Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vandevei sagrauj "Australian Open" čempioni Kerberi

Vandevei sagrauj "Australian Open" čempioni Kerberi
Koko Vandevei savā stilā reaģē uz lielo uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

WTA reitinga līderei Andželikei Kerberei "Australian Open" titula aizstāvēšanas misija beidzās ar pamatīgu pērienu 4. kārtas mačā, kur viņa nespēja pretoties ar graujošu uzbrukumu apveltītajai amerikānietei Koko Vandevei un cieta sakāvi ar rezultātu 2:6, 3:6.

Andželike Kerbere tāda stila spēlētājas bieži uzvar, pateicoties savai aizsardzībai, taču šodien arī tā nelīdzēja, jo Koko Vandevei nospēlēja žilbinošu maču, Vācijas tenisistei ar kļūdām palīdzot vien 2. seta sākumā, kad tika uzdāvināts breiks, to vēlāk viegli atspēlējot.

Kerbere 1. setā izturēja līdz piektajam geimam, bet sestajā notika mača pirmais breiks. Ieguvusi divas breikbumbas, Vandevei divreiz pēc kārtas iesita tīklā ar "backhand". Kerbere turpināja spēlēt uz amerikānietes neērto pusi, taču tagad tāda taktika neattaisnojās. Vandevei spēcīgi uzsita ar "backhand" pa līniju, nopelnot trešo breikbumbu, kuras izspēlē viņai diagonālais sitiens no kreisās puses – 4:2. Aiznākamajā geimā Koko ieguva vēl vienu, daudz vieglāku breiku, kad Kerbere spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Nupat uzvarējusi setā pret ranga līderi, Vandevei izgāza 2. seta sākumu, ar četrām kļūdām – diviem "forehand" autiem, "backhand" tīklā un dubultkļūdu – uzdāvinot Kerberei breiku. Pagājušā gada čempione vēlāk bija vadībā ar 3:1, turpinājumā vairs nedabūjot nevienu geimu. Vandevei noregulēja uzbrukumu un ar spēcīgām uzbrukumu sērijām uzvarēja piecos geimos pēc kārtas!

Vandevei tikai 68 minūtes ilgušajā mačā tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs 30-7 pārsvars. Viņa uzvarēja 10 no 15 izspēlēm, kad devās pie tīkla. Koko karjeras lielākā uzvara, pirmoreiz pieveicot ranga 1. vietā esošo spēlētāju. Līdz šim viņas kontā bija tika viena Top 3 uzvara, to gūstot pagājušā gada jūnijā zālāja seguma turnīrā Birmingemā pret trešo raketi Agņešku Radvaņsku. Vandevei otro reizi tika līdz "Grand Slam" ceturtdaļfinālam, pirmais viņai bija 2015. gadā Vimbldonā.

Trīs minūtes īsākā mačā svētdien uzvarēja Vandevei nākamā pretiniece Garbinje Mugurusa, ar identisku rezultātu sagraujot Soranu Kirsteju, kurai sīvāku pretestību izrādīt liedza plaukstas locītavas savainojums. Rumāniete tā arī netika spēlē, to pabeidzot ar 29 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Mugurusai bija tikai deviņas. Spānijas vadošā tenisiste, kurai pašai šajā turnīrā ir veselības problēmas (labā kāja), četros mačos nav zaudējusi ne seta.

Anastasija Pavļučenkova šomēnes otro reizi pieveica savu daudz titulētāko tautieti Svetlanu Kuzņecovu. Sezonas pirmajā nedēļā Sidnejā bija 7:5, 6:3, bet šodien vēl pārliecinošāks 6:3, 6:3. Svetai jau atkal pārāk daudz kļūdu, tāpat jāatzīmē Pavļučenkovas agresīvā spēle uzņemšanā, kas regulāri piespieda Kuzņecovu nospēlēt neprecīzi.

Pavļučenkovai ceturtdaļfinālu Melburnā sasniedza pirmoreiz, kas viņai ļauj lepoties ar pilnu "Grand Slam" komplektu. Proti, līdz ceturtdaļfinālam tikts visos četros lielajos turnīros. Viņas nākamā pretiniece būs Venusa Viljamsa, kura pirmajos četros mačos setus nav zaudējusi un šodien spēka tenisā pārspēja līdz 4. kārtai no kvalifikācijas tikušo Monu Bārtelu (6:3, 7:5).

"Australian Open 2017". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
CoCo Vandeweghe – (1) Angelique Kerber6:2 6:3
(7) Garbine Muguruza – Sorana Cirstea6:2 6:3
(24) Anastasia Pavlyuchenkova – (8) Svetlana Kuznetsova6:3 6:3
(13) Venus Williams – Mona Barthel6:3 7:5

, 2017-01-22 15:51, pirms 7 gadiem
Koko drīz tiks līdz desmitniekam, tāpat kā mūsu Aļona. Sieviešu tenisā notiek paaudžu maiņa.
, 2017-01-22 16:06, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: Koko drīz tiks līdz desmitniekam, tāpat kā mūsu Aļona. Sieviešu tenisā notiek paaudžu maiņa.
Negribetos ta teikt par paudzu mainu, ta ir dabiska maina. Milzigs prieks par Venusu, ja pern likas, ka VISS! Tad sada vecuma sadi spelet un vispar atrasties tur kur vina atrodas, lai ari tas veganisms bisku ir vinu pacakarejis, tomer prieks!
, 2017-01-22 16:34, pirms 7 gadiem
Jā, pārsteigums! Gan Kerberes pārliecinošais zaudējums, gan tas, ka Venusa tik pārliecinoši soļo no kārtas uz kārtu!
, 2017-01-22 16:50, pirms 7 gadiem
Simpātiska
, 2017-01-22 18:17, pirms 7 gadiem
Agri vai vēlu Angelikai bija pret kādu jāpaklūp, tas ka viņa ir nr.1 un pagāšgad savāca AusOpen, nebūt nenozīmēja, ka arī šogad ies tikpat jauki. Un tāpat tas nenozīmē, ka nu jau vairs Serēnai nebūs, ko darīt un tik jāsavāc, to vēl ar kāda var "netīšām" aizdzīt prom...
, 2017-01-23 08:54, pirms 7 gadiem
Nu Angelika ilgi nepaliks 1 vietā, tas jau sen bija skaidrs, tas taču sieviešu teniss un viņa nav Serēna
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.