ar uzbrukumiem izspēlēs likvidēja trīs breikbumbas. Pliškova dabūja ceturto iespēju, un tā viņai bija jāizmanto, taču čehiete izcēlās ar nelielu sānu autu, izpildot "forehand" sitienu pa līniju, kad Viljamsa netika klāt bumbiņai.

Viljamsa 2. seta pirmajā geimā ar "backhand" uzbrukumu atspēlēja vienu breikbumbu, piektajā geimā tāpat atspēlēja vēl vienu, bet šajā geimā vēl vienu breikbumbu novērst nespēja, iesitot tīklā pēc Pliškovas "slaisa". Pliškova izvirzījās vadībā ar setu un breiku 3:2. Viljamsa tobrīd nebija dabūjusi nevienu breikbumbu, bet tagad pēkšņi izcēlās ar breiku, turklāt tas bija "sausais" breiks, izveidojot četrus spēcīgus un precīzus uzbrukumus. Tāds pats teniss viņai izdevās arī seta pēdējā geimā, kad Viljamsa Karolīnu nobreikoja no 15:40, neļaujot Pliškovai panākt neizšķirtu 5:5.

Viljamsa pēdējā seta pirmajā geimā uzvarēja no 0:30 un drīz izcēlās ar diviem breikiem pēc kārtas. Viņa sekmīgi uzbruka abām Pliškovas servēm un izvirzījās vadībā ar 5:1. Servējot par uzvaru mačā, Viljamsa ieguva mačbumbu. Pliškova to atspēlēja garā izspēlē, kas beidzās ar čehietes "forehand" uzbrukumu. Viljamsa šīs izspēles laikā izmežģīja kreiso potīti, šim notikumam pieredzējušo čempioni izsitot no sliedēm. Viljamsai pēc neizmantotās mačbumbas dubultkļūda, kurai breikbumbas izspēlē sekoja "backhand" sitiens tīklā. Pliškova pie 2:5 viegli noturēja servi. Viljamsa vēlreiz neizservēja maču, turklāt šoreiz palika tukšā, pieļaujot trīs kļūdas un nespējot atvairīt vienu Pliškovas uzbrukumu viņas otrajai servei.

Viljamsai pie 5:4 uzņemšanā bija vēl trīs mačbumbas, arī tagad nespējot nodrošināt uzvaru. Pliškova visas trīs atspēlēja ar diagonālajiem sitieniem. Pirmajā gadījumā viņa ar "backhand" trāpīja laukuma tukšajā pusē, bet nākamās divas mačbumbas atspēlētas ar "forehand" sitieniem, kad aizsardzībā līdzi netikusī Viljamsa iesita tīklā. Viljamsa savas serves geimos vairs neko nevarēja izdarīt un atkal samierinājās ar "sauso" breiku. Sērēnai kopš pirmās mačbumbas iegūšanas serves geimos bija 0-11 punktu statistika! Pliškova pie 6:5 izservēja maču, finišējot ar trešo mačbumbu. Viljamsa pirmās divas atspēlēja ar precīziem uzbrukumiem, bet trešās mačbumbas izspēlē netraucēti iesita tīklā vienkāršu "forehand".

Pliškovai otrā uzvara pret Viljamsu (2-2), abas gūstot "Grand Slam" turnīros. Pirmā bija 2016. gadā "US Open" pusfinālā ar 6:2, 7:6(5). Serēna Karolīnu Ņujorkā uzvarēja pērn, kad bija pārāka ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:3.

Sezonu ar uzvaru Brisbenas "Premier 700" turnīrā sākusī Pliškova šobrīd sasniegusi 10-0 bilanci, trešo reizi iekļūstot "Grand Slam" pusfinālā. Pirmais viņai bija jau minētais 2016. gada "US Open" uzvarētais pusfināls pret Viljamsu, bet otrajā viņa zaudēja, kad 2017. gadā Parīzē ar 4:6, 6:3, 3:6 piekāpās Simonai Halepai.

Viljamsas un Pliškovas mača rezultāts deva atbildi uz jautājumu par to, kura tenisiste nākamajā nedēļā Top 10 nomainīs sezonu ar 0-3 bilanci sākušu Darju Kasatkinu. Viljamsas milzīgās neveiksmes rezultātā desmitniekā debitēs Baltkrievijas spēcīgākā tenisiste Arina Sabaļenka.

