Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lučiča-Baroni "Grand Slam" ceturtdaļfinālā pēc 18 gadu pauzes

Lučiča-Baroni "Grand Slam" ceturtdaļfinālā pēc 18 gadu pauzes
Mirjana Lučiča-Baroni
Foto: AFP/Scanpix

Aizvakar no zaudējuma mačā pret Aļonu Ostapenko aizbēgusī čehiete Karolīna Pliškova "Australian Open" 4. kārtas mačā bija atpakaļ graušanas režīmā un ar 6:3, 6:3 viegli pieveica turnīrā vistālāk tikušo Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu.

Karolīnai Pliškovai pirmdienas mačā problēmas radās vien epizodiski, turklāt pārsvarā pašas paviršību dēļ, šad un tad nospēlējot vieglprātīgi. Piemēram, pēdējā geimā viņai vajadzēja trīs mačbumbas, jo pirmās divas tika izmantotas ar rupjām "forehand" kļūdām. Karolīnai 18 geimos bija 30 nepiespiestās kļūdas, taču viņa graujoši uzvarēja, pat neskatoties uz to un divreiz zaudētu servi, turklāt 2. setā pēc pirmā geima bija iedzinējos ar breiku.

Vājas serves īpašniecei Darja Gavrilova bija lielas problēmas spēlē ar otro servi – ar to uzvarēti tikai 14/36 punktiem jeb 39%. Tāpat Pliškova dominēja spēka spēlē no gala līnijas un kārtējo reizi apliecināja savas labās prasmes spēlē pie tīkla (16/18).

Pliškova trijos no četriem mačiem uzvarējusi ar graujošiem rezultātiem (6:2, 6:0... 6:0, 6:2... 6:3, 6:3). Vien 3. kārtā viņa saskārās ar nopietnu pretestību, turklāt bija ļoti tuvu zaudējumam Aļonai Ostapenko, kura ar 6:4, 0:6, 8:10 čehietei zaudētajā mačā pēdējā setā bija vadībā ar 5:2 un maču nespēja izservēt divas reizes.

Pliškovas pretiniece viņas pirmajā "Australian Open" ceturtdaļfinālā būs Mirjana Lučiča-Baroni, kura pirms šī gada savu vienīgo uzvaru šeit bija guvusi 1998. gadā, kopš tā laika pamatturnīros zaudējot astoņus mačus pēc kārtas. Agņeškas Radvaņskas izslēgšanai 2. kārtā līdzi nākušas trīs uzvaras pār tenisistēm, kuras atrodas ārpus Top 70. Lučiča-Baroni šodien apliecināja favorītes statusu pret "Grand Slam" debitanti Dženiferu Breidiju – 6:4, 6:2.

Lučiča-Baroni "Grand Slam" pusfinālā spēlēs otro reizi. Pirmā bija pirms 18 gadiem Vimbldonā! Horvātijas tenisiste toreiz tika arī līdz pusfinālam, kur zaudēja Štefijai Grāfai. Finansiālu un personisku problēmu dēļ Lučiča-Baroni no 2003. līdz 2007. gadam spēlēja vien epizodiski, turklāt "Grand Slam" turnīros pauze bija vēl lielāka – astoņi gadi (2002-10).

Savā ceturtajā mačā turnīra grūtākā cīņa bija seškārtējai čempionei Serēnai Viljamsai, kura dabūja pamatīgi pasvīst mačā pret Barboru Stricovu – 7:5, 6:4. Čehiete veiksmīgi uzspieda amerikānietei garās izspēlēs, kur Viljamsai regulāri pietrūka pacietības, sasteigtam tenisam novedot pie ļoti daudz nepiespiestajām kļūdām. Serēnai divos setos 46, kamēr Stricovai bija tikai 14. Tiesa, tīri uzvarētājās izspēlēs Viljamsai būtisks pārsvars ar 28-9.

Viljamsa 1. setā trīs reizes bija iedzinējos ar breiku, ikreiz atspēlējoties jau nākamajā geimā. Lai pieliktu punktu setam, viņai vajadzēja astoņas setbumbas! Visas bija uzņemšanā. Pirmās četras pie 5:4, bet vēl tikpat pie 6:5. Stricovai 10. geimā izglābties palīdzēja labas servēšana, trīs no četrām setbumbām atspēlējot ar pirmo servi, bet vienas (pirmās) setbumbas izspēlē Viljamsa iesita tīklā. Vēl trīs kļūdas setbumbu izspēlēs viņai bija divus geimus vēlāk, kad sets beidzās kuriozā veidā. Viljamsa astotās setbumbas izspēlē pa bumbiņu trāpīja ar raketes rāmi, bumbiņai lidojot tik veiksmīgi, ka Stricova nespēja noreaģēt.

Savukārt 2. setā Viljamsa izsēja trīs geimu pārsvaru (4:1) un arī nespēja pie 5:3 izservēt maču. Viņa devītajā geimā no 15:40 atspēlēja pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē kļūdījās ar "forehand" uzbrukumu. Vairāk par vienu gan netika spēlēts, jo Viljamsa tūlīt saņēmās un noorganizēja vēl vienu breiku, kas nozīmēja 1:45 stundu ilgās cīņas beigas.

Viljamsas pretiniece viņas 11. "Australian Open" ceturtdaļfinālā būs šeit tik tālu otro gadu pēc kārtas tikusī Johanna Konta. Arī viņa pagaidām cīnās bez zaudētiem setiem, lai gan mačā pret Jekaterinu Makarovu (6:1, 6:4) viņai bija problemātisks 2. sets, kurā Konta atspēlējās no 1:4, uzvarot piecos geimos pēc kārtas. Mača pēdējā geimā viņai izdevās servi noturēt no 0:40.

"Australian Open 2017". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
CoCo Vandeweghe – (1) Angelique Kerber6:2 6:3
(2) Serena Williams – (16) Barbora Strycova7:5 6:4
(5) Karolina Pliskova – (22) Daria Gavrilova6:3 6:3
(7) Garbine Muguruza – Sorana Cirstea6:2 6:3
(24) Anastasia Pavlyuchenkova – (8) Svetlana Kuznetsova6:3 6:3
(9) Johanna Konta – (30) Ekaterina Makarova6:1 6:4
(13) Venus Williams – Mona Barthel6:3 7:5
Mirjana Lucic-Baroni – Jennifer Brady6:4 6:2

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Serena Williams – (9) Johanna Konta
(5) Karolina Pliskova – Mirjana Lucic-Baroni
(7) Garbine Muguruza – CoCo Vandeweghe
(13) Venus Williams – (24) Anastasia Pavlyuchenkova

, 2017-01-23 15:20, pirms 7 gadiem
Jā, ceturdaļfinālā bija jābūt Aļonai! Un arī pusfinālā visai mierīgi varēja tikt, bieži tik izdevīgs siets netrāpās!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.