Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnā ceturtdaļfinālu laiks. Federers pret Del Potro un vēl trīs saistoši mači

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Melburnā ceturtdaļfinālu laiks. Federers pret Del Potro un vēl trīs saistoši mači
Rodžers Federers un Huans Martins Del Potro
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Melburnā notiks "Australian Open" pirmās divas ceturtdaļfinālu spēles gan dāmu vienspēļu, gan kungu vienspēļu sacensībās. Vīriešu turnīrā spēlēs arī Rafaels Nadals un Rodžers Federers, bet sieviešu turnīrā tiksies pērnā gada čempione Kima Klijstersa un ranga līdere Karolīna Vozņacki.

Dāmām priekšroka

Visas četras otrdienas ceturtdaļfinālu spēles notiks Roda Leivera jeb galvenajā arēnā, tāpēc tenisa mīļiem nevienu maču nenāksies palaist garām spēļu pārklāšanās rezultātā. Pirmās kortā dosies dāmas. Plkst. 2:00 pēc mūsu laika notiks leģendu spēle starp Peta Keša/Gorana Ivaniševiča un Veina Ārtursa/Tomasa Mustera duetiem. Pēc tam sāksies nopietnais teniss.

Ap plkst. 3:30 vajadzētu sākties Viktorijas Azarenkas un Agņeškas Radvanskas spēlei. Baltkrievijas un Polijas labākās tenisistes savā starpā spēlējušas jau 10 reizes, septiņos mačos uzvarot Azarenkai. Abas pēdējo reizi tikās pavisam nesen – uzreiz pirms "Australian Open" Sidnejas turnīra pusfinālā Azarenka Agņešku pieveica ar 1:6, 6:3, 6:2. Poliete Viku aspēlējusi pērn Tokijā, 2009. gadā Dohā un abu pirmajā spēlē 2006. gadā Vimbldonā. Visos pārējos gadījumos uzvarējusi Azarenka, kura būs favorīte arī šodienas mačā.

Azarenka turnīru turpina bez zaudētiem setiem un tikai vienā no astoņiem setiem zaudējusi vairāk par diviem geimiem, kamēr Radvanska zaudēja turnīra pirmo setu Betānijai Matekai-Sendsai. Rītdienas mačā Azarenkai acīmredzams pārsvars spēka tenisā. Radvanska pēdējā gada laikā sākusi spēlēt asāk, taču diez vai ar to pietiks pret deviņu uzvaru sērijā esošo Azarenku.

Pēc Azarenkas un Radvanskas kortā dosies 2011. gada čempione Kima Klijstersa un ranga līdere Karolīna Vozņacki. Dāniete arvien lūko pēc sava pirmā "Grand Slam" titula. Spēlē pret Klijstersu "uz papīra" jautājumiem nevajadzētu būt, taču beļģietes situāciju sarežģī iepriekšējā spēlē gūtais potītes savainojums. Kima mačā pret Na Lī atspēlēja četras mačbumbas (otrā seta taibreikā bija 2:6), bet pēc varonīgās uzvaras atzina, ka nopietni apsvērusi iespēju izstāties.

"Manā komandā ir labākie cilvēki, kuri parūpēsies par to, lai situācija nepasliktinātos," apņēmīga cīnīties ir Klijstersa, kura uzvarējusi abas spēles pret Vozņacki – 2009. gadā "US Open" finālā un 2010. gadā Dohas titula mačā. Vozņacki divās spēlēs spējusi uzvarēt tikai vienu setu.

Federers pret Del Potro, Nadalam Berdiha pārbaudījums

Ne ātrāk kā plkst. 6:00 sāksies vīriešu turnīra pirmais ceturtdaļfināls. Tajā kortā izies 16 "Grand Slam" titulu īpašnieks Rodžers Federers un Huans Martins Del Potro. Argentīnietis zaudēja pirmās piecas spēles pret Federeru, līdz šveicieti uzveica 2009. gada "US Open" finālā. Toreiz Federers iekrita uz Del Potro taktiskajām viltībām (noguruma notēlošana). Togad Federers Del Potro zaudēja arī sezonas finālā Londonā, bet pērn tika ar slaido argentīnieti galā Sinsinati "Masters 1000" turnīrā. Kopējā bilance 7-2. Del Potro turnīrā zaudēja pirmo setu pret Andrianu Mannarino, vāji sāka arī 2. kārtas spēli pret Blažu Kavčiču (0:3 pirmajā setā), taču pēc tam atrada savu spēli un bijis graujošs.