Svitoļina joprojām netiek "Grand Slam" pusfinālā

Naomi Osaka mačā pret Eļinu Svitoļinu ar grūtībām saskārās vien 1. seta beigās, kad viņai vajadzēja vairākus mēģinājums, lai pieliktu punktu. Osaka vispirms neizservēja setu, no 5:3, 30:0 pieļaujot četras kļūdas pēc kārtas. Viņai nākamajā geimā uzņemšanā bija trīs setbumbas pēc kārtas. Osaka trīs reizes pēc kārtas izsita autā, bet pēc tam divreiz uzbruka Svitoļinas otrajai servei, un Svitoļinas aizsardzības pretestība bija galā.

Ukrainas tenisiste 2. setā vienīgo geimu ieguva pēdējā brīdī – kad servēja pie 0:5. Svitoļinai pēc trešā geima bija šajā turnīrā jau vairākas reizes izmantots medicīnas pārtraukums labā pleca/kakla rajonā. 1. setā 19 nepiespiestās kļūdas sakrājusī Osaka nākamajā setā satīrīja savu spēli, kļūdoties tikai sešas reizes.

Osaka panāca izlīdzinājumu 3-3 savstarpējos mačos pret Svitoļinu, kuru uzveikusi abās tikšanās reizēs Melburnā. Naomi šeit bija pārāka arī 2016. gadā 2. kārtas mačā ar 6:4, 6:4. Svitoļinai pēc šodienas zaudējuma ir 0-4 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, šajā posmā divreiz zaudējot gan Austrālijā, gan Francijā. Eļina arvien ir rangā visaugstāk esošā tenisiste bez pusfinālu pieredzes.

Osaka šobrīd sasniegusi 12 uzvaru sēriju "Grand Slam" turnīros, otro reizi tiekot pusfinālā. Viņai abi pusfināli ir pēdējos divos turnīros – Osaka Ņujorkā kļuva par čempioni. Pateicoties "Australian Open" pusfināla sasniegšanai, Osaka nākamajā nedēļā debitēs WTA ranga pirmajā trijniekā. Viņa šobrīd provizoriski izvirzījusies 1. vietā, Osaku var pārspēt Petra Kvitova, kurai Melburnā nepieciešams labāks rezultāts nekā Osakai, un Pliškova, kurai vajadzīga uzvara turnīrā. Osaka rīt pusfinālā tiksies ar Pliškovu.

"Australian Open 2019", sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Naomi Osaka – (6) Elina Svitolina6:4 6:1
(7) Karolina Pliskova – (16) Serena Williams6:4 4:6 7:5
(8) Petra Kvitova – (15) Ashleigh Barty6:1 6:4
Danielle Collins – Anastasia Pavlyuchenkova2:6 7:5 6:1

