Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kvitova un Kolinsa sasniedz pusfinālu, Halepa zaudē pirmo vietu

Kvitova un Kolinsa sasniedz pusfinālu, Halepa zaudē pirmo vietu
Petra Kvitova. Foto: AP/Scanpix

Petra Kvitova (WTA 6.) "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:4 sakāva Austrālijas pirmo raketi Ešliju Bārtiju (WTA 15.), šim rezultātam pabeidzot Simonas Halepas atrašanos ranga pirmajā vietā. Rumānijas tenisiste to pametīs 28. janvārī. Pusfinālu Melburnā sasniedza arī Daniela Kolinsa (WTA 35.), kura ar 2:6, 7:5, 6:1 pieveica Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.).

Maču graujoši sākusī Petra Kvitova 1. setā vienīgajā zaudētajā geimā bija vadībā ar 30:0, kad pieļāva dažas kļūdas. Savukārt 2. setā Ešlijai Bārtijai izdevās izturēt līdz devītajam geimam, kad notika seta vienīgais breiks. Ešlijai pirms tam vairāki viegli serves geimi, izmantojot pirmās serves dotos labumus. Kad Bārtija servēja pie 4:4, Kvitova beidzot šajā setā tika klāt viņas servei un ieguva divas breikbumbas. Bārtijai pie 15:40 "forehand" auts.

Kvitova šodien ne reizi nezaudēja savas serves geimos, atspēlējot visas trīs breikbumbas. Viena novērsta mača trešajā geimā, kad viņa neatvairāmi uzsita ar diagonālo "backhand", bet pārējās divas 2. seta pirmajā pusē – viena otrajā geimā ar eisu, bet otra ceturtajā geimā ar pirmās serves un "forehand" kombināciju.

Kvitova "Grand Slam" ceturtdaļfinālu debitanti Bārtiju uzvarējusi visos četros mačos un šosezon otro reizi viņu pieveica Bārtijas dzimtenē. Kvitova 2. janvārī ar 1:6, 7:5, 7:6(3) uzvarēja Sidnejas "Premier 700" turnīra finālā.

Čehijas kreile šogad Melburnā spēlē fantastiski, uzvarot visos 10 setos, turklāt viņa nevienā setā nav zaudējusi vairāk par četriem geimiem. 10 uzvaru sēriju sasniegusī Kvitova pirmoreiz kopš 2014. gada Vimbldonas spēlēs "Grand Slam" pusfinālā. Tas viņai būs sestais pusfināls (2-3) un otrais Melburnā (0-1), kura Petra 2012. gadā zaudēja Marijai Šarapovai.

Kvitovas iekļūšana pusfinālā nozīmē to, ka Simona Halepa, kura ar zaudējumu 4. kārtā neaizstāvēja 1300 punktus no pagājušā gada fināla, pēc "Australian Open" vairs nebūs 1. vietā. Uz to pretendē četras tenisistes – bez šobrīd "pole position" esošās Kvitovas arī Naomi Osaka, Eļina Svitoļina un Karolīna Pliškova. Osakai vajag vismaz pusfinālu, Svitoļinai finālu, bet Pliškovai titulu. Uzdevums var sarežģīties atkarībā no konkurentu sekmēm. No šī kvarteta 1. vietā bijusi tikai Pliškova.

Daniela Kolinsa dominētajā mačā pret Anastasiju Pavļučenkovu bija spiesta atspēlēties pēc nervozas un pārāk neprecīzas uzstāšanās 1. setā, kur viņas sniegumu vislabāk raksturoja otrais geims. Tas ilga 16,5 minūtes, kuru laikā amerikānietei bija piecas breikbumbas, nevienu neizmantojot, jo vairākas reizes pievīla spēle ar "backhand".