Federers, kurš savu pēdējo "Grand Slam" titulu izcīnīja pirms diviem gadiem tieši Melburnā, šogad četru spēļu vietā aizvadījis trīs, jo 2. kārtas pretinieks Andreass Beks atteicās no spēles savainojuma dēļ. Federers brīžiem spēlējis pasīvi, ko pret Del Potro darīt nedrīkstēs atļauties.

Visbeidzot plkst. 10:30 sāksies Rafaela Nadala un Tomaša Berdiha spēle. Spānis pirms turnīra sūdzējās par pleca traumu, turnīra gaitā paziņoja par ievainotu ceļgalu, taču viņa sniegumā un rezultātos neviena no minētajām problēmām nav atspoguļojusies. Rafa četrās spēlēs nav zaudējis ne seta, tiesa, arī pretinieki nav bijuši iebiedējoši (Lopess, Hāss, Lačko, Kuzņecovs).

Spēlei pret Čehijas pirmo numuru Tomašu Berdihu vajadzētu būt pirmajam nopietnajam pārbaudījuma. Savulaik Berdihs pret Rafu guva izcilus rezultātus, uzvarot trīs no abu pirmajām četrām spēlēm (vienīgais zaudējums uz māla), taču nav spējis Nadalu pieveikt kopš 2006. gada – Nadalam deviņas uzvaras pēc kārtas. Šajā laika posmā Berdihs spējis uzvarēt tikai vienu setu, kas notika uz lēnā Maiami korta. Melburnā segums līdzīgs...

Ostapenko divas spēles

Divus mačus otrdien aizvadīs 14 gadus vecā Aļona Ostapenko, kura ir vienīgā Austrālijā "izdzīvojusī" Latvijas pārstāve. Ap plkst. 5:00 viņai vienspēļu turnīra 2. kārtas mačs pret amerikānieti Kailu Makfilipsu, kura izlikta ar 16. numuru, bet dažas stundas vēlāk dubultspēļu 2. kārtā pārī ar rumānieti Irinu Mariju Baru jāspēlē pret igaunieti Aneti Kontaveitu un Nīderlandes sportisti Indiju De Vromi. Viņas izsētas ar 2. numuru.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Pusfināla pāri veidos

  • 50

  • 9

  • 10

  • 7


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-23 21:28, pirms 12 gadiem
manliekas,ka Berdihs panems nadaalu. Jo nadalam jau savainojumi arii ir un berdiham jabut jaudiigaakam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-01-23 22:21, pirms 12 gadiem
Visu cienju seksualajam minoritaatem, bet veel zilaaku bildi nevareji atrast?

     [+] [-]

, 2012-01-23 22:33, pirms 12 gadiem
Liekas, ka būs ļoti agri no rīta jāceļas vai arī jāapsver doma negulēt vispār. Gaidu Federera/Del Potro maču.

  -3 [+] [-]

, 2012-01-23 22:40, pirms 12 gadiem
Bilde tāda it kā tas būtu geju AO Tak ielieciet normālu bildi ibio.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-23 22:53, pirms 12 gadiem
Izskatās, ka dažiem nav sajēgas par to, kas ir gejs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-24 00:43, pirms 12 gadiem
Nav šaubu, ka Federers un Berdihs!!! Ne jau Nadals ar savu mežonīgo tenisu!!!

     [+] [-]

, 2012-01-24 08:07, pirms 12 gadiem
Federers un Potro šobrī klapē ne pa jokam uzbrukuma teniss pret uzbrukuma tenisu