, 2019-01-23 07:32, pirms 5 gadiem
Kaut kā nav nekādas līdzjūtības par šo fantastisko Serenas neveiksmi,dīvaini gan.
, 2019-01-23 07:45, pirms 5 gadiem
Kaut kam jau bija jānotiek.Tādu gaļas blāķi kājas vairs netur!
, 2019-01-23 08:23, pirms 5 gadiem
Mambas tankam nokrita kāpurķēde ...
Un tomēr apbrīnojami! Ja ne šī ķeza, viņa, visticamāk, i paņemtu!
, 2019-01-23 08:26, pirms 5 gadiem
Nu vispār jau Serēnai, servējot mačbumbu, līnijtiesnesis fiksēja gala līnijas pārkāpumu pirmās serves brīdī(pēc izpildījuma eiss)! Tad tikai tā potīte palocījās. Nācās servēt otro servi. Un pēc tam viņas spēlē iestājās psiholoģiskais panīkums- kā "MAN" varēja fiksēt šādu pārkāpumu! Viņas kustībās tālāk nekādas fiziskās traumas sekas gan neredzēju. Atkal varēs gausties, ka tiesneši viņai uzmācas!
, 2019-01-23 09:02, pirms 5 gadiem
Par čehu meiteņu finālu!
, 2019-01-23 09:13, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nu vispār jau Serēnai, servējot mačbumbu, līnijtiesnesis fiksēja gala līnijas pārkāpumu pirmās serves brīdī(pēc izpildījuma eiss)! Tad tikai tā potīte palocījās. Nācās servēt otro servi. Un pēc tam viņas spēlē iestājās psiholoģiskais panīkums- kā "MAN" varēja fiksēt šādu pārkāpumu! Viņas kustībās tālāk nekādas fiziskās traumas sekas gan neredzēju. Atkal varēs gausties, ka tiesneši viņai uzmācas!
Tas varētu tā būt, jo pati arī atzina, ka ar potīti nekas traks nav bijis.
Serēna smagi pārdzīvo, ka Viņas Augstībai tiesneši uzdrošinās ko aizrādīt.
, 2019-01-23 09:37, pirms 5 gadiem
Protams, liekais svars traucē, lai arī Viljamsa spēlē gudri. Kad nesapsihojas.
Uz kādām tenisistēm patīk skatīties jums??
, 2019-01-23 09:48, pirms 5 gadiem
Serēna galīgi nav mana favorīte, neprot pat ģerbties, lai kaut nedaudz notušetu savas izplūdušās miesas!
bet šo maču viņa jau faktiski bija uzvarējusi un Pliškova uzvaru nebija pelnījusi.
Dažreiz saka uzvar labākais, stiprākais. Ilgtermiņā jā, bet atsevišķā mačā, vai pat turnīrā, sevišķi ar izslēgšanas spēlēm, ne vienmēr uzvar labākais. Tur var iejaukties dažādi pavēsieni, bieži tiesneša rīcība, trauma, kāds negadījums.
Tādu piemēru ir bezgala, arī Halepa toreiz FO pret Ostapenko pati izlaida uzvaru 3. setā, Federers tikko pret Cicipasu tāpat. Bieži, kur tehniski tikai tā lieta jānokārto spēlētāji nopūdelē, lielie meistari tiek sodīti par pašpārliecinātību, jaunie sapriecājas, rokas sāk trīcēt- tūlī, tūlīt uzvarēšu.
Atsevišķās sporta komandu spēlēs pat bieži neuzvar labākā komanda!
, 2019-01-23 09:52, pirms 5 gadiem
Nordic rakstīja: Protams, liekais svars traucē, lai arī Viljamsa spēlē gudri. Kad nesapsihojas.
Uz kādām tenisistēm patīk skatīties jums??
Patīk skatīties uz smukām slaidām, portorikāniete Puiga, itāliete Kamilla Džordži, ir jau vēl, mūsu Sevastova arī tīri glīta meitene!
Agrāk bija vairāk skaistules- serbiete Ivanoviča , no ASV Mērija Džo Fernandesa, argentīniete Gabriela Sabatīni!
, 2019-01-23 10:01, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Serēna galīgi nav mana favorīte, neprot pat ģerbties, lai kaut nedaudz notušetu savas izplūdušās miesas!
bet šo maču viņa jau faktiski bija uzvarējusi un Pliškova uzvaru nebija pelnījusi.
Dažreiz saka uzvar labākais, stiprākais. Ilgtermiņā jā, bet atsevišķā mačā, vai pat turnīrā, sevišķi ar izslēgšanas spēlēm, ne vienmēr uzvar labākais. Tur var iejaukties dažādi pavēsieni, bieži tiesneša rīcība, trauma, kāds negadījums.
Tādu piemēru ir bezgala, arī Halepa toreiz FO pret Ostapenko pati izlaida uzvaru 3. setā, Federers tikko pret Cicipasu tāpat. Bieži, kur tehniski tikai tā lieta jānokārto spēlētāji nopūdelē, lielie meistari tiek sodīti par pašpārliecinātību, jaunie sapriecājas, rokas sāk trīcēt- tūlī, tūlīt uzvarēšu.
Atsevišķās sporta komandu spēlēs pat bieži neuzvar labākā komanda!
"Labākais" sastāv no ļoti daudz komponentēm, arī no tām, kas nav tieši saistītas ar konkrēto sportu. Un konkrētajā brīdī vienmēr uzvar labākais, pat ja tas nozīmē, ka labāk nospēlēja statista lomu, ļaujot pretiniekam pašam zaudēt. Tas, kurš pats zaudē, nu nekādi nevar būt labākais. Ok, varbūt nebija tehniski labākais, bet bija psiholoģiski noturīgs, un psiholoģiskā noturība ir tieši tik pat svarīga komponente sportā, kā fiziskā sagatavotība un tehniskā varēšana. Tu vari nebūt labākais nevienā no šīm komponentēm, bet būt ļoti labs visās un rezultātā sanākt labākais. It kā jau tā matemātika nav tik sarežģīta.

