Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Puije neitralizē Raoniča servi, Nišikori pret Džokoviču iztur 52 minūtes

Puije neitralizē Raoniča servi, Nišikori pret Džokoviču iztur 52 minūtes
Luka Puije. Foto: AFP/Scanpix

2006. gada "Australian Open" čempiones Amēlijas Moresmo trenētais francūzis Luka Puije (ATP 31.) pirmoreiz četros mačos pieveica Milošu Raoniču (ATP 17.), ar pusfinālu Melburnā sasniedzot savu labāko "Grand Slam" rezultātu. Seškārtējais čempions Novaks Džokovičs (ATP 1.) ceturtdaļfinālā tika pie ļoti vieglas uzvaras pret pārgurušo Kei Nišikori (ATP 9.), kad Japānis maču pameta, esot zaudētāja lomā ar 1:6, 1:4.

Luka Puije Kanādas milzim iepriekš bija zaudējis ne tikai visos trijos mačos, bet arī visos septiņos setos, turklāt Milošu Raoniču un viņa vareno servi bija spējis nobreikot tikai vienreiz. Kad abi Melburnā 2016. gadā tikās 1. kārtas mačā (Raoničam 6:1, 6:4, 6:4 uzvara), francūzim pat nebija nevienas breikbumbas. Šodien viņš uzņemšanā nospēlēja ļoti iespaidīgi, Raoniča spēlē radot paniku un neatrisināmas problēmas.

Mača sākums gan solīja kārtējo Raoniča uzvaru. Viņš jau otrajā geimā izcēlās ar breiku, kad Puije nesekmīgi nospēlēja savā pirmajā servēšanas reizē. Tobrīd nekas neliecināja, ka Raoničam vairāk breikbumbu nebūs, turpretī pats servi zaudēs trīs reizes, un varēja būt vēl vairāk.

Raoničs droši spēlēja līdz devītajam geimam, kad viņš pie 5:3 neizservēja setu. Raoničs vēlāk zaudēja taibreikā, kur kritiska kļūda bija dubultkļūda pie 3:5. Ieguvis pirmo setu mačos pret Raoniču, Puije turpināja regulāri ar uzvarošiem sitieniem atsist abas viņa serves, dominēja gala līnijas tenisā garajās izspēlēs un tuvojās uzvarai ar 3-0, taču Raoničam izdevās izturēt ļoti grūtajā 3. setā, nedaudz pagarinot savu uzturēšanos turnīrā.

Milošs septītajā un devītajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, tika līdz taibreikam, kur francūzis izgāza sākumu. Viņš otrā punkta izspēlē izvilināja pretinieku pie tīkla, bet netrāpīja apvedošo sitienu – tāda precīzi izpildīta kombinācija viņam šodien punktus deva bieži. Raoničs trešā punkta izspēlē uzbruka Lukas otrajai servei un bija vadībā ar 3:0, drīz pārsvaru dubultojot, kad beidzot pie vārda tika Eiropas tenisists.

Raoničs sakāvi beidzot bija spiests atzīt 4. seta 10. geimā, kad pie 4:5 servēja par palikšanu turnīrā. Viņš no 15:30 divreiz pēc kārtas precīzi izpildīja "serve-and-volley" gājienu. Šis elements geima turpinājumā izmantots vēl vairākas reizes, jo Raoničs neuzticējās savai spēlei no gala līnijas, tādā tenisā Puiji nespējot uzvarēt. Raoničs atspēlēja divas mačbumbas, pēc tam kļūdījās ar "serve-and-volley" (auts). Puije trešās mačbumbas izspēlē pēc Raoniča otrās serves uzbruka pretinieka "backhand", un Milošs nespēja bumbiņu noturēt laukumā.

Puije šogad Melburnā ieradās ar 0-5 bilanci "Australian Open" karjerā, bet tagad negaidīti ticis līdz pusfinālam, kas viņam būs pirmais "Grand Slam" pusfināls. Francūzis līdz šim divreiz zaudēja ceturtdaļfinālā, abi bija 2016. gadā – Vimbldonā Tomāšam Berdiham un "US Open" Gaelam Monfīsam.

Kei Nišikori šodienas zaudējumu piedzīvoja iepriekšējās kārtās, kad trīs reizes spēlēja mačus ar pieciem setiem, sakrājot 13:47 stundas. Vissarežģītākais viņam bija aizvakar 4. kārtā pret Pablo Karenjo Bustu uzvarētais mačs, kortu pametot pēc 5:05 stundām. Japānis šodien bija ļoti vārgs un pēc bezcerīgā 1. seta paņēma medicīnas pārtraukumu. Pēc masāžas labajam augšstilbam viņš vēl nedaudz uzspēlēja, drīz pieņemot gaidītu lēmumu.

Novaka Džokoviča uzvaru sēriju pār Nišikori sasniegusi 15 mačus, bet kopējā bilance jau 16-2. Kei pēdējo no savām divām uzvarām guva 2014. gadā "US Open" pusfinālā. Džokovičs 10. reizi sasniedza "Australian Open" pusfinālu, kas viņam būs 34. "Grand Slam" pusfināls.

"Australian Open 2019", vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (8) Kei Nishikori6:1 4:1
(2) Rafael Nadal – Frances Tiafoe6:3 6:4 6:2
(14) Stefanos Tsitsipas – (22) Roberto Bautista Agut7:5 4:6 6:4 7:6(2)
(28) Lucas Pouille – (16) Milos Raonic7:6(4) 6:3 6:7(2) 6:4

Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.