Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Halepa iztur izšķērdīgās Osakas starta spiedienu un iekļūst ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa iztur izšķērdīgās Osakas starta spiedienu un iekļūst ceturtdaļfinālā
Simona Halepa
Foto: Reuters/Scanpix

Iepriekšējā spēļu kārtā kortā pavadījusi 3:45 stundas, Simona Halepa astotdaļfināla mačā pret daudz iespēju neizmantojušo Naomi Osaku nospēlēja tikai 79 minūtes, Japānas tenisisti pieveicot ar rezultātu 6:3, 6:2.

Naomi Osakai abos setos sākumā bija iespējas ne tikai iegūt pārsvaru, bet arī otrajā gadījumā atrauties rezultātā, taču nevienā gadījumā viņai tas neizdevās. Osaka pirmajos divos uzņemšanas geimos neizmantoja kopumā četras breikbumbas un uz to reaģēja negatīvi, septītajā geimā ar četrām nepiespiestajām kļūdām noorganizējot Simonai Halepai pirmo breiku, kuram drīz sekoja vēl viens.

Halepai ar savu servi grūtības arī 2. seta sākumā, un šoreiz Osaka breiku spēja iegūt (1:0), taču uzreiz to zaudēja. Halepas pieredze, sīkstā aizsardzība un asie pretuzbrukumi izslēdza no turnīra pretinieci, kura pirmajās trīs cīņās nebija zaudējusi ne seta, bet šodien pret pasaules pirmo raketi nespēja pareizi izmantot savu spēka spēli un realizēja tika vienu breikbumbu (1/8). Halepa trešo reizi (2014-15, 2018) sasniedza "Australian Open" ceturtdaļfinālu, kas viņai būs 10. "Grand Slam" ceturtdaļfināls.

Līdz astotdaļfināliem vienīgā tikusī "Grand Slam" čempione Andželike Kerbere šodien bija trīs punktu attālumā no došanās mājās, kad spēja lauzt cīņas gaitu pret Sūveju Šjē un uzvarēt ar 4:6, 7:5, 6:2. Kerberei būs otrais "Australian Open" ceturtdaļfināls, pirmo viņa sasniedza sava titula gadā aizpērn. Vācijas tenisistes kontā tagad ir astoņi "Grand Slam" ceturtdaļfināli.

Šodien viņai lielas problēmas radījusī Taivānas tenisiste ar prasmīgu visa laukuma izmantošanu regulāri izcēlās ar tādiem sitieniem, pēc kuriem bumbiņu aizsniegt nespēja pat viena no pasaules labākajām aizsardzības tenisistēm. Šjē izdevās 42 tādi trāpījumi. Kerbere 2. setā pie rezultāta 4:5, 0:15 spēja noturēt servi, un nākamajā geimā notika viņas ilgi gaidītais lūzums. Esot tuvu vismaz taibreikam, Šjē no 40:15 pārsvara zaudēja savas serves geimā un mača atlikušajā daļā vairs nespēja nospēlēt līdzšinējā līmenī.

Pagājušā gada "Australian Open" izlaidusi savainojuma dēļ, iespaidīgi Melburnā atgriezusies 2015. gada pusfināliste Medisona Kīsa, kura šodien viegli tika galā ar Karolīnu Garsiju – 6:3, 6:2. Līdz pagājušā gada "US Open", kur Kīsa sasniedza finālu, tieši "Australian Open" viņai bija sekmīgākais "Grand Slam" turnīrs, šeit pirms trim gadiem nokļūstot viena soļa attālumā no fināla. Toreiz raketi priekšā aizlika ranga līdere Serēna Viljamsa.

Kīsas uzvara pār Garsiju nozīmē to, ka Francijas tenisiste šobrīd rangā vairs nevar apsteigt Aļonu Ostapenko, kurai pēc pagājušā gada finālistes Venusas Viljamsas fiasko 1. kārtā būs jauns rekords ar 6. vietu. Kīsas uzvara tikmēr neiepriecināja Anastasiju Sevastovu, kura amerikānietes zaudējuma gadījumā tiktu pie jauna rekorda, bet tagad, visticamāk, paliks 15. vietā. Sevastovu teorētiski vēl var apsteigt kāda zem viņas reitingā esoša "Australian Open" ceturtdaļfināliste, taču tas ir maz ticams.