Konkrētajā gadījumā, ja spēlētāju no praktiski uzvarētas spēles var izsist viena tiesneša kļūda (kas pat nebija kļūda, cik saprotu), tad par kādu "labāko" mēs te vispār varam runāt. Teniss vispār ir diezgan unikāla spēle, tur var būt tādas šūpoles pa vidu, ka maz neliekas, bet beigās vienmēr uzvarēs "labākais".
, 2019-01-23 10:19, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Mambas tankam nokrita kāpurķēde ...
Un tomēr apbrīnojami! Ja ne šī ķeza, viņa, visticamāk, i paņemtu!
Es pie 1:5 aizgāju gulēt
Bija intriga, vai ne?
Es jau pirms rezervēju titulu viņai. Gadās arī tā, vecums nesaudzē.
Par CZ finālu!
, 2019-01-23 10:28, pirms 5 gadiem
Eirosporta komentētāji ar veido sazvērestības teorijas un neatceras, kad servējot mačbumbu kādam būtu iedota pārkāpta līnija!
Bet nu tik dēļ šitās "kļūdas" patirst pēc tam praktiski bez variantiem 6 geimus? nu ne jau iedeva to pārkāpto līniju pie rezultāta 5-6 vai 5-5, bet 5-1 Serēnas veda! laika bija pietiekoši saņemties par tādu nieku!
, 2019-01-23 10:37, pirms 5 gadiem
Par Osaku! Sevastova būs zaudējusi vismaz čempionei!
, 2019-01-23 10:44, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Eirosporta komentētāji ar veido sazvērestības teorijas un neatceras, kad servējot mačbumbu kādam būtu iedota pārkāpta līnija!
Bet nu tik dēļ šitās "kļūdas" patirst pēc tam praktiski bez variantiem 6 geimus? nu ne jau iedeva to pārkāpto līniju pie rezultāta 5-6 vai 5-5, bet 5-1 Serēnas veda! laika bija pietiekoši saņemties par tādu nieku!
Protams, Serēna pati vainīga, ka pagrūda!
Bet teisneši reizēm grib parādīt savu varu! Kāju kļūda nav vienkārši fiksējama! Tur gandrīz vienmēr var diskutēt, bija vai nebija. Tādas acīmredzamas meistariem parasti nemēdz būt!Un parasti lielos mačos tiesneši to nedara.
, 2019-01-23 11:01, pirms 5 gadiem
Serēna ne tādu vien attieksmi no tiesnešu puses ir pelnījusi pēc pagājušā gada cirka US Open finālā. Karma...
, 2019-01-23 11:13, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Es pie 1:5 aizgāju gulēt
Bija intriga, vai ne?
Es jau pirms rezervēju titulu viņai. Gadās arī tā, vecums nesaudzē.
Par CZ finālu!
Intriga bija!
Un arī Raoničs, pretēji 100% gaidāmajam, pakāsa.
Tenisa bumbiņas arī ir apaļas, velns ...
, 2019-01-23 11:18, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Intriga bija!
Un arī Raoničs, pretēji 100% gaidāmajam, pakāsa.
Tenisa bumbiņas arī ir apaļas, velns ...
Džoko tagad laikam japoškai nepatirsīs, pirmo setu skatoties.
, 2019-01-23 11:25, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Serēna ne tādu vien attieksmi no tiesnešu puses ir pelnījusi pēc pagājušā gada cirka US Open finālā. Karma...
Saša Bajns nostučīja savu maizes devēju, kurš viņu izcēla saulītē. Maita.
, 2019-01-23 13:42, pirms 5 gadiem
Serenai uznāca kaut kāds psiholoģisks šoks. Tur jau vairs pēc 5-1 , izņemot vienu geimu, nebija pat cīņa. Viņa praktiski apstājās, pārtrauca spēlēt, uzdāvināja uzvaru!Pliškovas nopelns minimāls!
, 2019-01-23 14:06, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Serenai uznāca kaut kāds psiholoģisks šoks. Tur jau vairs pēc 5-1 , izņemot vienu geimu, nebija pat cīņa. Viņa praktiski apstājās, pārtrauca spēlēt, uzdāvināja uzvaru!Pliškovas nopelns minimāls!
Un tad seko lielais jautājums - kas pie tā vēl ir vainīgs, ja ne pati Serēna??
, 2019-01-23 15:14, pirms 5 gadiem
Pēc pagājušā gada Serēnas klaunādes,čīkstēšanas un necieņas pret oponenti un tiesnešiem US Open nekādas simpātijas šis tenisa vārda tiešajā nozīmē monstrs neizraisa. Varēja beidzot taču pazust no kortiem un pāriet uz svarcelšanu vai sieviešu sumo(ja tāds ir?). Nav iespējams uz viņu skatīties. Viņa pati sevi ir redzējusi spogulī?
, 2019-01-23 17:16, pirms 5 gadiem
Nesaprotu kåpéc Serena nepañêma medicïnisko? Laikam domāja, kã gan jau vinnés, vai neko nedomåja. . .
Jånomet 10 -20 kg un vél jaunãs dabûs trúkties, jo neviena jau nav stabila lidere!
, 2019-01-23 23:22, pirms 5 gadiem
Super !!!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.