Pavļučenkovas aizsardzībai un pretuzbrukumu spēlei nākamajos divos setos pret Kolinsu bija maz variantu. Kolinsa 2. setā no 5:2 ļāva pretiniecei atspēlēties, bet lūzumu panāca seta pēdējā geimā, kad Pavļučenkova, servējot pie 5:6, nespēja dabūt taibreiku. Viņai bija divi geimpunkti, abas reizes nesekmīgi spēlējot ar otro servi. Ar sitieniem autā un tīklā neizmantojusi divas setbumbas, Kolinsa trešo realizēja, neatvairāmi uzsitot pa diagonāli ar "forehand".

Pavļučenkova pēdējā setā vienīgo geimu ieguva, kad servēja pie 0:5, turklāt Nastjai, lai izvairītos no "sausā" zaudējuma, vajadzēja atspēlēt vienu mačbumbu, to izdarot ar jaudīgu pirmo servi. Kolinsai fantastiski nospēlētajā pēdējā setā bija tikai viena nepiespiestā kļūda, kas pieļauta pēdējā geimā ar "forehand" autu, uzsitot pārāk spēcīgi.

Melburnā ierodoties ar 0-5 bilanci "Grand Slam" mačos, Kolinsa "Australian Open" debijā sasniegusi pusfinālu un pēc "Australian Open" debitēs ranga Top 30, garantējot 23. vietu. Fināla sasniegšana ļautu tikt divdesmitniekā, bet tituls – Top 15. Savukārt Pavļučenkovai pēc šodienas sakāves ir 0-5 "Grand Slam" ceturtdaļfinālos. Viņa Austrālijā ceturtdaļfinālā ASV tenisistei zaudēja arī pirms diviem gadiem, kad jāsamierinās ar 4:6, 6:7(3) zaudējumu Venusai Viljamsai.


, 2019-01-22 12:19, pirms 5 gadiem
Petra grauj. Pusfinālā būs spēcīga apšaude. Drusku žēl Anastasijas, bet 5 mači turnīrā laikam tomēr ir viņas griesti.
, 2019-01-22 12:46, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Petra grauj. Pusfinālā būs spēcīga apšaude. Drusku žēl Anastasijas, bet 5 mači turnīrā laikam tomēr ir viņas griesti.
Par kuru Anastasiju Tu runā?
Ja par Pavļucenkovu, tad tur lielākā problēma ir nespējā konstanti noturēt līmeni (bet tas laikam sieviešu tenisā vispār ir klupšanas akmens) + pavāja psiholoģija/neticība sev.
Bija brīži, kad viņa Slounu Stīvensu burtiski grāva. Stīvensu, kas nudien nav perama meitene!
Tas mijās ar neaptveramām bedrēm, pilnīgu nevarību. Baisas šūpoles ...
, 2019-01-22 13:56, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Par kuru Anastasiju Tu runā?
Ja par Pavļucenkovu, tad tur lielākā problēma ir nespējā konstanti noturēt līmeni (bet tas laikam sieviešu tenisā vispār ir klupšanas akmens) + pavāja psiholoģija/neticība sev.
Bija brīži, kad viņa Slounu Stīvensu burtiski grāva. Stīvensu, kas nudien nav perama meitene!
Tas mijās ar neaptveramām bedrēm, pilnīgu nevarību. Baisas šūpoles ...
Tikt līdz 7. spēlei jau arī skaitās noturēt līmeni
Konkrētajā spēlē o-la-la, pāris nepareizi sitieni sagrāva cerības. Tikai cerības, jo arī kustības bija lēnākas. Man arī nebija plāna B ko likt pretī ātrajai un stabilajai pretiniecei.
, 2019-01-22 14:05, pirms 5 gadiem
Petra laikam šodien ir vienīgā, kura var sakaut to zaļo begemotu. turēsim īkšķus!
, 2019-01-22 16:39, pirms 5 gadiem
Asaka kur?
, 2019-01-22 19:05, pirms 5 gadiem
thekurmis rakstīja: Asaka kur?
Pasviedi Valdiņam labu ideju,Naomi Osaka,latviski sanāk Asaka!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.