Pēdējā setā atspēlējot breiku, savu tautieti Barboru Stricovu pieveica Karolīna Pliškova, kurai uzvara ar 6:7(5), 6:3, 6:2. Pliškovai tas ir otrais panākums pēdējo dažu mēnešu laikā pret savu "Fed Cup" komandas biedreni. Karolīna viņai oktobrī "nocēla" treneri, pēc šī gājiena abu attiecībām pasliktinoties. Šodienas mačs beidzās ar "aukstu" rokasspiedienu. Pliškova otro gadu pēc kārtas spēlēs "Australian Open" ceturtdaļfinālā, kas viņai būs piektais "Grand Slam" ceturtdaļfināls.

"Australian Open 2018", sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Naomi Osaka6:3 6:2
(2) Caroline Wozniacki – (19) Magdalena Rybarikova6:3 6:0
(4) Elina Svitolina – Denisa Allertova6:3 6:0
(6) Karolina Pliskova – (20) Barbora Strycova6:7(5) 6:3 6:2
(17) Madison Keys – (8) Caroline Garcia6:3 6:2
(21) Angelique Kerber – Su-Wei Hsieh4:6 7:5 6:2
Carla Suarez Navarro – (32) Anett Kontaveit4:6 6:4 8:6
Elise Mertens – Petra Martic7:6(5) 7:5

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēl
(1) Simona Halep – (6) Karolina Pliskova
(2) Caroline Wozniacki – Carla Suarez Navarro
(4) Elina Svitolina – Elise Mertens
(17) Madison Keys – (21) Angelique Kerber
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-22 10:19, pirms 6 gadiem
Osaka ārā
Tomēr neticās, ka Kerbere paņems. Spēles kvalitāte vairākām ir kudī labāka.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-22 10:27, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Garsija zaudēja, tātad Aļonuška jau būs sestā.
Būs jau būs,bet šāda izloze laikam ilgi nebūs! Žēl ka to izniekoja neuzvarot igaunieti.

     [+] [-]

, 2018-01-22 10:36, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Osaka ārā
Tomēr neticās, ka Kerbere paņems. Spēles kvalitāte vairākām ir kudī labāka.
really?
Naktī spēli neskatījos, bet tennisforumā visi ir baigajā starā, ka esot bijusi fantastiska spēle no abām pusēm.
Bet, protams, nākamajā kārtā, ja Kīsa spēlēs labi, visādi var būt. Nogurums arī uzkrājies.

     [+] [-]

, 2018-01-22 10:36, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Osaka ārā
Tomēr neticās, ka Kerbere paņems. Spēles kvalitāte vairākām ir kudī labāka.
Man arī ir forša, kad netiek skaitīti punkti
Visticamāk, ja paņems Keys, tiks līdz finālam, tur pretī iesācējas.

     [+] [-]

, 2018-01-22 10:52, pirms 6 gadiem
Tas nozīmē, ka Ostapenko jaunākajā rangā pakāpsies uz 6. vietu.

     [+] [-]

, 2018-01-22 12:35, pirms 6 gadiem
really?
Naktī spēli neskatījos, bet tennisforumā visi ir baigajā starā, ka esot bijusi fantastiska spēle no abām pusēm.
Bet, protams, nākamajā kārtā, ja Kīsa spēlēs labi, visādi var būt. Nogurums arī uzkrājies.

Nezinu. Manuprāt, tur nav par ko būt starā. Jā, labi prata mētāt bumbas pāri tīklam; nu, Kerbere tomēr laiku pa laikam arī uzsita asāk. Spriedzes ziņā, protams, interesanti, spēles kvalitātes ziņā, nu, tā.

Kīsa izskatās labāka. Svitoļina arī. Arī Karolīnei pēc to mačbumbu atspēlēšanas, šķiet, ir atnācis vaļā.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-22 13:48, pirms 6 gadiem
Malacis tāda līmeņa spēlētājām kādas ir Halepa ir visaugstākais līmeņa serviss (treneri, fizioterapeiti un vēl daudz kas cits) lai viņu pēc 4 stundu mača dabūtu uz kājām un viņa atkal skrietu pa laukumu it kā nekas nebūtu bijis!

Ļoti svarīgi ir tas kāda ir sportistam ielikta fiziskā bāze un Halepai fiziskā bāze ir ļoti ok + protams ka par labu nāca viena brīvā diena.

Bija naivi domāt ka Halepa tiks saplosīta!

Nezinu kā ir tagad bet ziedu laikos Djokoviča komandā uz katru turnīru brauca līdz bez maz vai vairāk servisa cilvēku kā Rīgas Dinamo hokeja komandai.

     [+] [-]

, 2018-01-23 01:13, pirms 6 gadiem
Svitoļinai im Vozņacki jau vajadzētu būt pusfinālā bet Halepa - Pliškova, Kerber- Keys hez viņu zin, visu izšķirs nianses, a tā 50/50.